Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Nokia på vej med gigantisk 18,4" Android-tablet

Nokia på vej med gigantisk 18,4" Android-tablet

En ny Android-tablet er blevet spottet i en hastighedstest med det velkendte Nokia-navn - og det bliver en kæmpe en af slagsen på hele 18,4".

Foto: Mobilsiden.dk

Nokias topmodel, som skal markere firmaets comeback, lader endnu vente på sig med en afsløring ved Mobile World Congress næste måned, men der er mere i vente fra det, der engang var den absolut største mobilproducent.

Under den nye konstruktion er firmaet FIH og antageligt også det finske firma HMD Global med Nokia-folk i spidsen nemlig i gang med forberedelserne til en Android-tablet. Der er dog tale om en noget anden tablet end den Nokia N1, der blev lanceret i slutningen af 2014 og som kom var forbeholdt det kinesiske marked.

Foto: Nokiapoweruser

Står det til de oplysninger, som benchmark-appen GFXBench ifølge hjemmesiden Nokiapoweruser har opsnuset, drejer det sig nemlig om en kæmpe tablet på hele 18,4” - præcis som Samsungs Galaxy View-tablet, der blev lanceret i oktober 2015.

Det eneste tegn på, at tabletten har relation til Nokia, er at der i softwareinformationen står, at Android 7.0 Nougat-softwaren er af en såkaldt ”Android FIH Edition” - formentlig en række tilpasninger af brugerfladen som ved de fleste andre producenter.

Læs også: Nokia afslører nye topmodeller den 26. februar

Netop FIH Mobile er et datterselskab af den enorme fabrik i Taiwan kendt som Foxconn, som sidste år opkøbte Microsofts Nokia-afdeling for feature phones. Samtidig indgik FIH en aftale med Microsoft om, at det opnyoprettede finske firmaet HMD Global med Nokia-folk i spidsen overtog retten til Nokia-navnet og nu får produceret dets produkter netop på Foxconn. En 18,4” megatablet ser altså derfor ud til snart at rulle på samlebåndene.

Skærmopløsningen på tabletten er 2.560 x 1.440, mens processoren bliver det nyeste, som Qualcomm har at byde på - nemlig den kraftige Snapdragon 835. Dertil følger 4 GB RAM og 64 GB lagerplads, hvoraf 52 GB er tilgængeligt til brug. Der vil også både være et front- og bagkamera at finde på den 18,4” store Nokia-tablet - begge på 12 megapixel og med mulighed for at optage 4K-video.

Læs også: Samsung View: Kæmpetabletten der kan erstatte dit tv

Der findes endnu ikke nogle billeder eller andre informationer om, hvordan tabletten kommer til at se ud. Om den derfor når at blive klar til en afsløring ved Mobile World Congress, er endnu ikke til at sige, men muligheden foreligger da endnu. Der er ikke andet for end at vente at se, hvad der sker den kommende måneds tid.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies