Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Samsung Galaxy Book: Papirtynd hybrid mellem tablet og bærbar pc

Samsung Galaxy Book: Papirtynd hybrid mellem tablet og bærbar pc

Samsung løfter sløret for den nye hybrid mellem en tablet og en bærbar pc, Galaxy Book, som leverer det bedste fra begge verdener.

Foto: Samsung

Samsung er klar med en arbejdshest af en hybrid mellem en tablet og en bærbar computer. Den går under navnet Galaxy Book og er en fuldblods Windows-maskine til dig, der har brug for det optimale arbejdsværktøj uanset hvor du befinder dig og hvornår.

Læs også: Samsung Galaxy Tab S3 - Android får ny førertablet

Hvis du ikke vil gå på kompromis med en tablet med Android eller iOS, der forsøger, men aldrig rigtigt egner sig lige så godt til produktivitet som et fuldblod desktop-miljø, og hvis du samtidig ønsker det lette og transportable format fra en tablet, ja, så kan Galaxy Book være den rette arbejdsmakker for dig.

2-i-1-designet leverer nemlig det bedste fra begge verdener. Galaxy Book er en let sag på kun 640-754 gram alt efter udgave. Med en tykkelse på ned til 7,4 mm, er Galaxy Book den tyndeste i sin klasse, oplyser Samsung. Det er på trods af, at der gemmer sig en Intel processor, som driver Windows 10-styresystemet uden tøven. Med det fulde Windows 10 kan du sammen med Samsungs indbyggede S-Pen slå kreativiteten løs eller bruge den som arbejdsredskab på den måde, der passer dig.

Læs også: Samsungs Exynos 8895 chip slippes løs - så vild er den

Vælger du at bruge Galaxy Book som en bærbar pc, er det blot at klikke tastaturet med indbygget batteri på tabletten via de såkaldte pogo-pins, som også leverer strøm til enheden.

To forskellige størrelser: 10,6" eller 12"

En god arbejdsmaskine kræver også en god skærm, og her giver Samsung to muligheder. Enten kan du vælge Galaxy Book med en 10,6” TFT-skærm med en Full HD-opløsning på 1.080 x 1.920 pixels eller med en 12” AMOLED-skærm med en opløsning på 2.160 x 1.440 pixels. 12”-udgaven understøtter HDR-teknologien (10-bit farver), som gør den endnu mere velegnet til eksempelvis video- og billedbehandling, hvor farverne har mere præcision og dybde end normalt.

På batterifronten finder du et 30,4 W batteri i den lille Galaxy Book, mens der er 39,04 W at gøre godt med i den større version på 12”. Af teknik gemmer de to varianter på flere forskelle. Godt nok er der en Intel-processor i begge, men det er to ganske forskellige modeller. I Galaxy Book 10.6” finder du en tokernet Intel Core m3-processor, som drøner af sted med en hastighed på 2,6 GHz. Vil du have lidt mere maskinkraft, er det Galaxy Book 12”, du bør gå efter. I den sidder der nemlig en 7. generations Intel Core i5-processor – også på to kerner, men med en hastighed på 3,1 GHz.

Hvor den lille Galaxy Book på 10,6” findes i konfigurationerne 4 GB RAM og 64/128 GB eMMC-lagerplads, findes 12"-varianten med 4 GB RAM og en SSD på 128 GB eller 8 GB RAM og en SSD på 256 GB. Alle varianter er mulige at opgradere med op til 256 GB ekstra lagerplads via et microSD-kort.

Har du brug for en konstant og nem internetopkobling uanset hvor du befinder dig, findes begge størrelser også i en LTE-udgave foruden den normale WiFi-variant.

Pris og tilgængelighed

Modsat aftenens øvrige nyheder fra Samsung, har producenten endnu ikke offentliggjort nogen dansk pris og præcis tilgængelighed for Galaxy Book. Til Mobilsiden oplyser Samsung Nordic, at Galaxy Book kommer til Danmark en gang i 2017 uden at komme nærmere ind på, hvornår det er. Der er ikke andet for at vente. Prisen vides endnu heller ikke.


Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies