Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Vivos konceptmobil imponerer: displayet indtager hele fronten

Vivos konceptmobil imponerer: displayet indtager hele fronten

Kinesiske Vivo nyeste mobilkoncept er til at savle over. Her gemmer mobilen både fingeraftrykslæser og selfiekamera under displayet.

Foto: vivo.com.cn

Den kinesiske mobilproducent Vivo rydede forsider i tech-verdenen, dengang det ved årets MWC-messe fremviste den første fungerende mobil med en fingeraftrykslæser gemt under displayet. Nu overgår selskabet sig i en ny prototype.

Prototypen hedder Vivo Apex og markerer sig med sit display som vitterligt går fra kant til kant. Dette er lykkedes ved at integrere tre nøgleteknologier ind i telefonen: Et selfiekamera som skyder sig selv op ved brug, en fingeraftrykslæser gemt under displayet samt en højtaler som fungerer ved at få hele displayet til at fungere som lydmembran.

Telefonen har været igennem amerikanske The Verge’s hænder som noterer, at alle tre nøglekomponenter fungerer som de skal - til trods for, at mobilen fortsat er en prototype.

Se også:  Så kom den: den første mobil med usynlig fingerscanner

Halvdelen af skærmen virker som fingerscanner

Med Vivo Apex har selskabet arbjedet videre på januar måneds prototype. Nu er det næsten halvdelen af displayet der kan registrere dit fingeraftryk, om end løsningen fortsat er lidt sløvere end klassiske fingeraftrykslæsere.

Teknologien er fortsat afhængig af, at det er et OLED-display ovenpå sensoren, når fingeraftrykket skal genkendes.

Læs også:  Vivo bliver først med fingeraftrykslæser i skærmen

Få kompromisser

De banebrydende teknologier har dog nogle mindre ulemper, men ingen af dem synes at være deciderede ’deal-breakere’.

Selve selfiekameraet vil tage lidt længere tid at åbne op end i klassiske mobiltelefoner. Det tager nu omkring 0,8 sekunder for det 8 megapixel stærke at blive skudt op fra telefonen. The Verges udsendte, Sam Byford, maner desuden frygt om konstruktionens holdbarhed til jorden og noterer ” jeg troede at det ville virke svageligt, men det føles faktisk meget solidt.”

Den atypiske højtaler får også overrasket skribenten, ved at lyde godt nok til formålet til trods for, at der ikke er noget egentligt ørehøjtaler.

Vivo oplyser dog, at der ikke er nogen planer om at sætte Apex-telefonen i produktion. Teknologierne og deres implementering virker dog tilstrækkeligt modne til, at telefoner fra producenten vil få glæde af dem i 2018 eller i 2019.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies