Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   OPPOs 5x optiske zoom til smartphones er en genial idé

OPPOs 5x optiske zoom til smartphones er en genial idé

Optisk zoom i en smartphone er en sjældenhed - og når de fås, er resultaterne oftest kluntede. Det er ikke tilfældet i OPPOs nye kamerakoncept.

OPPO kan opnå 5x zoom ved at kombinere to moduler og folde optikken på det ene
OPPO kan opnå 5x zoom ved at kombinere to moduler og folde optikken på det ene
Foto: Oppo.com

Mobilkameraet er smart, for det er altid ved hånden. Hvad du oftest må savne, er til gengæld den optiske zoom, så der er svært at komme tæt på eller undgå den forvrængning som vidvinkel-optik dikterer. Optisk zoom kræver lange optiker - og det er der bare ikke plads til i en smartphone.

I sin nyligt annonceret kameraprototype finder den kinesiske smartphoneproducent OPPO en løsning på problemet.

Her benytter producenten et snedigt dobbeltmodul - i lighed med Apples iPhone 7 Plus. OPPO overgår dog Apple ved at integrere en periskop-optik, der gør at den optiske konstruktion foldes langs med smartphones bredde.

Det ene modul fungerer som et sædvanligt mobilkamera, mens den anden giver 3x tele-zoom. Når de to moduler arbejder i tandem kan der i alt opnås 5x zoom.

Hele modulet er bare 5,7mm tyndt, og vil derfor kunne klemmes ind i selv åleslanke smartphone. Portrætfunktioner, hvor baggrunden sløres digitalt bør også være mulige her, qua modulets opbygning med dobbeltoptik.

Se også:  Oppo Find 9: Specifikationer dukker op

Den foldede optik i OPPO's 5x zoom levner plads til en stabiliserende linse.
Den foldede optik i OPPO's 5x zoom levner plads til en stabiliserende linse.
Foto: Oppo.com

Indbygget optisk stabilisering

Med teleobjektiv øges behovet for at korrigere for rystelser, noget som OPPO imødekommer ved at integrere en optisk stabilisering i modulet. Her lover selskabet at det nyligt udviklede modul er 40% mere effektiv til at dæmpe rystelser, hvilket gør det egnet selv når der zoomes helt ind.

Det OPPO-udviklede modul er fortsat i prototype stadiet og selskabet har derfor ikke løftet sløret for nogen mobil med teknologien endnu.

OPPO oplyser heller ikke nogle konkrete data med hensyn til sensorens størrelse, antal megapixels eller optikkens blænde. Men løsningen virker snedig og bør nyde stor succes når den en gang finder vej til en produktionsklar smartphone.

Læs også:  Rygte: Oppo Find 9 får verdens hurtigste opladning

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies