Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Nokias første Android-smartphone, Nokia 6, lanceres globalt

Nokias første Android-smartphone, Nokia 6, lanceres globalt

Nokias første Android-smartphone, der blev lanceret i januar måned, Nokia 6, nu tilgængelig i hele verden. Se prisen og lanceringstidspunktet her.

Nokias første smartphone med Android-styresystemet blev lanceret i starten af januar måned, men den var kun forbeholdt Kina. Det skyldes, at Nokia ville teste, hvor godt deres debutsmartphone klarede sig på det svære kinesiske marked.

Interessen viste sig at være enorm, så nu lancerer firmabet bag de nye Nokia-brandede smartphones og telefoner, HMD global, nu telefonen i hele verden, inklusiv Danmark. Telefonen, som har et ganske minimalistisk ydre og den altid høje byggekvalitet fra Nokia, får debut i blandt andet hele Europa i løbet af 2. kvartal i år - altså et sted imellem april og juni måned. HMD global bekræfter over for Mobilsiden, at smartphonen også lanceres i Danmark.

Læs også: Nokia 3 og Nokia 5: To nye Android-smartphones lanceret

Prisen bliver 229 euro, hvilket direkte omsat til danske kroner er 1.700 kroner. Denne pris bliver naturligvis en anelse dyrere, når telefonen lander i de danske butikker. Den præcise pris kendes dog endnu ikke.

For denne pris får du et stykke solid smartphone skabt af en blok Series 6000-aluminium, hvilket giver en ganske solid smartphone med den altid modstandsdygtige byggekvalitet fra Nokia. Af mekanik byder Nokia 6 på en 5,5" stor og lysstærk Full HD-skærm af IPS LCD-teknologien, mens der i motorrummet ligger en Snapdragon 430-processor, 32 GB lagerplads og 4 GB RAM.

Læs også: Nokia 3310-comebacket er en realitet - med Snake!

Kameraet er på 16 megapixel og har en blænde på f/2.0 ligesom frontkameraet, der dog har en opløsning på 8 megapixel - og autofokus samt et bredt synsfelt på 84 grader. 

Når det gælder software, vil Nokia udmærke sig med en så ren Android-tilpasning som muligt. Der er altså ikke foretaget mange ændringer fra den oprindelige Android 7.0 Nougat-software, hvilket betyder hurtigere software- og sikkerhedsopdateringer - noget Nokia lagde stor vægt på ved præsentationen.

Nokia 6 findes i de fire farver Matte Black, Silver, Tempered Blue og Copper, hvortil der i forbindelse med den internationale udgivelse af smartphonen også er lavet en Arte Black-variant.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies