Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Sony lancerer smartbrille: SmartEyeglass

Sony lancerer smartbrille: SmartEyeglass

Sony følger op hvor Google slap: SmartEyeglass giver et nyt syn på verdenen omkring dig.

Kønt er den ikke, men trænger du til at peppe dine omgivelser op, kan Sonys nye brille gøre det for dig. Smartbrillen, med det diskutable design, hedder SmartEyeglass SED-E1.

Hos Sony er visionen futuristisk. Med smartbrillen over næsen kan du naviguere blandt ukendte plaza’er i Firenze, forevige omgivelserne og dele dem med venner og familie - uden brug af mobilen.

Skærmen er i stedet bagt ind i selve brilleglasset. Her er et 85% gennemsigtigt display der lader lyset omkring dig passere, men samtidig giver dig et grønt terminatorsyn med informationer om beskeder, navigation og interface til at styre kameraet på 3 MP.

Som i de fleste wearables inkluderer SmartEyeglass en bunke sensorer fra kompas, gyroskop, lysmåler og til accelerometer. Smartbrillen suppleres af en lille boks med knapper og mikrofon, og hvor batteriet føder den livgivende strøm til Sonys gadget. Den lille kontroller kræver dog en klodset kabelforbindelse mellem brille og boks som bærere af SmartEyeglass må vænne sig til.

Læs også: Samsung Gear S - Langt fra sci-fi til virkeligheden [TEST]

Selve brillen vejer 77 gram, mens controlleren viser 44 gram på køkkenvægten. Skærmen projicerer et synsfelt på 19 x 6 grader med 419x138 opløsning. De enkelte er grønne og opfriskes med 15 fps.

Med lanceringen udgiver Sony en medfølgende Android-app. Denne suppleres af et åbent udviklingskit så programmører kan teste og frigive apps til smartbrillen. Brillen kræver Android 4.4 KitKat eller nyere.

Følger op, hvor Google slap

I kølvandet på Googles kulslåede Google Glass projekt, kan Sonys lancering af netop en smartbrille synes bizar. Men den giver fortsat ’first-movers’ og andre nysgerrige mulighed for at smage på den såkaldte ’ Augmented Reality’ - indtil teknologien bliver kompakt og diskret nok til at overbevise andre de mest fanatiske tech-entusiaster.

Se også: Brutal 10-minutters video kalder Google Glass det værste produkt nogensinde

Samtidig giver det Sony mulighed for både at teste og fremvise teknologier som gennemsigtige displays og stemmestyring af wearables.

Selvom Sony viser SED-11 anvendt til hverdagsformål, foreligger der flere muligheden til industrielle eller kommercielle formål. For professionelle der har behov for en håndfri betjening af kamera, mikrofon eller egenudviklede apps, kan smartbrillen vise sig at være den helt rigtige løsning.

Selvom smartbrillen ikke er nær så fiks som Gucci-designerbriller, er prisen i den dyre ende. SED-11 vil koste 100.000 Yen, eller omkring 5.000,- kroner før told og afgifter. Du kan dog vente med at fiske dankortet op, for lanceringen er indtil videre forbeholdt det japanske, amerikanske og tyske marked.

Følg med på mobilsiden.dks MWC dækning, hvor vi naturligvis vil forsøge at komme helt tæt på Sonys nye wearable.

Du kan se Sonys egen præsentation af SmartEyeglass herunder eller yderligere om den på Sonys hjemmeside.


Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies