Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Samsung Galaxy Tab S3 - Android får ny førertablet

Samsung Galaxy Tab S3 - Android får ny førertablet

Samsungs nye tablet skruer op for funktionerne, designet og kompetencerne.

Foto: Twitter.com (@evleaks)

Efter en tid med stilstand, begynder tabletmarkedet nu at vågne. Ifølge Samsung selv, vil vi se tabletmarkedet vokse igennem 2017, mens vi i 2018 vil se en decideret opvågen.

Bag væksten bliver en ændring i hvordan vi bruger tabletten, mener Samsung, den skal vokse fra at være en platform til forlystelser, til at være et sted hvor der også kan bestilles noget.

Til at adressere det gryende marked er Samsung nu ude med tredje generation af deres S-tablet, Galaxy Tab S3, og den står sammen med en ny serie Galaxy Book som Samsungs for vision for den produktive tablet anno 2017.

Se også:  Samsungs Exynos 8895 chip slippes løs - så vild er den

iPad størrelse

Tager du en af Samsungs mest vellykkede designs, sidste års Galaxy S6, og blæser den op til iPad størrelse vil resultatet minde meget om Tab S3.

Tab S3 måler 237 x 169 x 6,0 millimeter og vejer 429 gram, hvilket placerer den i præcis samme vægtklasse som iPad Pro 9.7. Displayet strækker sig da også over 9,7 tommer i et 4:3 format.

I bunden finder du dog ikke en lightning-port, men den alsidige USB-C 3.1 port der blandt andet gør det enkelt at overføre filer eller slutte en ekstra skærm til tabletten.

Læs også:  EVLeaks: Her er specifikationerne på Samsung Galaxy S8+

Lyd og billede i særklasse

Når du tænder for Tab S3, vil du bemærke at der er sket noget nyt. Både lyd og billede er i en klasse som hidtil kun er set i iPads Pro serie.

Selve billedet leveres af en AMOLED-sag på 9,7 tommer med 2048 x 1536 opløsning. Det giver 264 PPI og sammen med OLED-teknologien er opulente farver og dyb kontrast sikret. Tab S3 understøtter samtidig afspilning af 4K og HDR-indhold.

Det flotte lærred akkompagneres af fire højtalere signeret af lydspecialisterne fra AKG. Quad-setuppet gør, at uanset hvordan du vender displayet, vil stereobilledet forblive med bas der pumpes ud af bunden, mens de høje toner går ud af topenhederne.

På kamerafronten råder Tab S3 over et frontkamera på 5 megapixels, mens bagsiden har 13 megapixels at arbejde med.

Foto: Samsung

S-pennen er ’enhanced’

Med Tab S3 følger en revideret version af S-pennen der nu registrerer op til 4.096 niveauer af tryk. Det bedste set til dato.

Samtidig kan den nye S-pen samme nummer som Apples pencil, ved at registrere forskellige bredde af strøg alt efter hvor meget du tipper den.

Et nyt tastaturcover bidrager samtidig med stærke inputmuligheder med 17mm bredde taster der kan presses halvanden millimeter ned.

Software er Android 7.0 Nougat og er belagt med Samsungs Touchwiz-interface. Særligt interessant for den produktivitetssøgende bruger er funktionen ’Flow’ der skaber en sikker forbindelse mellem dine enheder (både Android og Windows) så filer, opkald og tethering mellem enheder foregår automatisk.

Se også:  Samsungs foldbare smartphone kan snart få debut

Foto: Samsung

2016-kræfter

Til at drive det hele frem, har Samsung valgt at ty til en 2016-platform. Processoren ombord er en Snapdragon 820 quad-core der snurrer med op til 2,3 GHz.

Denne ledsages af 4GB RAM samt 32GB lagerplads – sidstnævnte kan dog udvides med yderlige 256GB via micro-USB.

Batterimæssigt har Tab S3 6.000 mAh at råde over, omtrent en ottendel mindre end i den konkurrerende iPad Pro 9.7.

Den leveres enten med eller uden 4G LTE

Pris og tilgængelighed

Samsung Galaxy Tab S3 udkommer i to farver: sort eller sølv. Priserne starter ved 5.299 kroner for Wi-Fi versionen, mens 4G-varianten løber op i 5.999 kroner.

Tabletten får dansk salgsdebut den 21. april

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies