Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Sony Xperia E1 II: ny budgetmobil på vej

Sony Xperia E1 II: ny budgetmobil på vej

Sony har en ny Xperia på vej til de knap så dybe lommer: Xperia E1 II.

Ønsker du en enkel og kompakt mobil er Sony på vej med en grundigt overhalet variant af deres billige Xperia E1 begyndermobil. Mobilen er endnu ikke offentliggjort, men det forhindrer ikke den spanske e-butik phonehouse.es i at tyvstarte salget på den endnu uudgivede Xperia E1 II.

Læs også testen: Sony Xperia E1 - Smartphone eller Walkman?

Mobilen vil have fysiske dimensioner nær den oprindelige E1, men nyde godt af opgraderinger hele vejen rundt. Skærmens forbliver på 4 tommer, men opløsningen vokser fra 854x480 til 960x540 hvilket omsættes til en skarpere PPI på 275.

Største fremskridt opleves i maskinrummet, hvor den lille dual-core på 1,2 GHz afløses af en quad-core på 1,3 GHz. Både RAM og lagerplads ser også tiltrængt en fordobling og pustes op til henholdsvis 1GB RAM og 8GB lager. Xperia E1 II vil køre Android 4.4 KitKat.

På kamerafronten er der også gode fremskridt at spore. Nu vil kameraet tage fotos på 5 megapixels og frontkameraet er ikke længere udeladt, men kan nu tage selfies på 2 megapixels.

Prisen er derimod ikke fordoblet men forbliver i lejet under en tusindelap. Phonehouse.es sælger den nye Xperia E1 til 119€, eller omtrent 900 kroner, et lille prishop over den afgående Xperia E1 som i dag sælges til omkring 750 kroner.

Find den bedste pris på Xperia E1 her

Det er dog uvist hvorvidt E1 II fortsat vil integrere den relativt kraftige højtaler som kendetegnede E1. Er du interesseret, må du derfor vente til det forekommende Mobile World Congres i starten af marts, hvor E1 II forventes at få sin debut.

Specifikationer Sony Xperia E1 II

Mål: 118 x 62,4 x 12 mm, 122 gram
Skærm: 4,0” qHD, 960 x 540, 275 PPI
Kamera: 5 MP, 2 MP frontkamera
Ydelse: 1,3 GHz quad-core, 1GB RAM
Lager: 8G+ micro-SD
Netværk: micro-SIM 2/3G
Software: Android 4.4.4 KitKat
Øvrigt: Fås i sort eller hvid.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies