Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Rygte: HTCs UltraPixel-kamera vender tilbage i One M10

Rygte: HTCs UltraPixel-kamera vender tilbage i One M10

Flere rygter om HTCs næste store topmodel, One M10, dukker. Det forlyder blandt andet, at det omdiskuterede UltraPixel-kamera gør comeback.

Designmæssigt bliver der efter alt at dømme tale om en blanding af One A9 og One M9.
Designmæssigt bliver der efter alt at dømme tale om en blanding af One A9 og One M9.

HTC har haft et svært år med One M9-topmodellen med salgstal, der ikke levede op til forventingerne, hvortil direktøren måtte undskylde.

Kombinationen af et kamera, der ikke imponerede, og en processor, der havde en tendens til at overophede voldsomt i starten, gjorde, at One M9 ikke blev en nær så stor succes som One M7 og One M8.

Læs også: Nyt HTC-flagskib kan blive præsenteret til marts

Det vil HTC prøve at rette op på med One M10, som der begynder at komme flere og flere rygter om i takt med, at en mulig lancering nærmer sig.

Det er den altid meget velinformerede herre, Evan Blass, også kendt som evleaks på Twitter, der via hjemmesiden VentureBeat har afsløret en lang række oplysninger om One M10-modellen - også kendt under kodenavnet Perfume.

HTC udmærkede sig med introduktionen af disse BoomSound-stereohøjttalere, men nu forsvinder de måske.
HTC udmærkede sig med introduktionen af disse BoomSound-stereohøjttalere, men nu forsvinder de måske.

BoomSound-højttalere skrottes

Først er der designet, som også var et kritikpunkt ved One M9, fordi der kun var sket meget minimale ændringer siden One M8. Af dette rygte fremgår der ingen oplysninger om designet, da det stadig kan være under udvikling. Han har dog nogle dage tidligere indikeret meget tydeligt i et tweet, at designet kommer til at bære præg af One A9, som blev lanceret for tre måneder siden.

På skærmfronten sker der også store ting. Først og fremmest skrues størrelsen et lille hak op fra 5" til 5,1", og det samme gælder for opløsningen. Full HD i One M9 bliver i One M10 til WQHD bestående af 1.440 x 2.560 pixels, hvilket vil sige en noget højere pixeltæthed.

I den nuværende topmodel benyttes den såkaldte Super LCD3-skærmteknologi, men det forlyder, at også denne udskiftes til fordel for AMOLED, som efterhånden vinder indpas i flere og flere smartphones med den høje kontrast, mættede farver og lave strømforbrug.

Læs også: HTC-direktør lover: Vi forsvinder aldrig

Hvis du synes godt om de to BoomSound-stereohøjttalere i One M7, One M8 eller One M9, vil One M10 måske komme til at skuffe, for de er tilsyneladende droppet i One M10 lige som i One A9. Om det betyder, at højttaleren i One M10 også bliver rykket ned i bunden, eller om der fortsat vil blive plads til en enkelt på fronten, vides endnu ikke.

En anden mindre detalje, der også omfatter designet, er at der vil komme en fingeraftrykslæser i form af en Home-knap, der skulle minde om dem set på Samsungs smartphones. Det er også set før på både One M9+ og One A9, så det må siges at være ganske sandsynligt.

Kraftig Snapdragon 820-processor

Ikke overraskende fremgår det af rygtet, at HTC tager Qualcoms seneste Snapdragon 820-processor i brug, som blev lanceret i november måned. I en hastighedstest ses det, at Snapdragon 820 yder bedre end sidste års Snapdragon 810 i One M9, men der er fortsat et stykke vej op til Samsungs nyeste Exynos 8890- og Huaweis Kirin 950-processorer.

Læs også: HTC går nye designveje: One X9 billeder lækket

Resultaterne stammer dog fra nogle tidlige tests, så meget kan endnu nå at ændre sig, og det kommer også i høj grad til at ændre sig alt efter hvordan HTC implementerer processoren.

Der er dog uanset hvad masser af kræfter gemt i maskineriet med denne processor, som akkompagneres af 4 GB RAM samt 32 GB ledig lagerplads, hvoraf Android-styresystemet i version 6.0.1 Marshmallow udgør de 9 GB.

Den store Toshiba-sensor fra One M9 droppes, og tilbage kommer UltraPixel-kameraet.
Den store Toshiba-sensor fra One M9 droppes, og tilbage kommer UltraPixel-kameraet.

Udskældt UltraPixel-kamera gør comeback

Da One M7 kom med det såkaldte UltraPixel-kamera bestående af en lav opløsning på 4 megapixels, men med store pixels til at fange al lys, var resultaterne ganske tidssvarende, men tiden løb fra HTC i efterfølgeren. Her blev samme UltraPixel-kamera brugt, men suppleret med en ekstra kamerassensor til at kunne efterfokusere billeder. Det blev dog på bekostning af detaljegraden, som med den lave opløsning ikke matchede konkurrenterne.

Læs også: Rygte: HTC lancerer One-smartwatch i starten af 2016

Derfor skiftede HTC strategi med One M9 med en Toshiba-kamerasensor på hele 20 megapixels med langt mindre pixels. Det gik især ud over præstationen ved dårlig belysning, hvor One M9 havde store problemer.

Derfor skifter HTC ifølge rygtet nu tilbage til UltraPixel-teknologien med fokus på store pixels, der kan indtage store mængder af lys og dermed præstere godt under dårlige lysforhold.

Den lave opløsning på 4 megapixel vender dog ikke tilbage. Den kommer til at lyde på 12 megapixel, hvilket stadig gør det muligt at have relativt store pixels med en stor sensor og samtidig have en fornuftig opløsning til at få alle detaljerne med.

Bliver ikke klar til Mobile World Congress

HTC One M10 får ikke debut ved årets Mobile World Congress fra den 22. til den 25. februar lige som forgængeren ellers gjorde. I stedet vil den taiwanske producent arrangere en særskilt event på et senere tidspunkt, som endnu ikke kendes.

Det ser dermed ud til, at både Samsung, LG, Sony og Huawei kommer HTC i forkøbet, da Samsung ventes at holde en event før Mobile World Congress, mens de tre øvrige producenter officielt har inviteret pressen enten den 21. eller 22. februar.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies