Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Windows Phone får kæmpe opdatering

Windows Phone får kæmpe opdatering

MWC: Ved Mobile World Congress annoncerede Microsoft deres planer for næste store opdatering af Windows Phone. Updaten indeholder blandt andet dansk sprog og multitasking.

Over 500 opdateringer og nye features er indeholdt i den såkaldte Mango-update til Windows Phone-systemet, som Microsoft mandag offentliggjorde detaljer på ved Mobile World Congress 2011.

Den største nyhed er dansk sprog i menuerne, de danske karakterer æøå på tastaturet og T9-ordbog.

Også multitasking bliver nu for alvor understøttet, således at også tredjeparts programmer kan køre i baggrunden.

Derudover kommer der blandt andet:

- E-mails i tråde (som i Gmail)
- Forsinket tastaturkode lås
- Fuld integration af Twitter i Peoples Hub
- Adgang til XBox Live
- Adgang til Windows Marketplace
- Internet Explorer 9 (inkl. HTML 5)

Mango til Windows Phone kommer omkring september/oktober i år.

Mindre opdatering allerede i marts

Inden Mango-opdateringen sendes ud, når også en mindre serviceopdatering ud til Windows Phone.

Den lille service-update indeholder copy/paste funktion og performance-forbedringer på Windows Marketplace.

Begge opdateringer er understøttet af alle de nuværende enheder med Windows Phone 7.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

peter 14-02-2011 19:18:34

Det lyder da godt der kommer multitasking og html5 support, men at det først kommer til efteråret er godt nok sløvt. Med den hastighed for udviklingen af WP7 så kunne Nokia da ligeså godt være blevet ved Symbian. Det var jo netop problemet at det gik for langsom med at opdatere Symbian, men det lyder da ikke bedre med WP7!

0 0
Bo 14-02-2011 21:48:26

Jeg synes ikke du kan sammenligne Symbian med WP7. Nu har jeg brugt begge, og jeg kan love dig for at alene brugerinterfacet i WP7 er i en helt anden liga end Symbian. Dertil kommer bedre applikationer, en meget mere overskuelig markedsplads (app store), tusind gange lettere opsætning af mail og kalender mm.

0 0
peter 14-02-2011 23:47:30

Jeg sammenligner heller ikke de to systemer, jeg sammenligner deres udviklingsstatus. Jeg er enig i at WP7's brugerinterface er i en anden liga og det er sikkert også meget lettere opsætning af mail og kalender, men det er så vist også det de har på plads. Der mangler virkelig mange ting som Symbian til gengæld har på plads. Men pointen var vel netop at Nokia var for langsomme til at få bragt Symbian up-to-date, men hvad hjælper det så at vælge WP7 som kun er halvfærdigt og først får rettet op på basale issues om over et halvt år??

Så kunne man vel ligeså godt have fortsat med Symbian. Jeg er stadig af den opfattelse at Symbian godt kunne bringes up-to-date (det virker dog som om jeg næsten er den eneste der mener det :-)). Nå men diskussion er vel sådan set omsonst for det finder vi vel aldrig rigtig ud af om det er tilfældet :-(

0 0
Bo 15-02-2011 09:15:29

Hvorfor mener du WP7 kun er halvfærdigt? Hvad mener du mangler i forhold til f.eks. Android?

0 0
Hejselbæk 15-02-2011 09:08:20

Er WP7 halvfærdigt? Hvilke basale issues bliver der først rettet op på om et halvt år? Jeg betragter WP7 som ekstremt færdigt, selvfølgelig er der tale om første version, men de issues, som de fleste har klaget over bliver jo rettet allerede til marts - herunder hurtigere genstart af apps, søgning på Marketplace, Marketplacestabilitet og det overhypede "cut & paste". Jeg har ikke brug for dansk menu og ordbogen lærer lynhurtigt danske ord, som kan tilføjes i ordbogen. Derved foreslås danske ord, når du skriver. De danske tegn trykkes iøvrigt nemt frem, men selvfølgelig bliver det fint, hvis de får en primær plads på tastaturet. Der er over 8000 apps lige nu, og det eneste, jeg kan se mangler, er Skype og Spotify. Jo, det kunne være fedt med en ægte navigationsapp, selvom Bing maps faktisk klarer det udmærket.

0 0
peter 15-02-2011 11:33:14

Ja for det første, som du også nævner, så er danske tegn på ens keyboard og dansk ordbog da en helt bassal ting som man må forvente. Som jeg forstår det så er der kun af en omvej adgang til marketplace i DK. Her mener jeg man med rette kan forvente fuld adgang fra DK, også til betalings apps. I øvrigt med mulighed for betaling via tlf regning som det er muligt i OVI store.

Desuden er det da sørgeligt der hverken er support for flash/flashlight eller Silverlight for den sags skyld.

At html5 support først kommer til efteråret er heller ikke godt nok. Det kommer, i øvrigt alt for langsom, til Symbian indenfor de nærmeste mdr.

Cut and paste mener jeg på ingen måde er hypet, det bruger jeg meget ofte. Det er ikke på plads endnu.

Multitasking kommer også først til efteråret og jeg har ikke set nogen udmeldinger om til hvilket niveau. Hvis det er ligesom med iOS, med kun nogle beste API'er synes jeg det er trist.

Dertil kommer lidt mindre ting, som Symbian har på plads, såsom filmanager mulighed med adgang til hele filsystemet. Bluetooth filoverførsel. USB host support. Tilføjelse af ringetoner kun muligt via marketplace. Ingen support for video kald. Ingen DivX/Xvid support. Alt for stor afhængihed af Zune software.

Alt i alt ret mange ting som ikke er på plads med WP7 men som Symbian har på plads. Med Symbian var det "kun" UI/UX der hang i bremsen.

0 0
Bo 16-02-2011 09:32:18

Dansk tastatur og ordbog: Det er rigtigt, der mangler ordbog. Men der er fuld adgang til alle danske bogstaver.

ingen support for flash/flashlight og silverlight: Hvad mener du? Silverlight er udviklingssproget som bruges i WP7. Rigtigt, der mangler understøttelse af flash - det samme gør der i iOS.

Ingen HTML5 support: HTML5 er ikke færdigudviklet. At der overhovedet kommer understøttelse af HTML5 til efteråret er da kun en bonus, for det er som sagt ikke færdigudviklet, og bliver det først i 2014.

Multitasking: Se eksempel på det her: http://www.youtube.com/watch?v=Lud63UVEfWM
Det ser faktisk rigtig lækkert ud.

De andre ting du nævner anser jeg som småting. Det er fair nok at man gerne vil have dem, men så må man jo vælge Symbian eller Android. Afhængigheden af Zune er ikke nødvendigvis en ulempe - du opfatter det sådan, og det er fint nok, men det gør jeg ikke, og det er ikke en mangel ved systemet.

0 0
peter 16-02-2011 12:04:25

Ja der er adgang til danske bogstaver, men du skal ind under special tegn, de er ikke en del af det almindelige keyboard er det ikke korrekt?

Men der er ikke support for silverlight i browseren - mig bekendt og at iOS ikke supporterer falsh er ingen undskyldning. Jeg vil mene flash-light var det mindste man burde kunne forvente.

HTML5 support er ganske rigtigt ikke færdig udviklet, men iOS og Android (og lige snart Symbian) understøtter det og det bliver brugt af rigtig mange mobile webtjenester, fx. bruger Googles tjenester det rigtigt meget. Det er i øvrigt en af de ting jeg har savnet rigtigt meget i Symbian. Der har manlet en god adgang til et godt gmail og google reader mobil web interface. Det kommer WP7 først med til efteråret. Det er for langsomt - endda langsommere end Symbian!

Jep det multitasking ser godt ud, men igen det kommer først til efteråret - det er for langsomt!

De resterene ting jeg nævner anser jeg ikke som små ting bortset fra dem som jeg nævner som småting :-)

Min pointe er at Symbian var for langsom til at blive bragt up-to-date, men WP er bestemt også bagud efter min mening!

0 0
14-02-2011 19:32:45

Med over 500 forskellige opdateringer, så er det sq da en ordentlig fætter. Og må ærligt indrømme at jeg ville ønske at google også ville holde sig til en enkelt eller to updates om året...

Ellers bliver det sq totalt umuligt at holde styr på om nogle år....Hvor vi så alle render rundt med kopier(hardware) af en æbletelefon, der er indstalleret med google dikteret firmware, da producenterne ikke kan nå at give deres eget "touch"...Og så kan man sq ligeså godt købe den æblemobil, hvis det alligevel bliver google der skal styre hvordan UI skal være....

0 0
Louise Berenth 14-02-2011 17:03:45

Hej. Kommer der evt. Windows Phone 7 opdateringer til mobiler med de tidligere versioner, såsom Sony Ericsson Aspen? Jeg læste et sted på nettet, der måske kom mulighed for os med en Sony Ericsson Aspen - da den jo er rimelig ny.

0 0
Bo 14-02-2011 18:36:16

Han siger til sidst, at opdateringen kommer til "devices" over Zune, så det må betyde, at den gælder alle nuværende telefoner.

0 0
Louise Berenth 14-02-2011 19:16:48

tak, ja jeg skulle nok ha' set videoen, læste kun, men tak alligevel. Det kan godt være jeg spørger dumt, men hvad mener du med "over Zune"? :s

0 0
Bo 14-02-2011 21:46:35

Zune er det program du bruger til bl.a. at synkronisere indhold på din computer med telefonen. Det kan også bruges til at lave en backup af telefonen med, og så også til at foretage større opdateringer med.

0 0
Louise Berenth 14-02-2011 22:59:09

Jeg tror der er sket lidt af en misforståelse, for jeg har ikke en mobil med Windows Phone 7, men med Windows Mobile 6.5. Læste bare stadig at der ville komme en opdatering til dem med 6.5 ...

0 0

Om brug af cookies