Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Samsung giver udviklere adgang til fingeraftrykslæseren på Galaxy S5

Samsung giver udviklere adgang til fingeraftrykslæseren på Galaxy S5

Techgiganten har netop bekræftet, at 3. partsudviklere kan bruge fingeraftrykslæseren fra Galaxy S5 i apps.

Da Apple introducerede iPhone 5S med den indbyggede fingeraftrykslæser, gjorde de et stort nummer ud af at fortælle, at 3.partsudviklere ingen adgang har til aflæseren på den populære iPhone. 

Samsung Galaxy S5 - Kopieret af kineserne på 2 dage

Konkurrenten Samsung har på årets Mobile World Congress-messe i Barcalona introduceret Galaxy S5, som på samme måde har en fingeraftrykslæser indbygget i hjem-knappen på fronten. 

Galaxy S5’s fingertrykslæser - Sådan virker den (Video)

Samsung har dog i forbindelse med lanceringen af deres nye vidunder også fortalt, at de har indgået aftale med Paypal, så at fingeraftrykket kan bruges til at verificere overførsler og lignende. 

Det stopper ikke der

Samsung er stadig at finde på den igangværende messe i Barcalona, og har netop afholdt et udvikler-event med nyheder til folkene bag de smarte apps. Her har techgiganten bekræftet, at fingeraftrykslæseren er tilgængelig for 3.partsudviklere, så at funktionaliteten kan bygges ind i deres nuværende og fremtidige apps. Det skriver TechCrunch.

Samsung Galaxy S5: Web-tv, se de fedeste funktioner

At Samsung vælger en mere åben tilgang til funktionen er ikke overraskende, når man i forvejen kender lidt til Apples lukkede holdning og kontrol. Om der er en større sikkerhedsrisici forbundet med tilgangen som Samsung har valgt, er endnu for tidligt at spå om, men udviklerne er uden tvivl interesserede i at implementere teknologien.

Hvad tænker Mobilsidens læsere? Har Samsung skudt rigtigt, eller vil kunderne afvige for brug af funktionen, i frygt for at fingeraftrykket havner i forkerte hænder?   

Kilde: TechCrunch

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Søren Petersen 28-02-2014 12:08:20

Det er vel ikke værrer end at de fleste Danskere bruger deres CPR. nummer på forskellige dating sider?
Bøtten med privat data er tabt på gulvet og bliver aldrig samlet op igen.

0 0

Om brug af cookies