Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Processor-dyst: Samsung Galaxy S7 mod konkurrenterne

Processor-dyst: Samsung Galaxy S7 mod konkurrenterne

Samsung Galaxy S7 får den nyeste Exynos-processor, men fortsætter it-giganten med det store forspring i ydeevne? Det giver en ny sammenligning svaret på.

Med lanceringen af Galaxy S6 sidste år tævede Samsung alle konkurrenterne i ydeevne med firmaets egen Exynos 7420-processor bestående af otte kerner. Problemerne med Snapdragon 810-processoren fra konkurrenten Qualcomm gjorde samtidig afstanden mellem topmodellernes ydeevne endnu større.

Spørgsmålet er så, om Samsung kan vedholde det store forspring, som producenten fik i ren ydeevne, i den kommende Galaxy S7. Det kan resultater fra forskellige hastighedstests nu give et indtryk af på trods af, at Samsung Galaxy S7 ikke engang er lanceret endnu. Det skriver GSMArena.

Læs også: Samsung præsenterer ny Exynos superchip

I testprogrammet Geekbench 3 sættes processorerne på prøve, som udmunder i en pointscore som indikation for, hvor godt den kan yde. Sådanne syntetiske tests som denne skal altid tages for, hvad de er, men de er som regel en god indikation på, hvad der gemmer sig af kræfter i maskinrummet. I sidste ende er det altid brugeroplevelsen, der er vigtigst - noget som Apple har vist mange gange ved ikke at følge med racet om flest processorkerner og den højeste frekvens.

Årets portefølje af super-kraftige processorer til smartphones består af Samsungs seneste Exynos 8890-processor, som altså vil være at finde i den kommende Galaxy S7. Det er en octa core-processor med en 4+4-konfiguration af kernerne på henholdsvis 2,3 GHz (Exynos M1-kerner) og 1,5 GHz (Cortex A53-kerner).

Læs også: Snapdragon 820 - bare hurtigere og bedre

Dernæst følger Qualcomms Snapdragon 820-processor, som er en quad core-processor - altså bestående af fire kerner, som alle er Qualcomms nye, hjemmelavede Kryo-kerner på op til 2,2 GHz. En variant af Samsung Galaxy S7 vil også komme med denne processor. Til sidst følger Huaweis egen Kirin 950-processor i testen, som består af 4 x Cortex A53-kerner på 1,8 GHz samt 4 Cortex A72 på 2,3 Ghz.

Med det sagt - lad os tage et nærmere kig på resultaterne fra de forskellige hastighedstests.

Huawei slår både Samsung og Qualcomm

Overraskende nok er det Huawei, der indtager 1. pladsen i opgøret om smartphonen med mest power i sig. Den nye Kirin 950-processor kan findes i Huawei Mate 8, som kommer til Danmark omkring marts måned. Den nye Exynos-processor i den kommende Galaxy S7 yder næsten det samme, men det sidste mangler lige, før den kan toppe listen. Det ser dermed ud til, at konkurrencen er blevet væsentligt tættere i år end det var tilfældet forrige år.

Læs også: Huaweis næste Mate 8 får super-kraftig processor

Interessant er det også, at Galaxy S6 med Exynos 7420 faktisk yder bedre end Galaxy S7-varianten med Qualcomms Snapdragon 820, hvorefter Nexus 6P med Snapdragon 810 og Huawei Mate S med Kirin 935 følger.

Det er dog fortsat for tidligt at give en endelig dom over ydeevnen i de to Samsung Galaxy S7-varianter, da de som bekendt endnu ikke er lanceret, og meget kan derfor endnu nå at blive ændret og/eller forbedret i softwaren, der kan påvirke ydeevnen.

Smartphone Processor Point (højest er bedst)
1. Huawei Mate 8 Kirin 950 6.088
2. Samsung Galaxy S7 (variant 1) Exynos 8890 5.946
3. Samsung Galaxy S6 Exynos 7420 5.215
4. Samsung Galaxy S7 (variant 2) Snapdragon 820 4.979
5. Google Nexus 6P Snapdragon 810 4.539
6. Huawei Mate S Kirin 935 3.475

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies