Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Qualcomm præsenterer ny Snapdragon topmodel

Qualcomm præsenterer ny Snapdragon topmodel

Qualcomm fremviste på MWC en kommende topmodel i Snapdragon serien, 820

Alle de store IT-spillere er på Mobile World Congress disse dage og det er Mobilsiden naturligvis også, men noget af det man ikke så tit hører om, er komponent producenters nyheder.

Komponenter er imidlertid temmelig vigtige, da de gør, at vi får hurtigere smartphones og skarpere skærme. En af de vigtigste komponentproducenter er Qualcomm som laver chipsæts til rigtig mange af vores smartphones.

Læs også: LG: Der er ikke flere problemer med Snapdragon 810

Lige nu er Qualcomms topmodel Snapdragon 810, og der er at finde i HTC One M9, LG G Flex 2 og Sony's Xperia Z4 tablet. Som alle andre hviler Qualcomm ikke på laurbærbladene og derfor har de netop løftet sløret for Snapdragon 820 som formentlig bliver chipsættet til de kommende topmodeller.

Selvom Qualcomm løftede et slør, er der desværre stadig endnu et slør over 820eren, for Qualcomm var ikke meget for at nævne konkrete hastigheder, teknologier eller hvor stor en forbedring 820eren forventes at være i forhold til 810eren.

Hvad vi dog ved, er at chippen skal produceres med FinFET-metoden, som stort set alle de store chipproducenter benytter. Hvad vi dog ikke ved er om det er ved 14nanometer eller 16nm. Et tidligere læk har vist 14nm, men det ville Qualcomm ikke bekræfte.

Det er stadig en 64-bit arkitektur, men nu med ARMv8 cpu i stedet for v7, som tidligere har været benyttet. Dette vil formentlig give endnu hurtigere hastigheder, samtidig med lavere strømforbrug, men tiden vil vise om Qualcomm kan både puste og have mel i munden.

Læs også: Qualcomms planer for 2015 afsløret

Qualcomm var ikke villig til at fortælle særlig meget om deres nye topmodel, måske fordi de først vil sende udviklermodeller til Sony, LG og alle de andre i løbet af efteråret. Det betyder desværre også, at vi først får smartphones, tablets og TV bokse med Snapdrogon 820 i starten af 2016. Måske December 2015 hvis vi er heldige.

Zeroth forudsiger dit liv

Snapdragon 820 vil have noget Qualcomm kalder Zeroth, hvilket er en "kognitiv computer platform". Det betyder, at chipsættet kan forudsige hvad du vil gøre, før du har trykket på smartphonen, baseret på dit tidligere brugsmønster.

Derfor vil apps åbne hurtigere, hvis din adfærd er forudsigelig, og smartphones vil i højere grad kunne tænke selv, og du dermed skal gøre mindre. Hvor intelligent Zeroth er, vil tiden vise, lige som vi også først senere på året vil finde ud af hvor hurtig eller strømbesparende Snapdragon 820 reelt er. Så snart vi ved mere om 820erens hastighed og Zeroths egenskaber, melder vi naturligvis tilbage.

Hvad forventer du dig af 820, og hvad bør de efter din mening fokusere på: bedre batteritid, eller hurtigere chipsæt?

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Robert 05-03-2015 08:08:20

Forstår ikke hvorfor Qualcomm gør det nummer med at præsentere en ny SoC lige som deres nyeste er kommet på gaden. De fortæller os at de har noget bedre undervejs. Det gjorde de også sidste år. De præsenterede Snapdragon 810 da 801 var på vej på gaden. Og jeg var da potentiel køber på det tidspunkt men valgte at vente. Jeg valgte at vente et år på en SoC som i sidste ende kom til at føles som et forhastet produkt. Fortæller de mig nu jeg skal vente et år mere eller hvad er deres strategi? Er det i orden med producenterne de går sådan til værks?

2 0
dippegalant 05-03-2015 09:08:18

Sådan har det alle dage været i elektronikbranchen, Robert. Før smartphones, var det computerne man gik vildt op i og her har der været konkurrence mellem de forskellige chipfabrikanter i mange år. Faktisk helt tilbage til de gamle Amiga-dage, hvor de konkurrerede med Macintosh og IBM om at blive den foretrukne platform til hjemmecomputere. Før det konkurrerede Commodore med blandt andet Atari og der kom mange forskellige modeller, herunder nye chipmodeller.

Sådan er det i teknologiens verden. Der er altid noget nyt og "bedre" lige om hjørnet. Hvis du bliver ved med at vente, så får du aldrig noget nyt, men venter du ikke længe nok, så spilder du dine penge på opgraderinger, der egentlig ikke er så store.

Personligt venter jeg gerne 2 år mellem køb af ny elektronik (smartphone, computer, tablet og så videre), for så er fremskridtene store nok til at jeg kan mærke det og brugstiden så lang, at der ikke er tale om spild af penge.

5 0
N 05-03-2015 08:48:44

Sådan er det med forbrugerelektronik i dag. Det er gammelt inden du har kørt dankortet igennem. Der kommer hele tiden nyere og nogen gange bedre.

0 0
Robert 05-03-2015 15:48:30

Øv jeg tror min pointe gik tabt min nørklede forklaring. Jeg siger bare det er underligt at være så tidligt ude og præsentere en efterfølger, det underminerer det produkt man lige har smidt på gaden.

1 0
dippegalant 05-03-2015 16:36:21

Jeg tror ikke at nogen missede din pointe, Robert, det har bare altid været sådan med ny teknologi, at man teasede nye produkter, mens man sendte ting på gaden, der var klar til salg...

1 0
Om brug af cookies