Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   iPhone 4 - lækker men 'old news' - (kæmpetest)

iPhone 4 - lækker men 'old news' - (kæmpetest)

TEST: Apple iPhone 4 fra A til Z. Læs her Danmarks største gennemgang af verdens mest omtalte mobiltelefon.

Forord:

Anmeldelser er totalt subjektive. Min holdning og mening! Så denne test er altså min mening om iPhone 4.

For mig er iPhone en smartphone - altså en mobiltelefon med stor funktionalitet. I min optik er der altså ikke tale om en "iPhone", men en "smartphone" eller "mobiltelefon". Jeg taler ikke i "min iPhone", men i "min mobiltelefon".

Jeg ved godt, at mange gerne vil sætte Apple i en anden og finere kategori, da de mener, det ikke "bare er en mobiltelefon" - men sådan ser jeg det altså ikke.

Designet er i verdensklasse

Ægget, Corona stolen, Piet Hein, Jakob Jensen, B&O og Apple. De er alle i samme kategori; Design der holder, og som har verdensklasse.

Efter min smag er iPhone 4 den flotteste mobiltelefon nogensinde.

Rene linjer, lækre materialer og en eksklusiv vægt med god fylde. Kvalitetfølelsen er helt på toppen. Og for én gangs skyld er det lykkedes en mobilproducent også at lave en oplader, der er pæn.

Køber man så en bordholder (dock), bliver opladeren helt gemt væk, og mobilen står og kaster sin glans udover hele hjemmet. 

Både for- og bagsiden på iPhone 4 er udført i hærdet glas, som kemisk er behandlet, så det skulle være 30 gange mere hårdt end plastik, og rammen af rustfrit stål er fem gange stærkere end standard stål. Desuden er glasset på begge sider ridsefrit.

Ulempen ved dette materialevalg er naturligvis vægten - men samtidigt kan dette også være en fordel, da vægt kan udstråle kvalitet, hvilket jeg synes, er tilfældet her.

Men helt ærligt! Hvorfor kommer den i en standard papkasse, og så til den pris? På iPhone 3GS var der da i det mindste en dybdeprægning af "hjem"-tasten i æsken, men på den nye model er dette altså sparet væk.

Jeg synes, en del af oplevelsen af et produkt også er, hvordan det er pakket ind - og her skuffer Apple mig.

Nu vel - jeg lukker øjnene for pap-problemet, og giver seks ud af seks stjerner til designet af iPhone 4.

Mere af det samme

Da Apple i 2007 lancerede den første iPhone, introducerede de samtidigt en HELT NY måde, at både se og betjene en mobiltelefon på. De gamle kringlede menuer med undermenuer osv., som mobilbrugerne var vant til, blev erstattet af et enkelt overblik, med én grafisk genvej til hvert program.

Apple har så at sige bredt menuen ud på forsiden af mobilen, og gjort forsiden til menuen.

I forhold til dette koncept, er der intet nyt under solen på den fjerde iPhone i rækken. Det er "mere af det samme" - dog med et par enkelte nye features, f.eks. "mapper" - men det vender jeg tilbage til senere.

Designet har en pris

Prisen Apple har måtte betale for designet har været i medierne verden over. Metalrammen er en del af antennen, og ved at holde mobilen på en bestemt måde, kan der opstå udfald og dårligt signal.

Apple har erkendt problemet, og giver derfor en gratis "bumper", så ens hånd ikke er i direkte kontakt med metallet.

Jeg kan ikke tilslutte mig koret af brugere, der råber op om, at iPhone 4's antenne er så og så dårlig.

I testen er mobilen blevet brugt (og holdt) både inde og ude - samt steder med god og dårlig dækning. Men uanset hvad, så har jeg endnu ikke kunne fremprovokere fejlen, og heldigvis for det, da det komplet er imod mit princip, at sætte en gummiring (eller andre covers og etuier) på mobiltelefoner.

Hver eneste gang jeg ser en mobilbruger med et grimt plastik/gummi cover på f.eks. sin iPhone, eller nogle med "skærmbeskytte-plastik" må jeg tage mig til hovedet.

Der er tale om et stykke forbrugerelektronik, der skal forbruges. Mon de samme mennesker også hænger en plastikpose over TV'et i stuen, for at det ikke skal blive støvet?

Skærmen er flot, rigtig flot

Opløsningen er 960 x 640 pixels, hvilket er fire gange så mange pixels, som på de tidligere iPhones, desuden sidder pixels rigtigt tæt, hvilket giver en virkelig flot oplevelse for øjet.

Selv når skærmen ses fra siden, ses farverne og skærmindholdet tydeligt. Det er altså ikke nødvendigt, at sidde lige foran skærmen for at få en god oplevelse.

Selvom detalje-rigdommen er stor, og farverne er klare, må jeg sige, at Samsung Galaxy S med en Super AMOLED skærm er mindst lige så lækker at se på. Men i forhold fx iPhone 3GS er det, som at gå fra analog til digitalt TV.

iPhone 4 har også en lysføler, som justerer skærmlyset efter omgivelserne. Umiddelbart synes jeg dog ikke, at denne virker helt så effektiv, som det er set på andre mobiltelefoner. Om aftenen kan skærmlyset virke meget kraftigt, specielt når man befinder sig i mørke rum.

For at spare strøm, kan man naturligvis skrue længere ned for skærmlyset, men så forsvinder hele idéen med den gode skærm jo. Det er denne del, som lysføleren burde klare.

Som på så mange andre touchmobiler slukker denne også displayet, når mobilen holdes op til øret under samtaler. Det forhindrer dog ikke varmeudvikling - mobilen bliver meget hurtig meget varm, når der tales i den.

Batteritiden er som på andre smartphones, katastrofal. Efter 12 timers brug den første dag, var der under 10% tilbage på batteriet. Længere nede i denne test, kan du læse meget mere om batteriet.

Excellent smidighed

Som INGEN andre formår Apple i deres brugerflade at være nærmest skræmmende smidige. Når man trykker sker der noget med det samme, og ventetid er der ingenting af. Dette gælder både, når programmer åbnes, og når der generelt bare slides rundt i menu-ikonerne.

Selv hvis mobilen har været slukket, kommer den lynhurtigt op at køre igen, og når først pin-koden er angivet, er den klar - jeg mener HELT klar. Ikke noget med "skal lige indlæse diverse halløj først" - men: Kode - og klar, så man fx direkte kan åbne browseren eller mailen, uden ventetid.

Fra slukket til "nu er jeg på nettet" har jeg målt 37 sekunder. Det har jeg aldrig nogensinde set hurtigere.

Voldsomt detaljeorienteret

Udtrykket "det skal ikke være kunst, det skal være færdigt", gælder ikke i Apples tilfælde. Det mærkes tydeligt, at der kun skal produceres en mobiltelefon om året, og derfor hedder det nok mere "det SKAL være kunst" - og det er det virkelig også.

Prøv helt basalt at se på, hvor flydende "lås op"-knappen på frontskærmen er. Se hvordan teksten lyser op, og bølger i den retning, at slideren skal flyttes. Ikke nok med, at det ser lækkert ud, så er det også så hamrende intuitivt, at selv børn på to år kan regne ud, hvad grafikken betyder.

Et andet eksempel er, når der skal vedhæftes et foto til en mail fra fotogalleriet. Her glider billedet først lidt tilbage, mens mailen åbnes (flydende) herunder, hvorefter billedet glider ind og sætter sig i mailen. Wow! Flot!

Kort-programmet har også bunkevis af detaljer. Når den skal vise, hvor man er, kommer der ikke bare en "pin" eller ring. Nej, der kommer en ring, som vugger som en skib i vandet, og som gradvist formindske i takt med, at positionen bliver mere præcis. Igen! Genialt!

Og sådan kunne jeg blive ved med at fremhæve småting, som ikke i sig selv er raketvidenskab, men som i det samlede billede giver en enestående brugeroplevelse.

Når der programmeres i så små detaljer, som Apple gør, tager det tid - LANG tid. Det er måske også forklaringen på, hvorfor andre mobilproducenten ikke i så høj en grad har fokus på de helt små detaljer, da tid er lig med økonomi.

Jeg undres dog alligevel over, at andre ikke altid tilstræber det perfekte, men nøjes med "det er godt nok nu". Trods alt er det jo bare programmering - og det afhænger kun af, hvor lang tid man vil bruge på det. Apple har jo ikke opfundet noget, som andre ikke er i stand til at gøre ligeså godt.

Multitasking er indbildning

At multitaske, altså have flere programmer åbent på én gang, er ingen nyhed. Det har mobiler, og computere kunne gøre i årevis.

Problemet her er, at på f.eks. Windows Mobile platformen har multitasking ikke været intelligent. Programmer er vedblevet at køre i baggrunden uden grund, og brugt af både resourser og batteri.

Apple mener selv, at nu er de klar til multitasking - vel at mærke bedre end andre. Men sådan ser jeg ikke på det. 

Klik to gange på "hjem" for at åbne en liste over de seneste programmer.

Jeg medgiver, det er let at gå tilbage til en tidligere applikation, men hovedparten af tredjeparts-programmerne starter blot op fra starten - og ikke hvor man slap sidst. Andre vender tilbage til applikationen, der så blot er sat på pause i baggrunden.

Årsagen er, at udviklerne (så vidt jeg har forstået) skal tilpasse det enkelte program til at understøtte Apples multitasking.

Jeg har formået at bruge mit løbeprogram (Endomondo), mens jeg har hørt musik med RealRadios. Men det virkede kun indtil RealRadios pludselig stoppede med at spille - så måtte jeg ud og genstarte RealRadios.

Du kan heller ikke se TV 2 News, og gå ud i mail, mens lyden stadig spiller. Når man vender tilbage, skal playeren igen starte op. Og sådan kunne jeg fortsætte med eksempler.

Apples multitasking er i høj grad blot, at programmet pauses, indtil man vender tilbage, med mindre applikationen specielt er programmeret til det.

Man oplever ikke, at "åbne programmer" gør telefonen sløv - naturligvis fordi programmet hovedsageligt ikke kører.

Så er Apples multitasking bedre end andre producenters? Jo - hvis du sammenligner med Windows Mobile - nej, hvis du sammenligner med Android. Og præcist som på Android er såkaldte "taskkillers" ikke nødvendige - systemet styrer selv hukommelse m.v

Nogle af mine mangler

Selvom mange ting i brugerinterfacet er virkeligt godt, er der også ting, der hænger og flagrer i vinden.

HVORFOR kan jeg ikke få et ikon, som direkte kan slå bluetooth og trådløst netværk til/fra? Hver eneste gang er det: Indstillinger - generelt - bluetooth - tænd. Der findes over 200.000 apps, men denne har jeg ikke løst.

Jeg kan heller ikke få vibrationsrespons i tasterne, når jeg skriver beskeder - og der findes godt nok smileys i SMS, hvis man altså downloader og opsætter en applikation til formålet - men kun andre iPhone-ejere kan se disse smileys. Ej heller er det muligt at ændre tonen på indkomne e-mails.

Jeg savner også, at genvejene er interaktive - fra andre systemer kendt som widgets. Vejr-symbolet viser hele tiden sol og 23 grader og værdipapirer viser hele tiden, at mine aktier er på vej op. Forklaringen er naturligvis, at Apple ikke har widgets på iPhone 4. Der er blot genveje til programmer - intet andet.

Mange mobilbrugere vil dog alligevel elske brugerfladen i iPhone, fordi den er vanvittig enkel - og det vil den være LÆNGE endnu. Men skal vi se på, hvordan mobilmarkedet udvikler sig, så virker iPhone pludselig meget gammeldags i forhold til Android-mobilerne, og slet ikke særligt interaktiv.

Mapperne i menuen

Har du mange apps installeret, er der også mange forsider at bladre imellem. Dette løser Apple med "mapper".

Træk ét ikon ovenpå et andet, hvorefter der kan oprettes en mappe.

Det er meget enkelt at håndtere, men på samme tid er det et brud på iPhones enkelthed, da man nu begynder at tilføje undermenuer i hovedmenuen - så "hvor var det nu lige, jeg lagde det".

Mapperne er en fin feature, som også findes på Android - dog i en anden form. Men det er en feature, som i princippet sagtens kan undværes - set i overblikkets hellige navn.

Nettet fungerer

Når først man har prøvet en mobil, der kan åbne fulde hjemmesider, vil man ikke undvære denne mulighed. Specielt ikke, hvis det også er en mobil, hvor websiderne kan betjenes smidigt mht. navigation, zoom, osv.

Der er tiden før og efter 2007, og Apples første iPhone. Før dette årstal havde ingen mobilproducent formået at skabe en browseroplevelse, der holdt vand.

Apple introducerede Multitouch (også kendt som Pinch-to-zoom), hvor to fingre kan trække ind og ud i skærmbilledet, og dermed give en intuitiv zoom-oplevelse. En anden nyskabelse var, at siderne blev vist på den lille skærm, præcis som de er.

Holder stadig ganske godt

Ud over, at iPhonen med årene er blevet hurtigere til at indlæse hjemmesider, er det sparsomt med nyskabelserne i browser-delen, andet end muligheden for at kopiere tekster.

Der er fx ikke mulighed for at dele et link på Facebook eller Twitter, og Adobe Flash er stadig en mangelvare, men den grundlæggende browseroplevelse er stadig blandt de bedste på markedet.

Bemærk ordvalget - "blandt de bedste". Modeller som HTC Desire og Samsung Galaxy S gør det mindst lige så godt - og her kan også hjemmesider der indeholder Flash, benyttes fuldt ud.

Hastigheden halter

I anmeldelsen af iPhone 4 har vi testet indlæsningshastigheden på en række websites, op mod HTC Desire (med Android 2.2) og Samsung Galaxy S.

I dette uvidenskabelige setup, var alle mobiler på trådløst netværk (YouSee kabel-TV 25/4 Mbit/s) - og cachen var nulstillet før hvert indlæsningsforsøg. Samtidigt målte vi hastigheden både med Flash aktiveret og deaktiveret på Android-mobilerne.

Resultatet er, at iPhone 4 i forhold til konkurrenterne er bagud på hastigheden. Vinderen blev Samsung Galaxy S, der endda på nogle websites er hurtigere til at indlæse siden med Flash aktiveret, end iPhone 4 er - som jo altså ikke kan vise Flash.

HTC Desire klarer sig også godt i testen. Den er hurtigere end iPhone 4, men langsommere end Samsung Galaxy S.

Webtest: Resultaterne

  iPhone 4 Samsung Galaxy S HTC Desire
dr.dk (uden Flash) 10,8 7,6 ** 9,0
dr.dk (med Flash) - 12, 8 14,0
dba.dk (uden Flash) 10,2 7,0 6,2
dba.dk (med Flash) - 22,0 6,0 **
bold.dk (uden Flash) 9,7 6,5 ** 7,6
bold.dk (med Flash) - 23,0 8,0
avisen.dk (uden Flash) 15,0 12,9 ** 22,0
avisen.dk (med Flash) - 14,0 22,0
mobilsiden.dk (uden Flash) 12,0 9,0 11,0
mobilsiden.dk (med Flash) - 8,5 ** 11,0

** = Hurtigste indlæsningstid

Bedre trådløst netværk

Selvom iPhone 4 hænger en smule i indlæsningen af websites, holder den for vildt på trådløst netværk.

INGEN anden mobil, finder og forbinder hurtigere til trådløst netværk, end iPhone 4. Den er simpelthen på, så snart netværket aktiveres. De konkurrerende mobiler, skal altid bruge ekstra tid, på at opnå en forbindelse.

Dertil kommer, at iPhone 4 også er fantastisk god til at holde forbindelsen, når først den er inden for rækkevidde. Det kedelige er dog, at man skal ind og rode i indstillinger for at aktivere/deaktivere trådløst netværk - der burde være en genvej på "skrivebordet".

Mail på iPhone 4

Det er dejlig let at benytte e-mails på iPhone 4. De fleste kendte udbydere som Gmail og Yahoo er repræsenteret som standarder, og brugere af Microsofts mailløsning Exchange, kan også køre synkronisering af mails, kalender og kontakter via mobilnettet.

Benyttes Google Apps (professionel udgave af Gmail), sættes denne blot op under "Exchange", hvorefter det kører uden problemer.

Det skal nævnes, at Gmail brugere vil savne etiketter og arkiver funktionen i mail programmet.

Hvilke antenneproblemer sagde du?

Antennefejl har nok været noget af det mest omtalte i forhold til iPhone 4. På Mobilsiden.dk har vi naturligvis forsøgt i mange sammenhænge, både inde og ude, og på forskellige lokationer, at genskabe de berygtede antennefejl.

Men uanset, hvad jeg har gjort, kan jeg ikke få iPhone 4 til at fejle mere eller mindre end andre mobiltelefoner. Den har for mig kørt fuldkommen fejlfrit på dette punkt.

Derimod har jeg observeret, at iPhone 4 er langt bedre end både HTC Desire og Samsung Galaxy S, til at holde fast i 3G-forbindelsen. Det virker som om, at når først iPhone 4 har fat i en 3G-mast, giver den ikke slip, før det er absolut nødvendigt.

Resultatet er, at man ikke bliver smidt over på en langsom GSM/EDGE-mast, blot fordi denne er tættest på.

Så antenneproblemer - nixen. Ikke for mig. I øvrigt er det Telias netværk, at testen er udført på.

Sluger strøm på ingen tid

Apple mener godt nok, at deres nyeste mobil er blevet endnu bedre til at holde strøm end forgængeren, men nu vokser træerne jo ikke ind i himlen - heller ikke for Apple.

Jeg bruger mobilen RIGTIGT meget, kører med push-mail, Facebook, Twitter, bruger internet, apps som udnytter GPS til løb osv. Så mobilerne jeg tester, bliver pænt pressede.

iPhone 4 holder næsten en hel dag - dvs. fra kl. 6/7-stykker om morgenen, til 20/21 om aftenen. Nogle dage lidt længere - andre gange lidt kortere. Til sammenligning kan jeg ved det samme brug, få både Desire og Galaxy S, til at holde helt til sengetid.

Jeg har også opdaget, at man manuelt skal huske at afslutte visse applikationer via multitasking funktionen, da de ellers ligger i baggrunden og dræner batteriet. Dette er ikke et issue på de andre mobiler, jeg har nævnt i testen her.

Hurra for iTunes og App Store

Nok den bedste ting overhovedet ved iPhone er integrationen med Apple iTunes. Via dette program overføres musik, billeder m.v. automatisk mellem mobilen og computeren, og der laves endda backup af programmerne m.v.

Desuden opdateres iPhone'en let til en ny softwareversion, via ganske få kliks.

iTunes er, med mine øjne, Apples vigtigste salgsparameter. Hvis man som kunde er i tvivl om, om iPhonen er den rigtige mobil, kræver det blot et kik på iTunes, for at omvende folk.

Samtidigt er App Store, hvorfra der kan hentes over 200.000 programmer og spil, langt foran konkurrenterne Ovi Store og Android Market.

Men Apple har desværre indbygget en begrænsning, som forhindrer brugeren i at hente over 20 MB via 3G-dataforbindelsen. Jeg er irriteret over, at dette ikke kan justeres, da mange brugere har et flatrate dataabonnement, og derfor ikke behøver tænke over, hvor mange megabytes, der hentes på mobilen.

Kameraet er bedre, men ikke fantastisk

Uden diskussion, så er kameraet i iPhone 4, til trods for kun fem megapixels, et af markedets allerbedste mobilkameraer.

Som bekendt er pixels langt fra alt, når det kommer til fotokvalitet, og derfor vinder iPhone 4 på både at være god til fotograferingen i lavt lys, samt have evnen til at starte hurtigt op, og ikke mindst få billedet hurtigt i kassen.

Men når jeg skal være helt ærlig, så er billederne fra iPhone 4 ikke "specielt meget bedre", end billeder taget med f.eks. Samsung Galaxy S eller HTC Desire. F.eks. kan du være heldig at tage et flot billede men fotolys - og præcis som på andre mobiler, kan du også på iPhone 4 være uheldig, at fotolyset giver en mystisk belysning.

Apple skal have ros for, at kameraet er enkelt at betjene. Der er ingen fancy indstillinger, kun "tag billede", "styring af fotolys" og om det er kameraet på front eller bagside, der skal anvendes. Med andre ord, Apple har på vegne af brugerne besluttet, hvad der er bedst for dem.

I øvrigt kan fokuspunktet ændres ved at prikke på skærmen og nærbilleder (macro) justerer mobilen automatisk ind, når kameraet kommer tæt på motivet. Zoom er digitalt og giver som på alle andre mobiler, et begrænset heldigt resultat.

Selvom kameraet som nævnt er skrabet, synes jeg slet ikke man savner de avancerede indstillinger.

Billeder taget med iPhone 4

Videooptagelse i HD - wow!

Enkeltheden fra kameradelen er overført til videooptageren, som optager i HD-kvaliteten 720p. Start og skyd - endda med mulighed for at anvende fotolampen som videolys, og optage sig selv med frontkameraet, der dog ikke er i HD-kvalitet.

Videokvaliteten er helt enestående flot, og er helt på niveau med videooptageren i Samsung Galaxy S - dog med én HELT afgørende forskel; Programmet Apple iMovie til 30 kroner, der hentes fra App Store.

Dette simple redigeringsprogram, kan let få dine videooptagelser til at se helt professionelle ud.

Lyden ved videooptagelser er i øvrigt rimelig god.

Test af Apple iMovie

Vi har sammen med en professionel fotograf og redigeringstekniker, testet iMovie. Her er hendes indtryk efter en times leg med programmet:

Programmet iMovie er som nævnt utrolig nemt at bruge. Der går ikke mange sekunder, fra jeg åbnede programmet, og til der lå en færdig sekvens på mobilen.

Faktisk lykkedes det mig på en fem minutters gåtur, mens jeg gik, at redigere og færdiggøre en ret vellykket video.

Da vi kom tilbage på kontoret sad jeg og kiggede lidt mere på iMovies og fandt ud af, at man i stedet programmets standard-overgange, godt kan justere selv og lave det endnu bedre.

Efter cirka 15 minutter var videoen færdig, og så var der finpudset i råmaterialet – og samtidig havde jeg også fundet ud af, hvordan jeg laver en såkaldt ”bundt”, hvor der kan skrives enten titel på videoen eller også som i vores tilfælde navnet på værten.

iMovies er et utrolig brugervenligt program, hvor der ikke går længe fra man får programmet i hænderne, og til man rent faktisk har en færdig video, klar til at vise for andre end en selv.

Jeg er imponeret over, hvor meget iMovies egentlig kan - specielt set i forhold til prisen, som er 30 kroner i iTunes. Jeg vil helt klart mene, at er man en af de typer, som ofte optager video, når man er sammen med vennerne, så bør man investere i dette program, så de mange små videoer kan sættes sammen til én lækker sekvens.

Det er også overraskende, hvor god kvaliteten rent faktisk er på optagelserne, ikke mindst også når man uploader videoen til YouTube i den ”dårligste” kvalitet.

Det eneste rigtige store øv der er ved videodelen i iPhone 4 er, at selvom kvaliteten er HD 720p, så uploader den kun i "lav kvalitet" til YouTube - uanset om man er på trådløst netværk eller bare anvender 3G-dataforbindelsen.

Nedenstående web-TV indslag er det vi lavede med og på iPhone 4.

Web-TV: Indslag lavet med iPhone 4 og iMovie


Galleriet er ikke socialt

I forhold til tidligere iPhones er galleriet til videoer og billeder stadig lækkert og brugervenligt, men jeg savner en mere interaktiv integration med f.eks. Facebook og YouTube.

Som nævnt kan videoer uploades fra mobilen til YouTube, men kun i "dårlig kvalitet", set i forhold til råmaterialet. Og når billeder skal på Facebook, kan de ikke blot sendes direkte fra galleriet - brugeren tvinges altså til at åbne Facebook applikationen først og rode med det, den vej igennem.

Dette er efter min mening en gammeldags tilgang til deling og sociale medier.

Musik, men ingen radio

Den såkaldte iPod afspiller kører egentlig ret godt - sådan da. Jeg må indrømme, at "uhhhh iPod er bare SÅ godt" (som man ofte hører) ikke får mig til at stå med armene oppe. Det er en fin musikafspiller, men ikke noget særligt i forhold til andre mobiltelefoner.

Indstillingerne er sparsomme og standardheadsettet i salgspakken skal helt sikkert skiftes ud med et bedre, hvis man virkelig elsker musik. Jeg har også konstateret, at et bluetooth baseret headset med betjeningsknapper, ikke fungerer sammen med iPhonen - dette virker ellers fint på både Nokia og Android-telefoner.

Det, som får musikdelen til at fungere i dagligdagen, er Apples unikke integration med iTunes, som gør det let for alle, at få musik over på mobilen.

Der er ingen FM-radio indbygget. Så i stedet må man benytte applikationer, der spiller radiostationerne via dataforbindelsen, hvilket faktisk fungerer rigtigt fint.

Telefon-opkald halter

Jo, den kan også ringe... Men det er tydeligt, at denne telefon primært er skabt til alt andet end opkald - men okay, det er jo også en "iPhone".

Noget helt andet er, at designet af iPhone 4 i disse hårde materialer har gjort, at den er kantet og ikke blød i formerne. Det betyder, at jeg får ondt i øret, når jeg fører længere samtaler. Generelt oplever jeg dog ikke kanterne eller materialet som et problem.

Lydkvaliteten er godkendt, og det er intet problem at høre eller blive hørt - så manglerne ligger et andet sted; Nemlig i opkaldsfunktionerne.

Der er f.eks. ikke "smartdial", hvor man på taltasterne blot kan taste navnet på kontakten, der skal ringes til. For at ringe til Lars med smartdial skrives 5277 på tallene (ligesom når der sms'es) - derefter listes kontakter, hvor "Lars" indgår - med de hyppigste øverst. Men dette har iPhone altså ikke. Enten taster du hele nummeret eller også ledes i "seneste", "favoritter" eller "kontakter".

Under opkald kan samtalen heller ikke parkeres - men der kan dog godt besvares et banke-på-opkald og skiftes mellem dem.

Sover iPhonen, mens der kommer et indgående opkald, vises "afvis opkald" ikke i displayet. Den hemmelige funktion er, at klikke to gange på powerknappen i toppen af mobilen - men dette skal man altså vide selv, da displayet ikke giver nogen hjælp.

Ærgerligt, at Apple ikke har gjort mere ud af opkaldsfunktionerne.

Hov ja, så er der jo lige Facetime, der er Apples bud på videoopkald. Kravet er, at begge parter i opkaldet skal være på trådløst netværk og have en iPhone 4. Funktionen virker okay, dog oplevede vi lydudfald. Men skal vi være realistiske, så tvivler vi på Facetimes succes.

På siden af telefonen sidder en omskifter til lydløs funktion, men jeg synes det er hamrende irriterende, at lydløs-tilstand ikke fremgår af displayet, når først det er aktiveret.

Konklusion: iPhone 4 har også mangler

Der skal slet ikke herske tvivl om, at iPhone 4 ER både et spændende og godt produkt, men det er også en DYR smartphone.

Man har lyst til at bruge den hele tiden, specielt på grund af applikationerne, som for alvor er årsagen til, at diverse iPhones er blevet utroligt populære. Apple stiller en platform til rådighed, men tredjepartsudviklerne er nok den største årsag til succesen.

Er man aktiv bruger af en Android-baseret smartphone opleves applikationerne bedre i iPhone 4, men samtidigt savnes den interaktive tilgang, som netop Android er eksponent for. Faktisk kommer iPhone 4 i den sammenhæng til at virke lidt gammeldags.

iPhonen har grundlæggende ikke ændret sig ret meget siden den første version i 2007, men det har andre konkurrerende platforme. Derfor er det nu tydeligt, at hullet mellem en Android 2.2-mobil, som HTC Desire, og Apple iPhone er blevet udvisket - i hvert fald på platformen, der begge har fordele og ulemper. Der er nu et reelt valg.

Jeg savner, at Apple for alvor overrasker og forbløffer mig. I forhold til markedet har udviklingen været for lille - med undtagelse af designet.

Apple iPhone 4 er gamle nyheder pakket rigtigt lækkert ind i glittet papir.

Derfor fem ud af seks mulige stjerner.

Se også video-gennemgangen af iPhone 4.


Apple iPhone 3GS - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

FB Nymand 07-11-2010 15:11:11

Udmærket test, John. Du får afdækket rigtig mange aspekter af produktet, og det både sagligt og uden at tage parti for hverken iPhone eller Android.

Jeg er 100% enig med dig i at iPhone 4 på designsiden er uden sidestykke. Og skærmen, hold da kaje, den er jo eminent. Men for katten, hvor er iOS dog bare kold kaffe, som de siger i Tyskland. Der skal nok være dem der køber iPhone netop fordi iOS er så sindssygt (og efter min smag PINLIGT) enkelt opbygget, men iOS er jo overhalet mange gange siden af Android. Seriøst talt. Og det faktum at deres 'multitasking' kræver at programmerne er skrevet til det, er jo for åndssvagt.

OMVENDT set kan man sige at iPhone 4 har enten 16 eller 32GB indbygget hukommelse, og så er det dét. Enkelt og ligetil, ikke noget dille-dalle dér.
På Android skal programmerne derimod være specifikt skrevet til at kunne installeres på ens SD-kort hvis man skulle få det behov, og dét er jo rent ud sagt idiotisk når man tænker på hvor lille den interne hukommelse er på fx HTC Desire.

Så hvad kan man konkludere?? Intet produkt er fejlfrit, og til syvende og sidst er det et spørgsmål om smag og behov. Dog må min afsluttende kommentar være at iPhone lever ualmindeligt (UALMINDELIGT) højt på Apple-religiøsiteten - for hvis det kom til en saglig cost-benefit analyse, ville ingen smide et par ekstra tusinde efter et produkt med et æble på.

0 0
Henrik 07-11-2010 16:55:18

"OMVENDT set kan man sige at iPhone 4 har enten 16 eller 32GB indbygget hukommelse, og så er det dét. Enkelt og ligetil, ikke noget dille-dalle dér.
På Android skal programmerne derimod være specifikt skrevet til at kunne installeres på ens SD-kort hvis man skulle få det behov, og dét er jo rent ud sagt idiotisk når man tænker på hvor lille den interne hukommelse er på fx HTC Desire."

- Apropos memory, installering af programmer osv. Jeg har anskaffet mig en Nokia N8, og der kan man installere apps osv. på hvilket som helst drev/memory man lyster. Ingen dikkedarer der overhovedet. Et forbandet lækkert og hurtigt device synes jeg.

0 0
FB Nymand 09-11-2010 18:12:16

Nå, der kan man bare se. Hatten af for Nokia for dén feature.

Jeg er nu stadig ikke i tvivl om hvad jeg sværger til, men jeg tror Nokia N8 vil vise sig at være et ganske habilt produkt for mange.

0 0
Nemo 23-08-2010 11:51:51

#Jan
Nu læser jeg ikke alle de 8 blade der har været med til at vælge bedste mobil ved EISA, men ved flere af dem anmelder mobiltelefoner. Du tror vel ikke eisa basere deres awards på folk der ikke ved hvad de snakker om`?

Iphone er lækker men old news hvilket så giver 5 stjerner, galaxy s er den bedste smartphone samsung nogensinde har lavet og trods mange tidligere har fået 4 og 5 stjerner får denne så kun 4, virker lidt mærkeligt men oh well.

Med hensyn til denne anmeldese og iphone 4.

Nu har endnu en dansk avis testet iphone 4 og konkluderet alvorlige antenne fejl og ikke kan anbefale den, og det er længe siden at de her (http://blogs.consumerreports.org/electronics/2010/07/apple-iphone-4-antenna-issue-iphone4-problems-dropped-calls-lab-test-confirmed-problem-issues-signal-strength-att-network-gsm.html) testede en lang række af telefoner og også går så vidt at sige de ikke kan anbefale iphone 4, samme har en andre anmeldere her hjemme.

Min pointe er ikke at så skal alle anbefale det, men forstår ikke hvordan man kan se bort fra så stor en fejl, der er dokumenteret i den ene videnskabelige test efter den anden.

Og inden der er en masse der skriver de aldrig har mistet et opkald så husk at så længe der er god dækning gør man heller ikke det. Hvis man holder den "forkert" vil din data hastighed dog falde mere end på andre telefoner, og er man steder men dårligere dækning kan man helt eller delvist miste signalet.

Jeg er ikke mere fan af android, end iphone eller noget andet. Men jeg er glad for at læse anmeldelser her på siden, og syntes derfor at det er fustrerende når man starter en anmeldelse med at undskylde eventuel kritik at et produkt, og så alligevel ikke pointere de punkter hvor produktet halter. Undskyldningen bør ikke være nødvendig og det andet er ikke upartisk.

just my 2cp :)

0 0
Tobias 26-08-2010 17:04:37

er der nogen danske anmeldelser der har fået problemet??? alle steder jeg læser om fejlen er den sket i udlandet(især USA), og alle danske anmeldelser jeg har læst, har konkluderet, at de ikke kan fremtvinge et særligt udsving.

0 0
Nemo 01-09-2010 22:27:24

Newz linkede fornyligt til en anmeldelse som ikke kunne anbefale telefonen. Beep på tv2 har også sagt de ikke kan anbefale telefonen pga af fejlen.

Kan ikke huske jeg har set andre danske anmeldelser end denne der ikke har kunnet genskabe problemet. Og siden min sidste kommentar har jeg nu prøvet 3 forskellige iphone 4 venner og bekendte har fået og har uden problemer kunne genskabe det på dem alle.

Steve Jobs selv har bekræftet det er problem, hvad mere skal der til? Det er en konstruktions fejl så alle Iphone 4 har det, man kan ikke være heldig og få en der lige er bygget på en hel anden måde.

Hvad folk misforstår er omfanget af problemet, det betyder ikke du mister opkald for stort set alle i danmark da vi har god teledækning. Men jeg har nu testet 3 forskellige og hastigheden på hvor hurtigt den åbner websider ændres drastisk nemt en faktor 2-3 længere hvis man "holder den forkert".

Mange ser det ikke på deres signal bars hvis de fx ikke har nyeste software, da den originale slører problemet.

Det betyder ikke man ikke skal være glad for sin Iphone, eller det ikke er en super lækker telefon. Men det er en alvorlig konstruktions fejl, som Apple selv har anerkendt. De har fyret direktøren med ansvar for Iphone 4, de giver gratis cover til alle kunder (gæt selv hvad det koster i tabt fortjenste) Så at sige problemet ikke findes som du og denne anmeldelse antyder giver ingen mening. Mindste 3 uvildigere forbrugerstyrelser som har testet for problemet og sammenlignet med de konkurrerende telefoner har alle sagt den har et problem, også sammenlignet med tilsvarende telefoner fra andre producenter og iphone 3gs.

Om man så syntes det er noget man er lige glad med eller ej, eller over hovedet opdager, kommer an på hvem man er, hvad man bruger sin telefon til etc etc...

0 0
Mobilsiden.dk 23-08-2010 17:25:53

@Nemo. I den version Galaxy S foreligger i butikkerne er det, efter min mening, Samsungs bedste smartphone. Men det er også fordi de tidligere har været virkelig ringe. Men med de fejl der ligger i retail-udgaven, fortjener den ikke mere end fire stjerner. Omvendt, hvis Samsung udsender en ROM-update der retter op, vil jeg også justere min vurdering.

I øvrigt kan vores stjerner ikke sammenlignes på kryds af modellerne. De er altid et udtryk for den enkelte mobils performance i forhold til prisen og hvad producenten lover - sat op mod "virkeligheden".

0 0
Mogens J. 22-08-2010 23:11:17

Først og fremmest: hold da op en flot anmeldelse, den skal lige læses igennem et par gange før der investeres.

Jeg vil rigtig gerne have en iPhone 4 og den må meget gerne være i hvid. Under en Google søgning faldt jeg over denne side: http://www.iphone4pris.com - der har de et billede af den hvide og den sorte iphone sammen. Men på den hvide iphone er der noget som der ikke er på den sorte. Det ligner et "gitter" til en højttaler eller lign. Nogle der kan fortælle mig hvad det er ???

1 0
Aagii 20-08-2010 12:25:11

Ja. Flot arbejde. Jeg er ny, men jeg har endnu ikke set så stor en anmeldelse her på siden. På anmeldelser-undersiden fylder iPhone 4 halvdelen af feeds'ene og det er ikke til at finde en Nokia-anmeldelse med mindre man skal ind bagved og bladre. Og det er da helt umuligt at følge med om det er sandt eller falsk, det du skriver, John - Det er jo de færreste, der har haft en iPhone 4 i hånden og kan sige "ja" eller "nej" til om det, du skriver, er rigtig. Ligger der ikke en meningstilkendegivelse i at give Apple så meget spalteplads?? Og hvad er "sandt" eller "falsk"? Det eneste vi som læsere og forbrugere reelt kan forholde os til er prisen og om man rent subjektivt er pro/con Apple som brand. Synes lige vi skal slække lidt på speederen og passe på at følelserne for en dims ikke får frit løb.

0 0
20-08-2010 18:31:29

Dette er en anmeldelse som alle andre,selvfølgelig er det da sandt hvad der bliver skrevet,om du bryder dig om Apple eller ej,er en helt anden sag,iøvrigt er der masser af anmeldelser af andre telefoner,du behøver jo ikke læse alt det der står om andre hvis du bedst kan med Nokia,men hvis du betvivler om der bliver talt sandt,er det jo da ligegyldigt med at læse dem.

0 0
Aagii 20-08-2010 20:27:29

Jeg siger ikke det ikke er sandt. Der er jo ikke hverken sandt eller falsk i subjektive holdninger, som dette vist mest af alt er et udtryk for.
Jeg siger, at der er så få iPhone 4 i Danmark, at de færreste har mulighed for at argumentere for eller imod den her anmeldelse. Og så må vi jo tage der for gode varer da jeg heller ikke går og tror mobilsiden.dk fortæller løgnehistorier. Jeg mener jo det er et partsindlæg, som ikke kan modargumenteres, det er bare det jeg mener.
Derfor er der også sat gåseøjne.
Jeg er ikke specielt for eller imod Apple. Jeg har ikke forstået deres computere, men det her svar er skrevet på en iTouch og jeg synes 4'eren er interessant. Men nu Nokia: det er den største producent af mobiltelefoner.

0 0
20-08-2010 21:15:43

Der er da efterhånden en del som har modtaget den så de ville nok protestere hvis anmeldelsen var helt skæv,og mht Nokia,så har de da dælme da fået rigtig meget spalteplads her på siden gennem årene,og jeg er da helt sikker på at de får mere,når nu de kommer med deres nye "barn",Nokia har lavet rigtig mange gode telefoner,og da også nogle skæverter,men jeg tror at HTC og Apple vil præge markedet det næste stykke tid,sammen med Samsung og SE.

0 0
Mohamad 20-08-2010 12:21:49

Hej ALLE SAMMEN både experter og amatør (som mig selv) :D
Jeg sidder her og skal have en ny mobil, og har læst alle test til både iPhone og Desire, men jeg kan sku ikke rigtigt bestemme mig hvilken af dem det skal være.
PT. har jeg en HTC Magic og den er ved at dø, så har brug for en ny.
Er der nogle som kunne fortælle hvorfor iPhone er bedre en HTC Desire og omvendt?? Gerne nogle som har prøvet begge mobiler. :)
På forhånd takker :D

Hilsen Mohamad

0 0
20-08-2010 18:24:45

Det kan du jo spørge om i Forum,der er mange som har gode tips der.

0 0
JKay 19-08-2010 13:06:48

.. at den er så lukket som den er. Alt skal foregå via iTunes. Hvis man 'åbner den' bryder man loven og kan blive straffet for det!! Så for mig er det et spørgsmål om man vil være i fængsel (selvom det er et kønt fængsel) eller om man vil være fri som fuglen (som f.eks det er tilfældet med Android).

Mobilsidens test af Samsung Galaxy S var lavet på beta firmware et par måneder før den endelige kom på gaden. Den nyeste firmware er mange gange bedre. Alt spiller bare. Og kan man ikke li TouchWiz 3.0 kan man bare vælge en brugergrænseflade der ligner iPhone eller HTC Sense. Så man kan vælge det bedste fra alle verdener! Frihed er nøgleordet!!

0 0
19-08-2010 15:34:47

Nu du har al den frihed,så kunne du måske fortælle hvilke apps du har købt for nyligt,med dit danske simkort,syntes i afsporer tingene her det er en fin anmeldelse John har lavet,som jo da også påpeger manglerne,det er muligt at Galaxy'en skal have 5 stjerner,men det må være op til John eller andre på redaktionen at lave en ny test.Dybest set mener jeg ikke prisen er noget der bør påvirke antallet af stjerner ret meget,ellers bliver det som i Tænk hvor en billig vare får bedre karakterer end en lidt dyrer,udlukkende pga. prisen.

0 0
JKay 19-08-2010 23:40:55

Der findes programmer som MarketEnabler der gør det muligt at købe apps i Danmark via Android Market og AppBrain.
Og prisen vil da altid ha' en betydning! Da jeg købte min Galaxy S, stod iPhone4 til 7500,- dkr for 32GB modellen! Dvs Galaxy S kostede det halve og er jo i manges øjne en bedre smartphone! (EISA awards!) Sidste år gik prisen til iPhone 3GS men i år blev det Galaxy S!

0 0
Jan 19-08-2010 23:46:47

Du har vist kigget det forkerte sted hvis du har fundet en 43GB iPhone 4 til 7.500 som det billigste. Det tager ikke mange sekunder at finde en pris der er 2.000 mindre (og ja, også fra første dag den blev tilgængelig herhjemme).

PS: Mht, EISA Awards, så ved du godt at mobilkategoriernes vindere bestemmes af 8 magasiner, hvoraf 7 af dem er homecinema magasiner? Det svarer lidt til at sitet her skulle stemme på årets bil.

0 0
Mobilsiden.dk 19-08-2010 15:07:40

Hej Jkay... Vores samlede test af Galaxy S er baseret på officiel firmware... Det samme er vores vurdering på stjernerne.

0 0
Jan 19-08-2010 10:36:16

At en iPhone 4 ikke er så meget anderledes end en 3GS er vel ikke så overraskende. En Desire er jo heller ikke langt fra en Hero.

Da smartphones reelt er små computere, vil nye modeller i de fleste tilfælde bare være lidt hurtigere og have lidt bedre specs end forgængeren, og ganske som ved computere, er det vel også kun få der vil opgradere hver gang - medmindre man er gadget freak ;-)

Går man fra den tidligere model af en smartphone til den nyeste, vil man efter at have indstillet den som man synes samt installeret de programmer man bruger, jo reelt sidde med en oplevelse af deja vu.

Den store forskel i oplevelsen vil komme med OS opdateringer, og de kommer jo løbende i modsætning til mobiler i "gamle dage" hvor der sjældent kom store opdateringer til en gammel mobil.

0 0
CerB 19-08-2010 11:41:49

hov der tager du fejl, en desire er langt foran hero f.eks, det er en helt anden verden

0 0
Jan 19-08-2010 12:12:43

På hvilken måde?

Det kan godt være at jeg ikke er så meget inde i HTCs verden, men gik da ud fra at man med Froyo på begge modeller havde et ensartet interface og ensartede funktioner?

0 0
Nemo 19-08-2010 10:04:08

De telefoner der faktisk er solgt koster det han skriver i anmeldelsen. Det er vel det han skal sammenligne med?

Ja du kan nu bestille den til 5500 uden abbonnement, men den får du måske om 3uger. Så skal man jo sammenligne med Galaxy S prisen om 3 uger?

Omvendt har nogen måtte betale over 8000 for at købe en iphone 4 og de fleste omkring 6k for en 32gb, har man vidst næppe skulle for en galaxy.

og for ca 300kr kan man smide 16gb mere i sin galaxy den har jo faktisk et micro sd som er tilladt at bruge :)

Min pointe var mest at syntes at antenne problemet på iphone 4 er mindst lige så graverende en fejl som det på galaxy s, omvendt har John ikke hat problem med sin telefon, og derfor som sådan fair nok.

Jeg ville personligt mene at efter som det er bekræftet af apple selv, samt masser af neutrale sites (så som forbrugerstyrelser) at det burde nævnes specielt, nu man ikke kan få sine penge tilbage hvis man har et problem. Ja du kan få et etui, men så går pointen jo lidt af designet hvis du spørger mig.

0 0
Jan 19-08-2010 10:41:36

a du kan nu bestille den til 5500 uden abbonnement


Du kan få den til 5.800 med abonnement.

0 0
Jesper Søgaard 19-08-2010 09:39:39

God og grundig anmeldelse!

Jeg er enig langt hen ad vejen. Har siddet og leget lidt med en iPhone og, hvis ikke det var for den gode skærm så ville jeg tro, at jeg sad med en 3GS i hånden. For et par måneder siden gik jeg fra en 3GS til Desire og er blevet rigtig glad for den - efter jeg fik slået HTC Sense ihjel. Der skal derfor mere end en ny skærm til før jeg skifter den ud med en iPhone 4.

0 0
18-08-2010 22:21:43

Syntes det er en god og fin test,nogle ting man er enig i og andre ikke,sådan skal det være,og vel ok den får 5 stjerner,den sidste skulle den have haft hvis der havde været noget virkelig nyskabene,og det er der jo egentlig ikke,ser da frem til deres næste,tror jeg måske springer denne over,selvom jeg syntes den er lækker,er ret sikker på den næste vil være mere fremme i skoene,tror de har lullet sig lidt i søvn over succeen med de foregående.

0 0
Nemo 18-08-2010 20:28:19

#Thomas ved ikke hvor i dk du kan købe en 32gb iphone til 4.5k. Billigste jeg kan se er 5.8k.

Altså 6 tusind for en telefon der ikke har meget nyt i forhold til den 1 år gamle 3gs.

Hvis de små fejl Galaxy S har giver den 4 stjerner, hvorfor kan denne telefon så få 5? ja den er flottere i design men koster så også 2k mere så det er vel kun at forvente.

En anden ting, helt ok du ikke har antenne problemet men hvordan kan du skrive som om det ikke findes når apple selv har bekræftet det. Et problem du skal leve med og ikke har retur ret på, på en telefon til 6 tusind?

Det sagt fin anmeldelse, og helt sikkert en lækker mobil, men det er også den dyreste mobil du kan få så syntes man kunne forvente noget mere (og mindre fejl og håndtering af disse) til den pris og forstår derfor ikke helt de 5 stjerner.

0 0
arkoh 19-08-2010 20:26:17

@ nemo

Hvis du mener Apple har indrømmet noget som helst med hensyn til fejl i Iphone 4, så tager du gevaldigt fejl, og er vist hoppet på den samme bølge som resten af de etablerede dagsblade, som jo desværre sælger blade ved historier om hvordan den store iPhone producent indrømmer dette og hint! De har indrømmet at der har været fejl i softwaren der markerer hvor meget signal der er og de har indrømmet at "de ikke er perfekte" og så har de indrømmet at "det er smartphones heller ikke"!!! Hvis du ser den konference igennem SJ holdt i orkanens øje for en måned siden,

http://www.apple.com/apple-events/july-2010/

... så vil du se at der INGEN indrømmelser kommer fra SJ, som tværtimod bruger det meste af konferencen på at slå fast at ALLE smartphones har et "weak spot", og at iPhone 4 efter deres overbevisning og deres tal, ikke mister opkald som det har forlydt! At man så kan diskutere om det at forære bumpers væk i flæng, er en indrømmelse eller en måde at lukke ned for det postyr der var blæst op, det er noget andet, men der har ikke, og jeg vil godt lægge hovedet på blokken på at der ikke kommer nogen indrømmelser om fejl i 4'eren!

At der så nu er lavet "uafhængige" undersøgelser der viser at iPhone 4 i USA, efter at den har været i brug i 2 måneder, taber færre opkald end gennemsnittet for smartphones, er jo også bare vand på SJ mølle!

0 0
TF 18-08-2010 23:05:35

jeg beklager da meget jeg kom med prisen på 16 gb, men prisen på 32 gb er den billigste jeg kan finde på 5374, men der er da ret langt der fra og til 6000 kr ikke ?

0 0
Jan 18-08-2010 22:10:54

Hvis de små fejl Galaxy S har giver den 4 stjerner, hvorfor kan denne telefon så få 5? ja den er flottere i design men koster så også 2k mere så det er vel kun at forvente.


Er det ikke lidt unfair at sammenligne prisen på 32GB iPhone 4, der uden abbonnement koster 5.499, med prisen på Galaxy S der kun har 8GB?

Billigste 16GB Galaxy S er ca. 3.900, og det er kun 700 mindre end en 16GB iPhone 4.

0 0
Mobilsiden.dk 18-08-2010 21:31:12

Hej Nemo.

Samsung Galaxy S ender på fire fordi der er graverede fejl, bl.a. forbindelses-problemer.

I iPhone 4 har jeg ikke fundet nogle tilsvarende fejl som på Galaxy S, derfor fortjener den fem. Seks kommer den ikke op på, da den ikke overraskede mig under testen.

0 0
Christoffer 18-08-2010 19:16:48

hvad er det de 3 første stjerner står for?

jeg ved at 4 stjerner står for: "god telefon, men kunne blive bedre"

og 5 stjerner står for: "god telefon der er alle pengene værd"

og 6 stjerner der står for: god telefon alle pengene værd og lidt ekstra oven i.

0 0
Mobilsiden.dk 18-08-2010 20:10:57

5 stjerner gives til mobilen der yder præcis det den lover og som er alle pengene værd

6 stjerner gives til en fremragende mobil, der lever op til forventningerne og prisen, men som samtidig yder lidt ekstra

0 0
Mads 18-08-2010 16:53:23

"Anmeldelser er totalt subjektive. Min holdning og mening! Så denne anmeldelse er altså min mening om iPhone 4."

Er det virkeligt nødvendigt at minde iPhone fans om det åbenlyse, i hvad jeg kun kan gå ud fra er et forsøg på at afvæbne rabiate fans der ikke vil tolerere den mindste kritik?

Hvis det er stilen fremover, så forlanger jeg at Danmarks konge undskylder for jeres anmeldelse af Sony Ericsson Vivaz Pro!

0 0
Mobilsiden.dk 18-08-2010 20:09:53

Hej Mads (og andre)

Når jeg skriver det på den måde, er det for at gøre opmærksom på, at virkeligheden er mere nuanceret end bare "god eller dårlig" telefon. Desværre er det langt fra alle som kender vilkårene for anmeldelser - hvilket nogle gange afføder kritik på et forkert grundlag.

0 0
TF 18-08-2010 19:12:46

Man kunne også tro det var for at afværge eventuelle verbale angreb fra android folket vis han nu kom til at sige nået positivt om iPhone 4 :)
Jeg vil give dig ret i der er ingen grund til at undskylde på forhånd for denne anmeldelse men prøv at se hvor mange brok indlæg der er vær gang man bare våger at nævne iPhone :(

0 0
Magnus 23-08-2010 22:52:41

Eller måske afværge verbale angreb fra iBots hvis man kritisere deres hellige ko? ;-)

Men jeg syntes generelt John laver nogle super anmeldelser og jeg deler mange af hans holdninger til telefonen... det jeg har set af den personligt.

Den vipper dog ikke min SGS af pinden.

0 0
Henrik 18-08-2010 17:15:47

Hehe...tænkte lidt det samme :-)

Men overskriften rammer sgu sømmet lige på hovedet - iPhone 4 er "old news", når man sammenligner med de tidligere iPhone modeller, der er jo stort set ingen gevinst ved at forke 6 Kilo Kroner for den, når man kommer fra en 3GS, altså udover en større skærm opløsning og et kamera som bruger sidste års tech.

0 0
TF 18-08-2010 19:06:10

6 kilo :) ej så dyr er den nu heller ikke, jeg tror den laveste pris jeg har set er 4574 kr ialt, så nok er den dyr men derfor er der jo ikke nogen grund til at overdrive.

0 0
Henrik 18-08-2010 20:29:45

Hmmm, for 32 GB udgaven?

0 0
TF 18-08-2010 22:58:57

Iphone 4 32 gb er er den billigste jeg kan finde 5374 kr ialt så stadig langt fra de 6000 kr

0 0
Henrik 19-08-2010 16:09:27

Ok, så 5500 kr. inkl. fragt. Hvor har du iøvrigt fundet den til den pris? Jeg kan ikke finde 32 GB til den pris nogle som helst steder. Link?

Uanset, stadigvæk vanvittigt dyrt, og man er jo nød til at have 32 GB udgaven eftersom man ikke kan putte SD kort i lortet.

0 0
TF 20-08-2010 00:23:08

prisen er såmænd fra telenor.dk se feks pris med taleogfrismsS abb og 5374 kr er inkl abb, fragt og det hele så det blir ikke 5500 kr, ang at man skal have 32 gb vil jeg sige jeg har det fint med min 16 gb og har rigeligt plads tilovers så det er vist forskelligt hvor meget plads man har brug for og så slap jeg jo med at betale 4574 kr :)

0 0
Henrik 20-08-2010 10:58:58

Hmmm, 16 GB er ikke nok til mig. Jeg bruger kameraet meget på min nuværende N97, især video-delen til koncerter og øvere, og så kan jeg også godt lide at have nogle film på den (den nye DivX player er iøvrigt awesome).

Det første jeg gør når jeg får min 16 GB N8 er at smide et 32 GB mem.kort i den :-)
48 GB skulle tilgengæld være nok for et stykke tid.

0 0
ztyle 19-08-2010 19:49:00

for 5,499.00 kr. på Apple store gratis fragt
link:
http://store.apple.com/dk/browse/home/shop_iphone/family/iphone?mco=MTgxNTg0NDc

0 0

Om brug af cookies