Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Samsung Galaxy S7 og S7 edge: Dette kan du forvente

Samsung Galaxy S7 og S7 edge: Dette kan du forvente

Få her det fulde overblik over alle de rygter, der har verseret om Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 edge forud for Mobile World Congress 2016.

Foto: Venturebeat.com

Samsung lancerer dette års helt store topmodeller, Galaxy S7 og Galaxy S7 edge, søndag aften klokken 19:00.

Læs også: Her er de største events ved Mobile World Congress 2016

Forud har der været uhyggeligt mange rygter om de to smartphones, og lige som vi har gjort det med LG G5, samler vi her på falderæbet op på alle rygterne for at se på, hvad vi tror, vi ved om de to næste Samsung-smartphones.

Foto: Twitter.com (@evleaks)

Samme Samsung-design, men med blødere kanter

Hvad angår designet er der blevet lækket utroligt mange billeder af Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 edge, og modsat LG, hvor der sker store ændringer med G5’eren, ligner Galaxy S7 og Galaxy S7 edge i høj grad sig selv.

Det er samme klassiske og genkendelige Samsung-design, der gør sig gældende, men kanterne hele vejen rundt er gjort noget blødere og hjørnerne er blevet lidt rundere.

Læs også: Nye billeder af Samsung Galaxy S7 edge afslører tre farver

Derudover er der kun sket minimale ændringer hist og her som på Home-knappen. Det er stadig samme WQHD-opløsning på 2.560 x 1.440 pixels fordelt på 5,1", mens Galaxy S7 edge får en noget større skærm på 5,7”.

Der vil fortsat være en lignende ramme hele vejen rundt om, men nu af magnesium. En anden ændring er farverne. Med Galaxy S6 og Galaxy S6 edge var der gjort brug af ædelstensfarver, men ikke denne gang. I år bliver farverne ganske simpelt sort, sølv og guld.

Toptunet hardware

Samsungs smartphones har traditionelt været fyldt med det bedste hardware på markedet, og ikke overraskende bliver det også tilfældet i år.

Samsung kommer til at gøre brug af to forskellige processorer i Galaxy S7 og Galaxy S7 edge: Snapdragon 820 fra Qualcomm og Exynos 8890 fra Samsung selv. I Nordamerika skulle de angiveligt få Snapdragon 820-varianten med 4 kerner på op til 2,4 GHz, mens den internationale variant her i Danmark vil komme med Exynos 8890. De er begge lynhurtige og blandt toppen, når det gælder processorkraft – i hvert fald hvis det står til en sammenligning mellem varianterne og konkurrenterne pt.

Læs også: Processor-dyst: Samsung Galaxy S7 mod konkurrenterne

Galaxy S7 og Galaxy S7 edge kommer samtidig med 4 GB RAM af den hurtige DDR4-type, som det også ses i Note 5 og Galaxy S6 edge+. Du får med andre ord dobbelt så hurtig RAM i forhold til mange andre smartphones, men DDR4-RAM er dog så småt ved at blive standarden i topmodeller.

De to Galaxy-modeller vil starte med varianter bestående af 32 GB intern lagerplads og vil formentligt også komme i varianter med 64 og 128 GB igen i år. Samsung vil også opfylde et stort ønske i år ved at tilføje muligheden for at tilslutte et microSD-kort.

Kamerasensoren i Galaxy S6 er meget fremtrædende. Det bliver den ikke i lige så høj grad i Galaxy S7.
Kamerasensoren i Galaxy S6 er meget fremtrædende. Det bliver den ikke i lige så høj grad i Galaxy S7.

Lavere kameraopløsning end Galaxy S6

På kamerafronten skruer Samsung ned for antallet af pixels fra 16 til 12 megapixel. ISOCELL-sensoren i Galaxy S7 skiftes også ud med firmaets nyeste BRITECELL-teknologi. Her vil fokus være på at opnå store pixels, der kan indtage store mængder af lys for at få bedre resultater under dårlig belysning eller under nattehimlen.

Læs også: Samsung skruer ned for kameraopløsningen i Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 blev dog i forvejen kåret af mange til at have det bedste mobilkamera, så der er umiddelbart ikke behov for de store forbedringer, men Samsung må mene at kunne gøre det endnu bedre.

Ud over kameraet vil der også komme pulsmåler, laserautofokus, optisk billedstabilisering, lyder det.

Batteriet vokser i begge modeller

Et af kritikpunkterne med Galaxy S6 og Galaxy S6 edge har været, at batterierne ikke var tilstrækkeligt store – at Samsung prioriterede en tynd smartphone højere end en god batteritid.

Ifølge rygterne har Samsung taget den kritik til sig, for mere eller mindre alle rygter har peget på, at Galaxy S7 vil få skruet kapaciteten op til 3.000 mAh, mens Galaxy S7 edge vil få hele 3.600 mAh at gøre godt med.

Læs også: Samsung Galaxy S7 får større batteri og microSD-understøttelse

Forleden dag lød det dog pludselig, at Galaxy S7 ”kun” vil få 2.800 mAh. Dermed knap så stor en forbedring, men trods alt stadig bedre end 2.550 mAh i Galaxy S6.

Foto: Samsung.com

Seneste Android-software med nye edge-funktioner

Galaxy S7 og Galaxy S7 edge kommer med Android 6.0 Marshmallow, og i den forbindelse har Samsung forbedret edge-funktionerne til den kurvede edge-variant.

Det drejer sig blandt andet om ”apps edge”- og ”people edge”-funktionerne, der nu har mere plads at boltre sig på. Dertil er der også kommet nogle nye funktioner, som med garanti også vil være at finde i den kommende Galaxy S7.

Læs også: Edge screen til Samsung Galaxy S6 edge får nye funktioner

Samsung har sandsynligvis også andre overraskelser i ærmet på softwarefronten. Det kan være en forbedret kameraapp, S Health eller lignende præinstalleret software.

Foto: YouTube.com (Samsung Indonesia)

Får vandafvisende beskyttelse igen

Samsung Galaxy S6 var ikke vandafvisende lige som flere af forgængerne var. Det bliver Galaxy S7 og Galaxy S7 til gengæld.

Læs også: Officiel video: Samsung Galaxy S7 er vandtæt og hårdfør

En lækket film fra Samsungs egen YouTube-kanal afslører, at den kan tåle regn, og det betyder med stor sandsynlighed en IP67-certificering, så den kan tåle op til 1,5 meters dybde i op til 30 minutter.

En senere officiel video viser, at du også sagtens kan tabe den i poolen uden at bekymre dig om, at den går i stykker.

Priser og lanceringsdato

Til sidst er der kommet meget konkrete rygter om, hvornår Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 edge kan forudbestilles og købes i butikkerne.

Af rygterne fremgår det, at du allerede vil kunne forudbestille telefonerne samme aften, som de lanceres – altså søndag den 21. februar klokken 19:00. Som om det ikke er nok forlyder det også, at du vil få en gratis Samsung Gear VR-brille med i købet, som koster cirka 1.000 kroner for ny i dag. Dette tilbud vil køre frem til den 10. marts, hvor du dagen efter, fra den 11. marts, vil kunne købe den i de europæiske butikker.

Læs også: Samsung Galaxy S7: Priser og dato for forudbestilling nu ude

Prisen på Galaxy S7 vil angiveligt ligge på €699, hvilket er samme pris, som Galaxy S6 startede på. Den danske vejledende pris på den hed 5.499 kroner, og det vil årets Galaxy S7 formentligt også ligge på.

Galaxy S7 edge vil til gengæld blive billigere end forgængeren, hvis rygterne er at tro på. Hvor Galaxy S6 edge startede på €849 i Europa, vil Galaxy S7 startede på €799 svarende til omkring 6.099 - 6.199 kroner.

Mobilsiden dækker nyhederne fra Samsung

Som altid er Mobilsiden til stede på Mobile World Congress og dækker også de events, der foregår op til – heriblandt Samsungs UNPACKED-event. Hold dig derfor opdateret på Mobilsiden, når vi dækker alle de store nyheder fra mobilmessen.

Læs også: Her er de største events ved Mobile World Congress 2016

Galaxy S7: Foreløbige specifikationer

 • Mål: 143 x 70,5 mm
 • Skærm: 5,1” WQHD (1.440 x 2.560 pixels)
 • Processor: 64-bit Snapdragon 820 (4 x 2,2 GHz) eller Exynos 8890 
 • Grafikchip: Adreno 530 eller Mali T880MP12
 • RAM: 4 GB DDR4
 • Lagerplads: Min. 32 GB + udvidelse med microSD-kort
 • Frontkamera: 12 megapixel Britecell + pulsmåler + laserautofokus + optisk billedstabilisering
 • Bagkamera: 5 megapixel
 • Software: Android 6.0 Marshmallow
 • Batteri: 2.800-3.000 mAh
 • Andet: IP67-certificering, 3D Touch-lignende teknologi

Galaxy S7 edge: Foreløbige specifikationer

 • Mål: 151 x 73 mm
 • Skærm: 5,7” WQHD (1.440 x 2.560 pixels)
 • Processor: 64-bit Snapdragon 820 (4 x 2,2 GHz) eller Exynos 8890 
 • Grafikchip: Adreno 530 eller Mali T880MP12
 • RAM: 4 GB DDR4
 • Lagerplads: Min. 32 GB + udvidelse med microSD-kort
 • Frontkamera: 12 megapixel Britecell + pulsmåler + laserautofokus + optisk billedstabilisering
 • Bagkamera: 5 megapixel
 • Software: Android 6.0 Marshmallow
 • Batteri: 3.600 mAh
 • Andet: IP67-certificering, 3D Touch-lignende teknologi

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies