Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Ny Nokia 3 og 5 afsløres ved MWC - og Nokia 3310 får comeback

Ny Nokia 3 og 5 afsløres ved MWC - og Nokia 3310 får comeback

HMD global, som har overtaget retten til Nokia-navnet, afslører en Nokia 3 og 5 sammen med den allerede lancerede Nokia 6. En ny Nokia 3310 afsløres også.

Om under to uger går det løs ved Mobile World Congress i Barcelona, hvor de fleste mobilproducenter samles for at vise alle deres seneste nyheder frem.

En af disse er Nokia, som allerede offentliggjorde sin tilstedeværelse ved Mobile World Congress tilbage i oktober måned. Der har dog hersket nogen usikkerhed om, hvad der vil komme af nyheder fra den genopståede producent.

Læs også: Nokia afslører nye topmodeller den 26. februar

Det kan Evan Blass, også kendt som evleaks på Twitter, heldigvis gøre os klog på via hjemmesiden VentureBeat. Han afslører nemlig, at Nokia vil være repræsenteret med to nye smartphones: Nokia 3 og Nokia 5. Nokia 6, som blev afsløret i januar måned, og som nu kan købes i Kina, vil også blive vist frem på messen, forlyder det.

De to smartphones er dog, som navnene indikerer, ikke just topmodeller. I Nokia 5 vil der være Snapdragon 430-processor som i Nokia 6, mens skærmen skrumpes en smule til 5,2” og en HD-opløsning. Mængden af RAM vil også være halveret fra 4 til 2 GB, og kameraopløsningen går fra 16 til 12 megapixel. Til gengæld falder prisen også med €50. Dermed vil den kun koste €199, hvilket direkte omsat til danske kroner er 1.479 kroner.

Nokia 3 bliver en budgetsmartphone med endnu mere skrabede specifikationer, men igen med en tilsvarende lavere pris på kun €149 eller hvad der svarer til 1.100 kroner.

Den ikoniske Nokia 3310 vender tilbage

Næsten mest interessant er det dog, at HMD global, som har retten til Nokia-brandet, også genlancerer den ikoniske Nokia 3310-telefon, som er den 12. mest solgte telefon i hele verden.

Det er endnu uklart, om der er tale om en fuldstændig identisk model som 2000-udgaven, eller om HMD Global finder på et nyt design. Mange komponenter må dog formodes at få en tiltrængt opgradering, da der naturligvis er sket en enorm teknologisk udvikling siden da.

Den eneste kendte oplysning om den kommende Nokia 3310 er, at prisen bliver €59, hvilket svarer til cirka 450 kroner.

Udebliver Nokias topmodel fra Mobile World Congress?

Med denne melding om, at Nokia kun afslører en Nokia 3, 5 og en ny 3310, står det nu noget uklart, om der fortsat er en topmodel i vente senere hen, eller om den tidligere annoncerede Nokia 6 fungerer som Nokias topmodel.

Der har i løbet af de foregående måneder floreret et væld af rygter om, at Nokia er på vej med en topmodel med Qualcomms Snapdragon 835-processor.

Læs også: Nokia lancerer første Android-smartphone - men kun i Kina

Eftersom Samsung har førsteret på netop denne processor, vil det formentlig give god mening, at afsløringen af en Nokia-topmodel ligger længere ude i fremtiden, da Nokia alligevel ikke kan sælge smartphones med processoren de næste måneder. Hvis Nokia valgte at annoncere en topmodel med Snapdragon 835 ved Mobile World Congress, vil der formentlig blot opstå mange måneders ventetid mellem annoncering og lancering i butikkerne.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies