Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   HTC Touch Cruise (produkttest)

HTC Touch Cruise (produkttest)

Lækker designtelefon med indbygget GPS. Perfekt forretningsmodel for dem, som ønsker mange muligheder i én enhed. Det er svært at finde det negative i Touch Cruise.

Touch Cruise er den tredje Touch-enhed fra HTC og den er næsten perfekt.

En kombination af lækkert design og stor funktionspallette gør den interessant for især business-brugere. Styresystemet er Windows Mobile 6 Professionel.

Opbygningen er stort set identisk med Touch og Touch Dual. Forsiden er næsten én stor skærm (240 x 320 pixels, 2,8"). Ingen skarpe kanter, men en skærm der går ud i ét med resten af designet.

Internetadgang sker via GPRS, EDGE, 3G, Turbo 3G og trådløst netværk. Touch Cruise har også Bluetooth 2.0 samt FM-radio med RDS (Radio Data System). Radioen er i øvigt designet toplækkert.

GPS med valgfri navigation

Touch Cruise har intern GPS-antenne, men leveres som udgangspunkt ikke med navigationssoftware.

Ved leveringen er software fra Tomtom preinstalleret, men kun i en slags demoudgave. Opgradering til fuld version skal der betales ekstra for. Argumentet fra HTC er, at hvis du har f.eks. en Tomtom-licens fra et tidligere produkt, kan denne overføres til Touch Cruise,  derfor vil man ikke tvinge kunderne til at købe noget igen, de allerede har licens til. Et godt argument, men det betyder også, at Touch Cruise ikke er "out of the box"-navigation.

Fordelen er så tilgengæld, at kunderne selv kan vælge det navigationssystem, de foretrækker. F.eks. har vi i testperioden afprøvet X-Road Destinator, som fungerer rigtig fint.

TouchFlo betjening

"TouchFlo"; En ekstra betjeningsmenu "lagt oven på" Windows Mobile. Bevægelser med fingeren på skærmen bringer menuen frem. Det betyder, udvalgte kontakter kan ringes op med få fingertryk (uden brug af pind) og udvalgte funktioner (mail, sms, internet, opgaver, kalender, musik, billeder osv.) kan startes via store ikoner. I billedearkivet kan billeder endda bladres med fingeren og et lille svirp zoomer ind og ud.

Desværre ændrer TouchFlo ikke på, at der er tale om en menu-tilføjelse til Windows Mobile. Der mangler en dybere integration med det underliggende styresystem. Problemet er, når et menupunkt vælges, f.eks. kalender, afsluttes den smarte betjening, og igen skal pind anvendes. Opkald til favoritkontakter er eneste sted, hvor "TouchFlo"-betjeningen er gennemført.

TouchFlo findes også på de tidligere Touch-modeller.

Stort programudbud...

Excel, PowerPoint, Word, Live Messenger, Lommeregner, Opgaver, Kalender, musikafspiller, Noter (inkl. voice notes), FM-radio og meget andet. Fra levering er HTC Touch Cruise klar til langt det meste. Oven i hatten kommer sms, mms og mail via blandt andet pop3, imap og Exchange.

På frontskærmen har du fuldt opdateret lokal vejrudsigt med prognose for de kommende dage.

Dertil kommer kamera på 3,2 megapixels med autofokus, som tager nogle hæderlige billeder, men generelt er langsomt og trægt at bruge.

Hurtig, stabil og god strømøkonomi

Systemnedbrud eller genstart er ikke noget de seneste HTC-modeller gør i, heller ikke Cruise. Den kører bare derudaf.

Menuhastighed og programstart kan vi heller ikke sætte en finger på. Det spiller optimalt!

Strømforbruget er ikke voldsomt - især ikke, hvis man undlader, at køre med makimal styrke på baggrundbelysningen. Den klarer fint en tur Odense/Kbh. retur med GPS uden at trænge til strøm.

Processoren er på 400 MHz og batteritypen på 1350 mAh.

Samlet vurdering

Vi holder meget af Touch-produkterne fra HTC og Cruise er ingen undtagelse.

Design, stabilitet, indhold, strømforbrug, daglig brug m.v. holder maksimalt. Den hænger på kameraet, der er langsom at bruge og netop derfor giver vi ikke topkarakter. 5 ud 6 point til et interessant og spændende produkt, som på næsten alle områder er i særklasse.


HTC Touch Cruise - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mikias 21-04-2008 23:05:57

Jeg fandt følgende på nettet (http://www.htcclassaction.org/):
"The latest SmartPhone and PocketPC devices from HTC (High Tech Computing) are supposed to be the most powerful devices on the market. And in theory, they are indeed real powerhouses of mobile technology. There's a catch though: HTC has neglected to include the necessary drivers needed for the devices to come to their full potential."

Har I nogle kommentarer til dette?

0 0

Om brug af cookies