Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Nye features på Zyb.com

Nye features på Zyb.com

Backup af sms’er, kalenderimport og et helt Zyb-samfund. Det er nogle af de visioner, Zyb har for fremtiden. Vi har mødt dem på 3GSM.

Folkene bag Zyb.com sover ikke i timen, selvom de har stor succes.

Online backup af dine mobildata, det er ganske kort hvad Zyb hidtil har været kendt for på det danske marked (læs mere her), men selskabet vil mere.

Vi har mødt medstifter Tommy Ahlers og kommunikationsleder Runar Reistrup på 3GSM messen. Se video nederst i denne artikel.

Zyb-manden stod for at tiltrække opmærksomhed ved deres stand på 3GSM messen
Zyb-manden stod for at tiltrække opmærksomhed ved deres stand på 3GSM messen

SMS backup

SMS backup blev i al stilhed introduceret i fredags. Den giver brugeren mulighed for at tage backup af sine sms’er direkte over en dataforbindelse. Desværre kan man i øjeblikket kun tage backup af én sms ad gangen.

Ifølge gutterne fra Zyb udvikler denne tjeneste sig lige så hurtigt, som den kan. Eftersom der ikke skal installeres nogle programmer på telefonen, er de begrænsede til de funktioner, der ligger i SyncML standarden – og her er det altså ikke muligt at tage backup af alle sms’er endnu.

Men løsningen er her nu, og den fungerer – om end lidt omstændigt. Man kan tage backup af enkelte sms’er ved at videresende den sms, man ønsker at gemme, til et nummer, som automatisk gemmes i kontaktlisten.

Tjenesten er gratis (dvs. normal smstakst for videresendelsen) de første 60 dage. Herefter vil den koste 10 kroner om måneden.

Kalender-import

Det bliver snart muligt at importere alle typer offentlige kalendere til sin Zyp kalender. Her kan der for eksempel være tale om FCK eller Brøndbys kampprogram, alle danske helligdage, oversigt over Matadors genudsendelsesdage og så videre.

Tjenesten bliver gratis at benytte.

Zyb samfundet

Den tjeneste, som Zyb-drengene fortalte mest engageret om, var deres Zybsamfund. Det skal bygge på de data, brugerne uploader, og udviklingen kan allerede nu ses på ens profil hos Zyb.

Som noget nyt fremgår det, hvilke af ens venner der også er på Zyb, og med tiden skal dette udbygges, så man via Zyb kan se hvilke kontakter man har til fælles med sine venner og så videre. Endvidere bliver det også muligt at få en besked om, at en given person har dig på sin kontaktliste, men du har ikke vedkommende på din. På den måde kan man via dette netværk ikke bare gemme sine kontakter men også skabe nye på baggrund af de eksisterende.

Umiddelbart bliver det gratis at være en del af dette samfund, men visse elementer kommer til at koste. Endnu vides det ikke specifikt hvilke elementer, men ifølge Zyb kan det for eksempel være højere rangering eller ekstra features til sin profil.

Til sidst kan det igen nævnes at den oprindelige backup funktion fremover også vil være gratis at benytte. Dette har Zyb meldt ud før, og det har ikke ændret sig siden.

Video af Zyb på 3GSMZyb har aktuelt 90.000 brugere. 4,3 mio. kontakter og 1,7 mio. kalenderaftaler i systemet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies