Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Sony lancerer vild kamerasensor med 'super-slowmotion'

Sony lancerer vild kamerasensor med 'super-slowmotion'

Sony er klar med en ny 21,2 megapixel kamersensor, der kan optage 8 gange langsommere slow motion-video end normalt med hele 1000 billeder i sekundet.

Foto: Sony

Glem alt om de slow motion-optagelser, som din smartphone kan optage. Sony er nemlig klar med en ny kamerasensor til brug i smartphones, som ikke bare er slow motion, men super slow motion.

Den nye Sony-kamerasensor på 21,2 megapixel er nemlig i stand til at optage i slow motion med helt op til 1.000 billeder i sekundet. I nedenstående video demonstrer Sony sekvenser optaget med 960 billeder i sekundet, som herefter afspilles med en hastighed på 15 minutter i sekundet.

Det vil sige, at du får gengivet optagelserne hele 64 gange langsommere end normalt. Til sammenligning er den langsomste slow motion-hastighed på nuværende smartphones ’kun’ på 240 billeder i sekundet.

Læs også: Ultra-slowmotion på vej til mobilen. Se det her

Sonys nye kamerasensor er altså i stand til at optage slow motion fire gange langsommere end nuværende topmodeller, og det er tilmed i en Full HD-opløsning på 1.920 x 1.080 pixels. Normalt ses det ellers, at videoopløsningen mindskes jo langsommere slow motion-video der optages, men det problem har Sony løst.

Sony har samtidig implementeret en smart teknik, så kamerasensoren samtidig optager normal video og slow motion-video, og hvis der er hurtigt bevægende objekter i motivet, registrerer sensoren det selv og laver sekvensen i slow motion.

Indbygget lynhurtig RAM i kamerasensoren

Flaskehalsen i nuværende kamerasensorer har været, at det ikke har været muligt at overføre data hurtigt nok fra kameramodulet til telefoners lagerplads ved optagelse af bl.a. slow motion-video.

Sony har derfor udstyret dette nye kameramodul med 1 Gbit RAM (125 MB), som har langt højere læsehastigheder af de store mængder af data, som sensoren gemmer under fotografering og videooptagelse. Sensorens data opbevares derfor midlertidigt i kamerasensorens eget RAM-modul, hvorefter det straks flyttes til telefonens lagerplads med normal hastighed.

Læs også: Sony sætter dato på mobil-event i februar

Det er dog ikke kun ved slow motion-optagelser, at den inkluderede RAM giver store forbedringer. Kamerasensoren er nemlig også i stand til at tage stillbilleder med en opløsning på 19,3 megapixel med en hastighed på kun 1/120 af et sekund modsat hastigheden på 1/30 af sekund, der normalt ses i smartphonekameraer. Kamerasensoren er dermed også fire gange hurtigere på denne front, og den høje hastighed er med til at reducere skævvridning af hurtigt bevægende objekter - også kendt som "rolling shutter"-effekten.

Sony melder dog intet om, hvornår det nye, imponerende kamera er klar til brug i smartphones, men det er bestemt ikke usandsynligt, at det vil gemme sig i en eller flere topmodeller i løbet af 2017.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies