Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Sony XZ2 og XZ2 Compact hands-on: Giver et godt indtryk

Sony XZ2 og XZ2 Compact hands-on: Giver et godt indtryk

Sony synes at have tænkt flere interessante tanker med deres to nye toptelefoner: Xperia XZ2 og Xperia XZ2 Compact.

XZ2 Compact har et fint metaldesign
XZ2 Compact har et fint metaldesign
Foto: Mobilsiden.dk

Sony har i lang tid haft behov for et hit. Selskabets andel af mobilmarkedet er nu svundet så meget ind, at Sony ikke længere er at finde blandt top 10 listen over mobilproducenter.
Det japanske selskab har dog en fordel i dets alsidighed - Sony producerer alt fra kameraer, TV’er, underholdning i form af film, musik og spil til mange af de komponenter som dagens smartphones benytter.

Netop den alsidighed synes selskabet opsat på at få klemt ned i deres to nyeste stjerner: Xperia XZ2 og den klejne Xperia XZ2 Compact.

At Sony samtidig ønsker at stikke en ny kurs ses på designet, som for første gang i årevis byder på noget nyt. Sony er gået efter bløde kurver her, med en krum bagside i glas eller metal, der ender ud i en afrundet metalramme.

Det virker meget behageligt i hånden, men man bemærker hurtigt, at den bløde bagside får telefonerne til at være småbuttede. Til gengæld virker det bundsolidt og virker som en krydsning mellem Nokias smartphones fra Windows-dagene og HTC's U-designs.

Sonys XZ2-serie er desuden styrket med IP68-certificering som garanterer at den kan holde til en god mængde støv og vandsprøjt.

Se også:  Sony lancerer Xperia XZ2 og XZ2 Compact

XZ2-kollektionen byder på skinnende glasdesigns
XZ2-kollektionen byder på skinnende glasdesigns
Foto: Mobilsiden.dk

Display og lyd med bund i

Sony følger desuden tidens ånd med sine to nye toptelefoner og bygger større, mere aflange displays ind i deres telefoner. Xperia XZ2 byder derfor på hele 5,7” Full HD+ display, mens Compact-versionen råder over 5 tommer display i en størrelse som er sammenlignelig med Apples mikroskopiske iPhone SE.

Skærmene her byder samtidig på livlige farver, takket være HDR-teknik, som underbygges af et stereo-soundtrack fra de to frontvendte højtalere.

For at give lyd og billede endnu mere bund, har Sony samtidig integreret en kraftigere vibrationsmotor i telefonerne som vibrerer i takt med bassen. Det undrer lidt, første gang man aktiverer funktionen, for det fungerer ikke altid lige godt. Heldigvis kan der justeres på, hvor meget telefonen dirrer, hvilket gør at du kan slå den helt fra til musik, slå den delvist til under filmafspilning og skrue op når der spilles. Så ender teknologien med faktisk at give mening.

Læs også:  Med Nokia 8 Sirocco blander Nokia sig igen i toppen

'Dynamic Vibration' er en Xperia XZ2 feature der giver fysisk bund til din spil, film og videoer.
'Dynamic Vibration' er en Xperia XZ2 feature der giver fysisk bund til din spil, film og videoer.
Foto: Mobilsiden.dk

Godt med kræfter

Det stærke visuelle indtryk drives frem af en årets stærkeste processorer: Qualcomm Snapdragon 845. Her er dog kun 4GB RAM men batteriet er vokset en del i forhold til forgængerne. Xperia XZ2 får 3.180 mAh at arbejde med, mens XZ2 Compact får 2.860 mAh at rute med.

Som noget nyt, understøtter Sony for første gang trådløs opladning – godt nok kun i den dyrere XZ2’er – men det er en start. Kvikopladning nderstøttes også sammen med Sonys adaptive opladning som får batterierne til at holde længere på den lange bane.

Se også:  Samsung Galaxy S9 og S9+ ude: pris og tilgængelighed

XZ2 og XZ2 Compact får nu et ekstra aflangt display
XZ2 og XZ2 Compact får nu et ekstra aflangt display
Foto: Mobilsiden.dk

Avanceret kamera

Sonys XZ2-serie får samme 19 megapixel modul som i forrige års modeller – intet nyt der, men den processor gør, at kameraet nu kan flere ting, herunder at opdage i det farverige HDR-farverum i både 4K og Full HD.

Den ekstreme slow-motion som Sony introducerede med Xperia XZs er også ombord her, men nu ka der optages i Full HD for skarpere optagelser – om end kun i den halve tid.

Kameraet kan også benyttes til Sonys 3D-optagelser, hvor du på få sekunder kan optage en 3D-model af personer eller objekter.

Se også:  HMD Global lancerer Nokia 7 plus: Toptunet mellemklassemobil

Jack-stikket er nu borte i Xperia-serien
Jack-stikket er nu borte i Xperia-serien
Foto: Mobilsiden.dk

Pris, farver og tilgængelighed

Både Sony Xperia XZ2 og XZ2 Compact får debut den 6. april – begge telefoner kan dog forudbestilles fra i dag af. XZ2 Compact bliver billigst med en debutpris på 4.499 kroner, mens Xperia XZ2 vil løbe op i 5.999 kroner. Forudbestiller du XZ2 inkluderer Sony dog et trådløst headset til en værdi af 2.000 kroner.

Sony Xperia XZ2 Compact kommer i fire farver: White Silver, Black, Moss Green og Coral Pink.

Sony Xperi XZ2 fås i fire farver: Liquid Silver, Liquid Black, Deep Green og Ash Pink.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies