Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Nokia N8 - N som 'næsten perfekt' (mobiltest)

Nokia N8 - N som 'næsten perfekt' (mobiltest)

TEST: Nokia N8 er det tætteste finnerne har været på en reel supermobil i flere år. Vi har testet smartphonen Nokia N8 fra ende til anden.

Hvis du forventer, at Nokia har lavet en Android- eller iPhone-mobil, så bliver du helt klart skuffet over N8. Er du derimod nysgerrig efter at vide, om Nokia formår at lave en fornuftig smartphone, så læs denne anmeldelse.

Lad mig slå fast med det samme, at Nokia N8 ikke slår iPhone 4 eller topmodellerne inden for Android-serien - men det betyder ikke, at mobilkøberne skal gå uden om N8. Mobilen udfylder et meget vigtigt tomrum i Nokias produktkatalog, der ikke har haft et reelt "hero-produkt" siden Nokia N95.

Hvis man er Nokia-fan, eller overvejer at blive det, så SKAL man absolut tage et kik på den nye mobilserie fra Nokia, hvor N8 er den første. Senere følger C6-01, C7 og E7.

Nokia N8
Nokia N8

God kvalitet uden at være et designikon

N8 udmærker sig ved at være konstrueret i metal med en glasskærm på 3,5 tommer og en række gode fysiske knapper.

I hånden føles mobilen som god kvalitet, men øjet ser mest et "nørdet udtryk" - med mindre den konservative sort/grå farve skiftes ud med f.eks. blå eller grøn.

De kreative farver løfter gevaldigt produktets udtryk og derfor er det endnu mere ærgerligt, at de mest spændende farver, endnu ikke kommer på hylderne i Danmark.

N8 er altså en godt bygget mobiltelefon, men ikke et stil- eller designikon.

Menu og betjening er strammet op

Nokia har haft gevaldige udfordringer med menu- og styresystemet Symbian, der har haltet så langt bagefter sine smartphone-konkurrenter, at Nokias produkter i sammenligning har været direkte pinlige.

Det er tydeligt, at udviklerne siden N97 har haft ualmindeligt travlt med at forbedre og optimere Symbian, der i den nuværende version ^3, spiller Nokia på banen igen. Langt de fleste uhensigtsmæssigheder og den til tider ulogiske opbygning er optimeret, og det arbejde er udført så godt, at jeg ikke synes N8 opleves hverken dårlig eller irriterende.

Jeg mener, at du som køber skal smide Nokia-fordommene på hylden, og prøve N8 med et åbent sind. Man skal vænne sig til, at tingene er lidt anderledes end på Android og iPhone - men det er egentlig ikke et problem.

Forsiden har tre "skærme", som individuelt kan tilpasses med genveje til programmer, favoritkontakter, Facebook, musik, mails og ikke mindst de aktuelle nyheder fra f.eks. TV 2 Nyhederne, Berlingske eller Mobilsiden.dk.

Tilpasningen sker ved at holde på en genvej, hvorefter den kan flyttes eller slettes. Det er ikke nødvendigt med en app eller widget for at få ens favoritnyheder på forsiden - blot der findes et RSS-feed, kan dette benyttes til at opsætte en nyhedsoversigt.

I den almindelige menu ligger hentede applikationer under "programmer" og en applikation kan fjernes fra mobilen, ved "valg" + "organiser" som giver mulighed for hente at fjerne en app ved at holde på den, eller flytte ikonet til en anden position.

Det er også muligt, at oprette egne mapper, hvis man ønsker at organisere programmerne yderligere.

Jeg synes Nokia er sluppet godt fra menu og brugerinterfacet. Ikke alt er perfekt - men det er bestemt til at leve med. Her skal man huske, at vanens magt er stor.

App-butik med begrænset udvalg

Noget af det som i tidligere Nokia-mobiler ikke er blevet integreret på en naturlig måde er applikationsbutikken Ovi Marked (Ovi Store). Men i N8 er det anderledes, og Nokia har tilmeld gjort det langt lettere for udviklerne at skrive spil og applikationer til Symbian ^3.

Ved første kik er udvalget af apps meget begrænset, set i forhold til konkurrerende systemer - men så alligevel ikke. Personligt har jeg nemlig ikke manglet noget. Jeg fandt nemlig både Endomondo, Moodagent, Angry Birds, B.T., Nordea aktie app, Berlingske, TV 2 Nyhederne, Foursquare, Bold.dk og mange andre. Men også spil som Need For Speed og GT Racing findes på N8 - og naturligvis Mobilsiden.dk

Jeg har egentlig ikke savnet noget - andet end en ordenlig søgefunktion. F.eks. er der apps, der kan findes via Ovi Stores hjemmeside på nettet, men som ikke kommer frem, når der søges på mobilen.

Nokia fortæller dog, at de er klar over problemet, og arbejder på en løsning.

Ovi Marked har ikke flere hundrende "prutte apps" - men derimod en lang række apps med en høj funktionel kvalitet.

Smiley i SMS

Noget af det mest efterspurgte fra mange almindelige mobilkøbere er smileys i SMS-beskeder - noget der tidligere ikke har været at finde i Nokias topmodeller. Men i N8 er det anderledes. Her har de smilende ansigter fundet vej til SMS-delen.

SMS er i øvrigt bygget op af et T9-tastatur, samt et komplet QWERTY-tastatur, der dog kun kan vælges, når mobilen lægges ned. Men i begge "tilstande" er der dansk ordbog og skærmen reagerer både hurtigt og præcist på ens indtastninger.

Man kan selv vælge om SMS'er skal ses som enkelte beskeder, eller i samtaler, som på iPhone og Android.

SMS'er kan vidersendes, der kan sendes til flere modtagere på én gang, oprettes skabeloner og SMS-grupper.

Samlet fungerer beskedfunktionen til topkarakter - og så er der i øvrigt en stor mængde af forskellige beskedertoner at vælge imellem.

God til samtaler

Samtalekvaliteten har altid været en store force hos Nokia - og det mærkes i N8. Lydkvaliteten i samtalerne, samt den indbyggede højtaler (speakerphone) er blandt markedets bedste.

Samtidigt er den god til at holde signal, selv ved dårlig dækning.

Fra opkaldsdelen er det let at få adgang til kontaktlisten og genopkald, overblik over ubesvarede opkald og ikke mindst telefonsvare-beskeder, fungerer uovertruffen.

Selv noget så simpelt som at forbinde til Bluetooth-headsets sker på få sekunder.

Langt de fleste smartphones er ligesom N8 gode til samtaler. Men N8 kører lige denne del en my mere overbevisende, end mange andre. Det er muligt, at denne påstand ikke kan påvises teknisk - så der er nok noget psykologi, der spiller ind.

Internet på Nokia N8
Internet på Nokia N8

Internettet er ikke moderne

Selvom Nokia har tilført multitouch i browseren, og flere andre steder i systemet, synes jeg stadig ikke, at internet-oplevelsen i N8 er på højde med den konkurrenterne tilbyder.

Browseren er rodet og vil man f.eks. gå tilbage til forrige side, præsenteres en visuel valgmulighed, der får én til at tro, at man vil gå tilbage til en anden browser-session og ikke bare retur til forrige side.

Jeg synes også, at browseren er forholdsvis langsom om at indlæse sider. TV2.dk tager f.eks. dobbelt så lang tid om at åbne på N8, som på en HTC Desire (begge på trådløst netværk).

N8 opleves tungere i navigationen rundt på siden og så er det tilmeld IRRITEREDE at tekst på artikler ikke tilpasses skærmbredden. Brugeren bliver nødt til at scrolle fra side til side, for at kunne læse en tekst.

Det er langt fra første gang jeg brokker mig over Nokias browser - og jeg undres stadig over, at Nokia endnu ikke har fundet på en tilfredsstillende løsning.

N8 skal derimod have pluspoint for automatisk og lynende hurtigtat forbinde til kendte trådløse netværksforbindelser.

Multitasking på Nokia N8
Multitasking på Nokia N8

Billeder og video - WOW!

Den største billedesensor nogensinde i en mobiltelefon inklusive 12 megapixels Carl Zeiss optik og rigtig Xenon-blitz! N8 er ENESTÅENDE til billeder! Jeg har for alvor lagt lommekameraet på hylden - og sætter min lid til mobilen.

N8 tager billederne hurtigt og har mange muligheder for indstillinger, selvom "auto" de fleste gange er alt rigeligt. Billederne er svære at beskrive i tekst - men du kan se en række forskellige i galleriet her i mobiltesten.

Jeg synes, det er fedt med et godt mobilkamera - og endnu bedre er det, når billederne automatisk får tilføjet en GPS-position. Men Nokia har desværre gjort det lidt bøvlet, at skifte fra auto til portræt, nærbillede, landskab, sport osv. Jeg savner genveje på skærmen.

Det ændrer dog ikke ved, at billederne bare er de flotteste på markedet (fra en mobil).

HD-videokameraet gør det også godt - selv på lyden. Jeg vil igen påstå, at kvaliteten aldrig før er set bedre.

Nokia har udstyret N8 med en gratis videoeditor, som gør det muligt at klippe egne videooptagelser sammen, sætte skilte på osv. Softwaren lider dog af, at være gratis - og den er langt fra på niveau med iMovie på iPhone 4.

Her synes jeg, Nokia burde udvikle en iMovie-konkurrent - gerne som betalingsapp. Det synes jeg, at videokameraet fortjener.

I øvrigt så irriterer det mig, at det ikke er muligt direkte fra galleriet at dele et billede på Facebook eller en video på YouTube.

Til gengæld er det meget sjovt, at man via HDMI-udgangen kan vise billeder, video og spil fra mobilen, direkte på en stor skærm.

Billeder taget med Nokia N8

N8's musikafspiller
N8's musikafspiller

Musik og radio spiller

Lydkvaliteten i både radioen og musikafspilleren er fantastisk og de medfølgende hovedtelefoner er i høj kvalitet.

Det muligt at bladre gennem sine albums i det såkaldte coverflow - som i øvrigt er vanvittigt flot lavet. Grafikken vises med 60 fps - og det er ganske simpelt aldrig set hurtigere.

Radioen har RDS og er generelt god til at modtage stationerne støjfrit - og er du i nærheden af en radiomodtager, kan du bruge FM Senderen i N8, til at udsende din egen musik på en FM-frekvens, som andre i umiddelbar nærhed kan stille ind på. På den måde kan enhver FM-radio benyttes som højtaler til din personlige musiksamling.

Videoklip optaget med Nokia N8

Gratis navigation medfølger

I forhold til Nokias første forsøg på navigationsområdet (med Nokia N95) er der sket mange ting. Ovi Kort (Ovi Maps) er navnet på funktionen, som fungerer ret godt.

Jeg synes dog den danske stemme er "robot-agtig", men jeg kom da let og sikkert frem til destinationen - også uden at batteriet blev tømt for strøm.

Alt kortmateriale samt navigations-programmet er gratis og ved leveringen ligger kortmaterialet oven i købet i hukommelsen, så der ikke skal hentes noget via dataforbindelsen, mens man kører. Det betyder, at navigationen også kan anvendes i udlandet, uden at ens mobilregning bliver plynret af teleselskaberne.

Jeg noterer mig, at Nokia også i Ovi Kort har ryddet op og gjort tilgangen mere intuitiv for brugerne. Et langt stykke hen af vejen, kan programmet fint erstatte den almindelige GPS-enhed i frontruden.

Genveje i toppen af skærmen på N8
Genveje i toppen af skærmen på N8

Fede småting i hverdagen

I N8 er der mange af de "Nokia værdier", som har kendetegnet producenten gennem årene. På overfladen virker det som småting - men disse småting er faktisk meget vigtige for hele oplevelsen af produktet.

Profiler er noget af det helt klassiske. Fra forsiden klikker man blot på "Normal", hvorefter andre profiler som "møde", "lydløs" m.f. kan aktiveres. Alle profiler kan naturligvis indstilles individuelt.

Hvis man klikker på datoen åbner kalenderen, uret går til alarmen og verdensur, mens et prik i højre hjørne åbner yderligere genveje til batteri, forbindelser, telefonsvarerbeskeder m.v. På siden af mobilen er placeret en hardwareknap, som anvendes til at låse taster og skærm.

Alt dette lyder måske som ligegyldige småting, men tro mig, det er langt fra tilfældet i dagligdagen.

Når mobilen er låst vises i øvrigt ur/dato på skærmen, som aldrig helt slukker. Underligt nok, går det ikke væsentligt ud over batteritiden.

Nokia N8 har kun et batteri på 1200 mHa - som i øvrigt ikke kan tages ud af brugeren. Alligevel formår mobilen at holde en voldsomt god strømøkonomi. Jeg har været ude for, at have hele 50 % strøm tilbage ved sengetid - det er HELT uvant, når man ser på mit omfattende forbrugsmønster.

Når batteriet nærmer sig et kritisk lavpunkt går N8 automatisk over på en strømspare-funktion, der lukker ned for alt det, som ikke handler om SMS'er og opkald, mens skærmlyset skrues ned.

Som en anden smart ting, kan der tilsluttes et almindeligt USB-stik til Nokia N8 (adapterkabel medfølger). På den måde, kan man åbne f.eks. billeder, der er på memorystick og vise dem på mobilen. Jeg tror ikke, det er noget man kommer til at bruge ret meget - men når nu den kan, er det da meget smart.

Videoklip optaget med Nokia N8

Kalender på Nokia N8
Kalender på Nokia N8

Konklusion: Nokia N8 - næsten perfekt

Indrømmet! Jeg er i testperioden blevet glad for Nokia N8 - til trods for, at jeg var MEGET skeptisk, da testen startede. Specielt konstruktionen, oprydningen af brugerinterfacet Symbian og kameraet har gjort et stort indtryk på mig - særligt når prisen omkring 3.500 kroner uden abonnement tages i betragtning.

I øvrigt har jeg slet ikke nævnt 16 GB intern hukommelse, mulighed for at bruge microSD hukommelseskort og Dolby lydchip.

Testen har ikke forløbet uden problemer. N8 synkroniserer perfekt med Microsoft Exchange, men bruges samme setup op imod Google Apps / Gmail, der også benytter Exchange-protokollen, er der udfordringer. Mails, kalender og kontakter hentes fint ned - men mails kan ikke oprettes eller besvares fra mobilen.

Nokia fortæller dog, at de er opmærksomme på fejlen og arbejder på en løsning. Jeg håber den kommer på banen hurtigt, da problemet faktisk har eksisteret på alle Symbian-produkter det seneste års tid. En søgning på nettet afslører også, at jeg langt langt fra er den eneste, som har opdaget dette problem.

Softwaren i N8 virker generelt rigtigt godt - omend den nok bliver endnu bedre, når de første opdateringer fra Nokia lander.

Alligevel føler jeg, at N8 er pengene værd!

Nokia N8 er den bedste Nokia smartphone siden Nokia N95 og en moderne smartphone som næsten er på højde med sine konkurrenter. Derfor skal den have fem ud af seks stjerner. Men isoleret set i forhold til Nokias andre produkter, skal den have seks ud af seks stjerner.

Læs også:
 - Web-TV: Se testen af Nokia N8
 - Nokia forbedrer Facebook på N8

For og imod

- Dårlig internet oplevelse
- Små bugs og fejl i softwaren
- Ingen deling af billeder/video fra galleri

+ Markedets bedste foto- og videokamera
+ Høj kvalitet på samtaler og beskeder
+ Gode apps i Ovi Marked


Nokia N8-00 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper Friis 22-11-2010 12:57:34

Hej alle.
Jeg overvejer kraftigt at skifte min iphone ud med en N8, er ved at være noget træt af at alt skal forgå igennem itunes.
Nå men ville lige høre om der er nogen der har erfaring med at åbne pdf filer på N8?
Udover det så bruger jeg en google mail, og den kan N8 vist ikke finde ud af at besvare. den vil gerne åbne men ikke besvare. Er det stadig et problem?


Læs mere: http://www.mobilsiden.dk/nyheder/nokia-anerkender-power-fejl-i-n8,lid.13370/#ixzz160lPYohQ

0 0
Henrik 22-11-2010 14:05:20

Det er korrekt, at der er en minor bug med Exchange protokollen. Som John har nævnet i sin anmeldelse er Nokia klar over problemet, og i den næste software update er der et fix. Dog kan man bruge et work-around når man gerne vil have både kalender sync og mail til at køre med Google.

Google mail i sig selv virker fint, hvis man bare sætter den op som en normal mailbox (ikke exchange). Det samme gælder Hotmail og en del andre.

Mht. PDF - der er allerede installeret en PDF reader på N8'eren, som virker ok - ihvertfald med de docs jeg har prøvet med.

Er man ikke tilfreds med denne kan man købe f.eks. "Pdf+" fra Ovi Store.

0 0
Mobilsiden.dk 22-11-2010 13:04:52

Hej Jesper

Ja, det er stadig et problem (Mail for Exchange).
Men se denne video, så har du en del af svaret: http://www.mobilsiden.dk/web-tv/nokia-c7-vores-forste-indtryk,lid.13258/

0 0
Daniel 18-11-2010 13:42:43

Der vil blive afholdt videokonference for Nokia N8 den 23. november kl. 14:00 som du kan følge live via Facebook ;)

http://www.facebook.com/nokiadanmark?v=app_148543838495002

0 0
David 17-11-2010 09:32:41

Jeg har læst MANGE anmeldelser af Nokia N8, men ingen har nænt følgende fatale mangel ved telefonen:

Den indbyggede mail for exchange klient kan ikke oprette møde indkaldelser, acceptere møder eller oprette private aftaler!!

En nokia C5 til 1000 kr. kan disse ting, men deres flagskib til næsten 4000 kr. Er værdiløs til erhverv med exchange mail!

0 0
David 19-11-2010 08:45:42

Nokia har nu bekræftet, at ovenstående problemer bliver løst i de næste updates, bare ærgerligt at det ikke er med fra starten.

0 0
Teknikeren 16-11-2010 11:01:00

Har købt den hos 3, og de har selvfølgelig ikke nogle opdateringer klar som er godkendt, da det skal igennem 3 først. Belært af erfaringerne var det faktisk noget af det første jeg forsøgte mig, da Wlan var sat op...

Til at starte med (åbnede først pakken lørdag) var min N8 lidt ustabil (ville ikke lukke diverse programmer i taskmanager, og ville bl.a. heller ikke altid reagere på skærmen når jeg trykkede). Igår drænede den så et halvt batteri på under en halv time, hvor efter den så spurgte om tilladelse til at gå på 'spareindstilling' - det accepterede jeg, og 5 minutter efter kom den med nogle bib-lyde, for derefter at slukke!!! Det hele gik urealistisk hurtigt, og det eneste jeg måske kan hælde til af teori, er at jeg på arbejdet sidder i et kælder-lokale, og til tider har et elendigt signal, hvis der overhovedet er noget, og undrer mig over om telefonen måske bruger mere 'juice' på at finde, eller måske forstærke, et manglende/ringe signal. Jeg har, som sådan, ikke noget belæg for at mene ovenstående, men det er det eneste jeg umiddelbart lige kan komme på...

Da jeg kom hjem satte jeg den i opladeren, hvor den startede op, og indikerede at den blev opladet på batteri-ikonet - da jeg kom tilbage 15 min. senere var den slukket igen! Så startede jeg den op igen, hvorefter den, af sig selv, slukkede og startede en enkelt gang, og dernæst bare slukkede igen.

Siden da fik jeg aldrig liv i den, men mærkede kun en kort vibration i telefonen når jeg prøvede på at tænde den. Alle forsøg på opladning via 220V og USB er forsøgt - også dem der er anbefalet via den medflg. manual.

Konen smider den ind i en 3-shop idag, og så må vi jo høre hvad de siger. Ved sq ikke om jeg skal være mest irriteret på 3 eller Nokia, for det er mildt sagt frustrerende med en sprit-ny telefon at opleve de problemer... ØV

0 0
Henrik 16-11-2010 12:08:37

Jeg forstår din irritation. Du har garanteret fået een af de N8ere med batterifejlen. 3 skal give dig en ny.

Mht. opdateringer og 3 - ja, 3 sutter hvad det angår. Det er derfor jeg aldrig mere er kunde hos 3.

0 0
Thomas 16-11-2010 19:11:29

Så andre man jo bare sin product code... :-)

0 0
Peder Alipio Thurøe 14-11-2010 10:08:39

Hvordan får man den bedste udnyttelse af batteriet i den nye Nokia N8? Jeg har hørt at man skal lade telefonen løbe tør for strøm når man tænder den første gang og så derefter lade den oplade helt.
Er dette den måde hvorpå man får bedst udnyttelse af batteriet?

0 0
Mobilsiden.dk 14-11-2010 15:20:43

Hej Peder.

Vi har tidligere skrevet om batterier - inkl. om myterne :) http://www.mobilsiden.dk/tips/fem-tips-der-holder-mobilbatteriet-i-form,lid.10666/

0 0
Michael Tommy Andersen 12-11-2010 16:32:16

Kan du fortælle mig om det første jeg skal gøre når jeg modtager min N8 er at opdatere softwaren, ofr at den kører optimalt?
Jeg har et tillægs spørgsmål, hvis du kan hjælpe, jeg skal installere stemmestyret Ovi maps over Thailand, er det nemt og skal det installeres hver for sig, altså først kort og dernæst stemme eller hvordan?
Jeg håber at du kan hjælpe, da jeg ikke selv har kunne finde noget om dette?

Mvh Michael

0 0
Henrik 12-11-2010 17:13:24

Hej Michael.

Ang. Software opdatering. Når du tænder din N8 første gang, så sørg for at have dit SIM kort i. Dernæst følg opsætnings-instruktionerne stille og roligt, og giv telefonen lidt til at udføre sin opsætning.

Når dette er gjort og du har brugt den i en 15-20 minutter, så gå ind i Menu->Program. og tryk på SW-opdat. Her skulle du gerne få en liste over tilgængelige updates. Vælg alle og sæt den til at updatere.

Når dette er færdigt, så genstart telefonen. Sådan, nu er den opdateret.

Mht. Ovi Maps - Thailand kort skulle være tilgengængelig. Brug Map Loader til at smide nye kort over på telefonen.

0 0
Michael Tommy Andersen 12-11-2010 18:39:54

Det lyder OK, men forgår alt via Nokia's Ovi suite? og hvad med stemmestyring til kort, kommer de automatisk med når jeg downloader kort til mobilen, fra Ovi maps eller skal det gøres efter at kortet er downloaded til telefonen? hvad er stemme mulighederne danak-engelsk-thai.
Alt det jeg skal i starten med updatere sker det med telefonen forbundet via USB kabel til min computer og via nokia's hjemmeside/Ovi suite eller hvad?
Du må undskylde hvis jeg spørger lidt meget, men jeg vil bare have lidt styr på tingene, inden den kommer?

0 0
Henrik 12-11-2010 19:12:27

"Det lyder OK, men forgår alt via Nokia's Ovi suite?"

- Faktisk bruger man Maps Loader til det med kortene.

"og hvad med stemmestyring til kort, kommer de automatisk med når jeg downloader kort til mobilen, fra Ovi maps eller skal det gøres efter at kortet er downloaded til telefonen? hvad er stemme mulighederne danak-engelsk-thai."

- Det ved jeg ikke. Prøv at ringe til Nokia Care og spørg dem, de burde kunne svare på det :-)

"Alt det jeg skal i starten med updatere sker det med telefonen forbundet via USB kabel til min computer og via nokia's hjemmeside/Ovi suite eller hvad?"

- Nej, du behøver ikke at have USB kablet i for, at lave denne her opdatering. Det er en ren "Over the Air"-opdatering. Den kører man bare direkte fra telefonen ved at starte "SW-opdat." programmet på telefonen og så vælge "opdater".

0 0
Thomas 12-11-2010 14:52:44

Hej

Er der en som kan sige om mobilerne fra callme har en selvstændig Product code? eller de sælger med en generisk Scandinavisk?

0 0
Bo C. 12-11-2010 12:20:00

Hej jeg skrev tidligere i denne tråd at jeg også havde problemer med min N8 mht til sort skærm og tlf der fryser. Men efter jeg opdaterede sw via min pc har der ikke været et eneste udfald på den. den er iøvrigt købt hos call me. Har enda prøvet at belaste den med mange apps på samme tid men den kørte uden problemer.

0 0
Michael Tommy Andersen 10-11-2010 00:49:26

Hej Henrik.

Vil du fortælle mig om hvor du har købt din mobil, så kunne det være at jeg skulle handle der i stedet for hos Callme, da jeg nu har hørt om nogle stykker med samme problem, og købt hos Callme så det kan jo tyde på at de har fået de dårlige?

Mvh Michael

0 0
Henrik 10-11-2010 01:44:46

Hej Michael. Jeg købte min hos Telia.

0 0
Lise Sørensen 06-11-2010 22:58:00

Nogen der har hørt om at der skulle være en fejl eller lignende, der gør at nogle Nokia N8'ere ikke vil tænde?

Modtog min i går, og havde kæmpe problemer med at få den tændt. Har derefter oplevet et par gange at skærmen frøs, så jeg blev nødt til at slukke den, og derefter ikke kunne tænde den.

Har Googlet mig frem til at der er flere der har oplevet noget lignende.

Nogen der ved noget om det, eller har hørt hvad man kan gøre?
Kan først ringe til kundeservice mandag :/

0 0
Michael Tommy Andersen 08-11-2010 22:12:46

Hej Lise Sørensen.

Jeg vil bare lige høre om i har fået løst problemet, med at Nokia N8 lukker/fryser og er svært at få igang igen?
Før jeg Evt. selv køber en? hvad syntes du ellers om telefonen?

Mvh Michael

0 0
Lise Sørensen 09-11-2010 14:03:04

Har valgt at sende den tilbage til Call Me og bestille en helt ny. Hvilket var i orden med dem.

Fik den aldrig til at virke igen, selvom alt anbefalet blev prøvet.

Ellers er det en super lækker telefon, som jeg kun glæder mig til at få i hænderne igen :)

0 0
Henrik 09-11-2010 15:17:42

Jeg har undersøgt sagen lidt, og det virker til at der er en enkelt, relativ lille parti af dem der er produceret i Kina (nogle er produceret i Finland) som er født med en fejl i batteriet, der forårsager dette.

Som sagt, er man så uheldig at have fået et eksemplar af dette parti, skal man bare sende den tilbage til forhandleren eller Nokia og forlange en ny, længere er den ikke ;-)

0 0
Michael Tommy Andersen 10-11-2010 00:18:12

Hej Henrik.
Så har jeg lige et spørgsmål mere, hvordan kan jeg vide, om hvilken forhandler, som sælger de telefoner med batterier fra Kina, så jeg kan undgå den prolematik?
Jeg ved jo fra Lise Sørensen her på siden at callme sælger dem, og det var faktisk der jeg ville handle, men hvem ellers?

Med venlig hilsen
Michael Andersen

0 0
Lise Sørensen 09-11-2010 16:45:11

Mange tak skal du have :)

0 0
Bo C. 07-11-2010 23:19:53

Hej Lise. Jeg har været ude det samme som dig.Det er sket et par gange om dagen. Min n8 har enda slukket helt af sig selv:( Det er sku ikke godt nok. Håber de(Nokia) kommer med noget software der for bugt med det problem.

0 0
Michael Tommy Andersen 08-11-2010 22:10:51

Hej Bo C.

Jeg vil bare lige høre om i har fået løst problemet, med at Nokia N8 lukker ned og er svært at få igang igen?
Før jeg Evt. selv køber en? hvad syntes du ellers om telefonen?
Mvh Michael

0 0
Henrik 08-11-2010 09:21:09

Hmm... har ikke haft nogen problemer her. Det lyder som det er bedst hvis i får den byttet til en anden n8. Jeg tror ikke at det er softwaren. Men for at være sikker så gå ind i "SW-opdatering" og check. Der er kom en software update for nylig.

0 0
Teknikeren 06-11-2010 11:41:42

Først vil jeg gerne rose anmeldelsen, som jeg synes kommer godt rundt om det hele. Jeg har selv bestilt en N8, på trods af at jeg i starten af året var meget skeptisk overfor om Nokia kunne løfte opgaven, men nu tager jeg altså chancen.

Jeg glæder mig især over de rosende ord om kameraet, men tilfældigt ser jeg så en artikel http://mobile-review.com/review/nokia-n8-camera-en.shtml som meget detaljeret går ind og vurderer kameraet op mod div. ældre og nyere telefoner (Samsung PIXON12, Samsung Wave og iPhone 4).

Konklusionen er mærkbart anderledes end det som man kan læse i ovenstående anmeldelse, hvor sætningen 'Markedets bedste foto- og videokamera' pludselig klinger lidt hult.

Er der evt. i mellemtiden kommet en opdatering, som forbedrer de mange kritikpunkter, der bliver nævnt hos Mobile-review, eller er ovenstående anmeldelse hos mobilsiden.dk 'overfladisk' i vurderingen af kameraet?

Jeg undrer mig bare over de 2 så forskellige konklusioner over den samme telefon!!!

0 0
Kurt 06-11-2010 18:21:25

Nu er jeg ikke en proff fotograf, men læg mærke til hvordan billederne der bliver taget på N8 er længere væk fra objektet, end på de fleste andre af de mobiler han bruger til at "illustrere" forskellen. . Ved en sammenligning af video imellem Iphone 4 & Nokia N8, vinder N8 helt klart. . Når jeg ser på de billeder der er taget af private, og de billeder jeg selv har taget med min, er jeg ret overbevist om at den artikel bare er skrevet af endnu en Nokia hater.

Taget i betragning af at mobilsiden ikke just er kendt for at tage Nokia i forsvar, så syntes jeg det er lidt underligt at du kan stille spørgsmåltegn ved denne artikel.

Du finder en tvivlsom artikel, og straks tror du den er "de viises ord" - Uanset hvor godt et produkt er, vil der altid være nogen der hader det.

Når man læser den artikel du linker til, skriger den af at være skrevet af en æblemand.

0 0
Teknikeren 07-11-2010 11:56:47

Jeg er sikker på at der er en teknisk forklaring på at billederne taget med N8 virker som om at de er taget længere væk, for den samme tendens ser man også her http://www.intomobile.com/2010/10/05/nokia-n8-iphone-4-camera-image-picture-comparison/ - at 2 anmeldere, fuldstændig uafhængigt af hinanden, skulle træde et skridt tilbage når de knipser et billede med N8, gør vel at drømmen om at Lady Gaga kommer forbi til min søns fødselsdag virker mere sandsynlig. COME ON KURT!!!

Videokvaliteten er et helt andet punkt, hvor en video her på mobilsiden.dk virker meget overbevisende, og det kan jeg kun glæde mig over.

Men hvis du lige tager dine Nokia-briller af, så fortæl mig lige helt ærligt hvad Nokia af 'high-end-consumer-models' har lavet indenfor de sidste 4-5 år der er værd at skrive hjem om - på nær N95 og til dels N97 mini som bare var, og stadig er, uforholdsvis dyr sammenlignet med hvad man ellers kunne få på tidspunktet.

Dagene hvor der fandtes de 2 store (Nokia og S/E) er væk, og dengang tog de skiftevis teten og lavede telefoner som begejstrede anmelderne. Hvis man stædigt, siden dengang, har været fan af én af disse 2 mærker, vil man nok opleve at der er langt imellem snapsene i dag, og derfor måske føler at verden er lidt uretfærdig. Har du overvejet om anmelderne rent faktisk bare ikke syntes at der var noget værd at skrive hjem om? Indse dog at konkurrencen er hård og at der i dag skal mere til for at retfærdiggøre en god karakter eller konklusion, sammenlignet med hvad konkurrenterne ellers disker op med, hvad enten det nu er på specifikationer eller pris? Se det i øjnene… Både Nokia og S/E ligger som de har redt, hvor de har fejlfortolket og undervurderet forbrugernes behov og loyalitet.

Lad mig lige slå fast at jeg kun stiller spørgsmålstegn ved konklusionen omkring kameradelen, som der hér på mobilsiden.dk bliver brugt 23 linier på samt en god del billeder. Den anden artikel bruger mange tætskrevne sider, og over 50 billeder som direkte billede for billede sammenligner detaljerne i billedet op imod andre telefoner. Jeg er på ingen måde i tvivl om seriøsiteten der helt klart må falde ud til Mobile-Review, der ene og alene satte sig for at kigge på kamera-delen, og ikke som hér på siden lavede en komplet anmeldelse – 2 forskellige ting. Men det kunne da have været interessant hvis man på billed-delen, også havde sammenlignet billeder i denne anmeldelse, når nu Nokia kommer med sit første 12 Mpix. kamera i en telefon. Alle anmeldelser går vel i bund og grund ud på at kommentere, sammenligne og illustrere et nyt produkt op imod det produkt som typisk har været ’klasseledende’ (pris/specs.) indtil tidspunktet hvor man foretager anmeldelsen!

I modsætning til dig Kurt, respekterer jeg faktisk andre synspunkter, men den snæversynhed og uvidenhed du illustrerer ved at skyde til højre og venstre om at hjemmesider generelt er imod Nokia, og at diverse anmeldere ’skriger til at være æblemænd’ – Ja, så illustrerer du jo kun at du er et tudefjæs, ’Nokiagirl’ og ikke har et hak forstand på hvad du skriver om… men derfor respekterer jeg dit synspunkt alligevel, for vi har alle ret til at have vores mening.

Eldar Murtazin, som du beskylder for at være ’æblemand’, er en de mest seriøse anmeldere som findes, og han nyder en kæmperespekt fra alle i miljøet omkring mobiltelefoner. Han har igennem tiderne kritiseret samtlige producenter, og især Apple har stået for skud for nogle af de løsninger de har lavet. Men han er hudløs ærlig, og det eneste mærke han bare har lidt sympati for er S/E, som han derfor kritiserer endnu mere, da det smerter ham at se nogle inkompetente folk styre et sundt firma ind i den ene skandale efter den anden – hvad enten det nu er malplacerede mobiltelefoner som er helt skæv på målgruppen, eller manglende service og support til stor frustration for forbrugerne. Jeg synes faktisk du skal læse hans spillkins, som er hans personlige synspunkter omkring en bred vifte af emner, inden du næste gang, umotiveret, beskylder folk for at have præ-definerede holdninger, fordi de ikke lige stemmer overens med dine!!!

Eldar Murtazin er hverken S/E-fan, Æblemand, Nokiagirl, HTC-dreng eller Samsung-lover. Han er en af de få personer som tør sige og skrive sin mening uden at være nervøs for om man nu næste gang får en tidlig ’product-sample’ fra mobilproducenten, på trods af at man måske ikke just var søde imod dem i den sidste anmeldelse. Hvis ikke han allerede er det, så burde han faktisk være en rollemodel og forbillede for andre anmeldere, hvor man f.eks. også kan finde Kyle Bennet http://www.hardocp.com/ som bevæger sig indenfor hardware til PC’er.

Jeg beklager længden af dette indlæg, men i modsætning til dig Kurt, vil jeg gerne underbygge mine holdninger og synspunkter med viden og faktuelle oplysninger.

0 0
Kurt 07-11-2010 12:38:52

"Jeg er sikker på at der er en teknisk forklaring på at billederne taget med N8 virker som om at de er taget længere væk, for den samme tendens ser man også her http://www.intomobile.com/2010/10/05/nokia-n8-iphone-4-camera-image-picture-comparison/ - at 2 anmeldere, fuldstændig uafhængigt af hinanden, skulle træde et skridt tilbage når de knipser et billede med N8, gør vel at drømmen om at Lady Gaga kommer forbi til min søns fødselsdag virker mere sandsynlig. COME ON KURT!!!"


Det er da flot at du kan finde HELE to på www der er enige med dig, mht afstanden.
-Personligt tror jeg at du bare har pointeret min pointe.

"Men hvis du lige tager dine Nokia-briller af, så fortæl mig lige helt ærligt hvad Nokia af 'high-end-consumer-models' har lavet indenfor de sidste 4-5 år der er værd at skrive hjem om - på nær N95 og til dels N97 mini som bare var, og stadig er, uforholdsvis dyr sammenlignet med hvad man ellers kunne få på tidspunktet."

Nu tager jeg stilling til dette produkt og min egen erfaring med kameraet, og jeg kan ikke se hvad der skal blandes ældre produkter ind i dette emne for. Så "Nokia briller"??? Øhhhh....

Du skriver følgende: "I modsætning til dig Kurt, respekterer jeg faktisk andre synspunkter" ... Hvorefter du fortsætter med:

"
men den snæversynhed og uvidenhed du illustrerer ved at skyde til højre og venstre om at hjemmesider generelt er imod Nokia, og at diverse anmeldere ’skriger til at være æblemænd’ – Ja, så illustrerer du jo kun at du er et tudefjæs, ’Nokiagirl’ og ikke har et hak forstand på hvad du skriver om…"

Hvor du derefter forsøger at redde den med følgende linie: "men derfor respekterer jeg dit synspunkt alligevel, for vi har alle ret til at have vores mening"

Hvor lavt kan kan synke?
-Jeg har ikke mere at tilføje.

0 0
Teknikeren 07-11-2010 14:35:52

Jeg kan da sagtens respektere dine meninger og synspunkter, uden at være enig med dig. Forskellen på dig og mig er bare at jeg...

1. … forsøger at underbygge mine synspunkter med uafhængige meninger og kilder, og derfor ikke grundløst, i modsætning til dig, skyder til højre og venstre med fordomme hhv. for og imod Apple og Nokia.

2. … objektivt forholder mig til hvad flere andre anmeldelser konkluderer, i modsætning til dig som subjektivt udtaler dig om en funktion på din telefon, som du selvfølgelig har nogle personlige erfaringer med, men på ingen måde har sammenlignet ligeværdigt med andre telefoner.

Læg lige mærke til at jeg selv har købt en Nokia N8, og at jeg glæder mig enormt meget til at den ankommer. Jeg undrer mig bare over at 2 hjemmesider har fået et så forskelligt indtryk af billedernes kvalitet, og at jeg objektivt må forholde mig til at anmeldelsen fra Mobile-Review på flere punkter er gået dybere end det som er testet på Mobilsiden.dk. Jeg har ikke nogen grund til at tvivle på Johns konklusioner omkring kommentarerne til kameradelen i hans anmeldelse, og spørger også ind til om der muligvis kunne være tale om en S/W opdatering, da N8 på hardware-siden burde være førende i forhold til de telefoner den bliver sammenlignet på Mobile-Review. Hvis man læser anmeldelsen på M-R vil man også kunne læse flg.:


The same is true for phones. Buying a large sensor and installing it on a phone is not enough. The sensor won't be able to reveal its potential if the image processing algorithms are obsolete. Unfortunately, Nokia has never had adequate camera software developers; the company hasn't devoted much attention to cameras and has always lagged behind the competition. An attempt to create such algorithms at one stroke, without prior expertise, makes no sense. However, Nokia believes that doesn't matter much, it is the hardware installed that matters, which implies the sensor and optics in this case. Any shortcoming in terms of picture quality will be made up for by marketing and PR, that is what the company is betting on.


Det er da flot at du kan finde HELE to på www der er enige med dig, mht afstanden.
-Personligt tror jeg at du bare har pointeret min pointe.Nu gjorde jeg mig ikke speciel umage med at finde diverse eksterne kilder som skulle danne grundlag for mine argumenter, men lad være med at kritisere antallet af dem, når du i 2 indlæg, udelukkende baserer dine holdninger på... ja, dine personlige holdninger. Hvordan du så lige får det vippet over til at det skal understrege din pointe er jeg dybt uforståelig overfor!

Nu tager jeg stilling til dette produkt og min egen erfaring med kameraet, og jeg kan ikke se hvad der skal blandes ældre produkter ind i dette emne for. Så "Nokia briller"??? Øhhhh....


Du blandede skam selv ældre Nokia-produkter ind i denne debat ved at skrive flg. tidligere:

Taget i betragning af at mobilsiden ikke just er kendt for at tage Nokia i forsvar…”


Dermed antyder du at Mobilsiden.dk ved tidligere lejligheder bevidst, og uden belæg, har kritiseret Nokia i forbindelse med tidligere udkomne mobiltelefoner. Jeg hentyder (eller gætter) på at du henviser til tidligere anmeldelser af Nokia mobiltelefoner, da Nokia ikke just er producent af hverken is, vindmøller og U-både. Men du skal da være velkommen til at uddybe din påstand, som jeg finder utrolig interessant.


Min kommentar om Nokia-girl er, ærlig talt, nok en smule hård, men du reagerer som en kraftig overvægtig tøz, der fornærmet får at vide at hendes røv er for stor i den stramme kjole hun har brugt timer på at kile sig ned i. Du befinder dig i et debatforum, hvor meninger og synspunkter (selvfølgeligt i et sobert sprog) bliver udvekslet, og derfor må finde dig i at der er andre som har en anden mening om dig. Du kan ikke bare tillade at kalde en artikel om kameraet på Nokia N8, som nok må anses at være den mest grundige og detaljerede der er skrevet hidtil, for tvivlsom – slet ikke når man tænker på hvem der har skrevet den og med indholdet af dokumentation som den indeholder. Du begrunder jo ikke engang hvorfor du mener artiklen er tvivlsom, udover at forfatteren nok er ’æblemand’, hvilket han på ingen måde er, og at der nok er fusket med afstanden til motivet da Nokia N8 skulle tage et billede.


Prøv lige at træde et skridt tilbage og se hvad det er du giver udtryk for…

0 0
Kim 07-11-2010 17:09:02

Havde faktisk bestemt mig for ikke at svare på dine indlæg, da jeg finder din tone yderst barnlig og provokerende!

Men jeg vil alligevel tage til genmæle!

Du fremhæver eet medie, som skulle være bedre end alle andre til at vurdere om et kamera er godt eller ej!
Men hvilke forudsætninger har vedkommende for at vurdere om et kamera er godt?!
Så vidt jeg kan se laver personen mest review af mobile gadgets, herunder mobiltelefoner.
Derudover har jeg aldrig set eller hørt om ham, og jeg har efterhånden læst reviews af mobiltelefoner MANGE steder!
Så at han er SÅ respekteret til at vurdere om et kamera er godt eller ej, som du påstår, vil jeg gerne sætte spørgsmålstegn ved!

Derudover er stort set ALLE de reviews jeg har læst, enige om at Nokia N8's kamera lige pt er det bedste på markedet!
Det er ikke perfekt. Der er altid plusser og minusser. Men set over hele linien bliver Nokia N8's kamera vurderet til at være det bedste lige pt!
Og her snakker vi om reviews fra blandt andet: mobil.nu, mobilsiden.dk, engagdet.com, gsmarena.com, etc, etc.
Sites jeg stoler væsentligt mere på, end den for mig ukendte person bag mobile-review.com.

For at gå i detalje med hans såkaldte beviser.. I hver kategori, hvor han skal vurderer on Nokia N8's er god eller ej, sætter han nokiaen op imod hvad "branchen" hidtil har vurderet til at være det bedste på markedet!
Dvs. styrkerne fra hver af de 3 bedste kameraer bliver sat op imod Nokia N8.
Dvs. han sammenligner ikke Nokia N8 med hver af de andre mobiler, men mod det bedste de hver især kan yde!
Men selv hvis man tager det bedste fra Pixon, Wave og Iphone4, så er Nokia N8, ifølge ham, tæt på!
Dvs, igen.. Det kunne faktisk betyde, at han inderst inde, set over hele linien, faktisk mener at Nokia N8 er det bedste kamera!
Det skriver han dog intet om.. Hmm.. Her aner jeg en forudindtaget holdning fra hans side!
Så missonen er tydeligvis: Bevis Nokia N8 ikke er det bedste mobiltelefon kamera.
Ikke et objektiv review i min bog!

At jeg så undres over, at han vurderer de forskellige sammenligninger af billeder MEGET anderledes end andre reviews,
og iøvrigt utallige debattråde fra prof. fotografer jeg har læst om emnet, gør det blot endnu mere spøjst!

F.eks. angående farverne på Nokia N8.. Den roses normalt for de mest virkelighedstro farver på markedet.
Og nogen gange er virkeligheden grå og trist.
Men ham du linker til, vælger konsekvent de billeder der præsterer mest farve som værende bedst.
Ud fra hvilket kriterie? hvad han bedst kan lide? Selvom det ikke er naturligt?
Men igen, her stoler jeg mere på de fotografer jeg har læst udtale sig om det emne.

Jeg citerer:
"Jeg undrer mig bare over de 2 så forskellige konklusioner over den samme telefon!!!"

Det gør jeg også!
Og jeg ved også godt hvilken konklusion jeg allerede har afvist som værende det rene vrøvl!

0 0
Teknikeren 08-11-2010 08:52:43

Hej Kim
Tak for dit svar som jeg finder uddybende og sagligt, idet du detaljeret går ind og argumenterer for dine synspunkter... Se det er jo lige det som jeg efterlyser hos Kurt.

Når det så er sagt, så refererer du til en række sites hvor du åbenbart foretrækker at indhente din daglige information, og hvis man søger efter den, for dig, ukendte Eldar Murtazin inde på de respektive sider får man skam flg. resultat:

Mobil.nu: 5 hits i div. artikler
Engadget.com: 37 hits i div. artikler
GSM-Arena: +100 hits i div. artikler og debat i forum
Mobilsiden: 2 hits i div. artikler

Hvis vi i et øjeblik holder fast i mobil.nu, som jo er den første site du refererer til, så kan man finde flg. artikkel http://www.mobil.nu/nyheder/Den-uofficielle-Nokia-C7-allerede-testet-1.369065.html som har flg. overskrift:

Den i mobilkredse berygtede Eldar Murtazin har allerede nu lavet en grundig gennemgang af Nokia C7, der ikke engang er officielt præsenteret af Nokia endnu.

Rimelig godt klaret af en ’ukendt anmelder’!

På Mobilsiden.dk, hvor du jo befinder dig nu, kunne man den 5. okt. læse flg. artikel http://www.mobilsiden.dk/nyheder/bliver-nokia-n8-behandlet-fair-af-anmelderne,lid.12852/ som nederst linker til ’den totalt ukendte Eldar Murtazin’.

På Engadget.com bliver Eldar Murtazin sågar nævnt i overskriften i forbindelse med en nyhed http://www.engadget.com/2010/06/24/symbian-3-reviewed-in-exquisite-and-ruthless-detail-by-eldar-mur/ der direkte linker til et preview af Symbian^3 på Mobile-Review. Rimelig relevant læsning, hvis man allerede i sommers så frem til Nokia N8

Lad os bare slå fast at Eldar Murtazin ikke er ’hvilken-som-helst’, og at jeg finder det en anelse bekymrende at du åbenbart har din daglige gang på disse sites, uden på nogen måde at ane hvem manden er… men lad det nu ligge.

Jeg har også læst om farveægtheden på billederne N8 kontra iP4, så der er vi enige, og jeg kan også nikke genkendende til ’koret af professionelle fotografer’ (vidste ikke der var så mange!) som giver deres besyv med i div. fora. Så langt så godt…

Nu startede hele denne debat ved at jeg spurgte om der var kommet en SW-opdatering til N8 imellem tidspunktet hvor M-R testede kamera-delen, og at Mobilsiden.dk lavede deres anmeldelse. N8 burde jo i forhold til de andre telefoner med den monterede linse vinde ’hands down’… i alle discipliner. Jeg tror på at N8 har noget til gode på optimering af algoritmer i forhold til konkurrenterne, og at Eldar fra M-R delvist har ret i sin konklusion. Sammenligningerne med iP4 og Wave, synes jeg, falder ud til N8 (men den burde vinde med meget større margin, med tanke på HW som er installeret), men sammenlignet med PIXON12, som er en mobil med 1 år på bagen, er det enten meget lige, eller også vinder PIXON12 på detaljer og skarphed – kig dog på billederne og døm selv. Det er muligt at du kan finde andre anmeldelser hvor billederne er bedre og falder ud til N8, men så må konklusionen da være at ’Nokia N8 er bedre end PIXON - 75 % af gangene du tager et billede’.

Jeg tror på at N8 har potentiale til at blive en super telefon med det det bedste kamera man kan få, men at det skal optimeres for at udnytte sit fulde potentiale.

Jeg er ked af at denne debat blev så afsporet, for jeg havde jo bare et simpelt spørgsmål i mit første indlæg, som jeg håbede på at der var nogen som kunne besvare, kommentere eller på anden måde måske opklare, da jeg selvfølgelig er interesseret i at den telefon jeg nu har bestilt, kommer med det bedste i bagagen, hvad enten det nu er hardware eller software med optimerede algoritmer.

Til sidst… jeg kan skam godt skrive uden at være både barnlig og provokerende, men det var svært at holde sig i skindet, når debatten (her tænker jeg på Kurt) pludselig drejer ind på fordomme og anmeldere samt hjemmesider som skulle være forudindtaget. Hvis vi først skeptisk skal til at analysere hver enkelt anmeldelse, for at vurdere om anmelderen evt. kunne være i lommen på en producent, eller have prædefinerede synspunkter omkring et produkt, der påvirker den saglige afgørelse, vil det være svært at være læser i dag.

Ja, vi må godt have en sund skepsis, og ikke stole blindt på anmelderen, men det er vist også det…

0 0
Kim 08-11-2010 10:22:03

Glimrende tone ;-)

Og ja, man skal have sund skepsis, uanset anmelder. For anmeldere kan jo aldrig være 100% objektive.

Og angående Eldar Murtazin, så sagde jeg han var ukendt for mig ;-)
Og jeg må indrømme, når jeg har kigget efter reviews af nokia og symbian, så har jeg ikke hæftet mig ved navne. Blot selve indholdet af artiklerne. Så med det du nævner, kan det da ikke udelukkes, at mange ser ham som en reference person. Men jeg må indrømme, at vurderet ud fra den ene artikel du linkede til, så har han ikke umiddelbart fanget min opmærksomhed eller tillid.

Men som du også selv skriver, så er Nokia N8 et godt kamera. Bedre end Iphone4 og Wave. Men kun lidt bedre end Pixons. Som har et år på bagen. Men det er måske et andet problem. Efterhånden er kvaliteten af kameraet så god i mobiltelefoner, at de ikke bliver markant bedre for hver nye generation. Det er efterhånden småting som er afgørende. Ofte er disse småting finjusteringer i SW.

Og så er vi tilbage ved dit oprindelige spørgsmål.. Som jeg ikke ved en fløjtende fis om ;-) Aner ikke om der er FW/SW opdateringer på vej til kamera-delen ;-)

Jeg ser blot en mobil med det pt. bedste kamera. Men håber også det bliver endnu bedre. Der er lidt småting jeg gerne ville have rettet. F.eks. er der det med fokus, som gør man ikke får de bedste billeder eller video, hvis man er for tæt på (50-80cm eller tættere). Så ja, der er plads til forbedring. Men så længe hardwaren er god så skal det nok gå fremadrettet.

0 0
Teknikeren 08-11-2010 11:07:39

Fint, vi afslutter den hér og så glæder jeg mig til min nye telefon :-)

0 0
KimDotDK 26-11-2010 16:30:08

Nu hvor du ved så fantastisk meget om Eldar Murtazin, ved du sikkert også at han langt fra er kendt som Nokia tilhænger.. Faktisk lige modsat.

0 0
Teknikeren 26-11-2010 18:00:00

... og den udtalelse bygger du simpelthen på at Nokia igennem de sidste 3 år, årligt har sprøjtet 'supermobiler' ud til forbrugerne!

Der har INTET været fra Finland, som har været godt at skrive om, siden N95 kom i marts 2007, så med mindre du vil have samtlige anmeldere til at lyve (inkl. Eldar Murtazin), kan det da godt være at du derfor har tolket hans manglende begejstring som værende en anti-Nokia tilhænger. Hvis det er tilfældet er jeg også en Nokia-hader... og jeg har altså en N8 hvis det er relevant i den sammenhæng

Er ærlig talt voldsomt træt af denne polarisering omkring den generelle debattering. Hvorfor kan man ikke komme med en tvivlsom udmelding, eller et kritisk spørgsmål, uden straks at blive kastet i bås med et stempel i panden og en skjult dagsorden for helt sikkert at svine eller miskreditere en producent af f.eks. mobiltelefoner.

Jeg startede dette indlæg omkring kameraet på N8, fordi en (i mine øjne) seriøs anmelder peger på nogle tvivlsomme prioriteringer i designet af N8 (sjuskede algoritmer og software der kunne forbedres), og straks skyder man anmelderen ned... først fordi han åbenbart er ukendt og useriøs, og da jeg så modargumenterer og linker til diverse hjemmesider, bliver han siden hen beskyldt for at være forudindtaget og åbenlys 'langt fra kendt som en Nokia tilhænger...'

Det svarer jo til at stemme ja til en stramning om familiesammenføring, og efterfølgende blive beskyldt for at være æresmedlem i Danmarks Nationale Front... Polarisering sagde jeg!!!

0 0
Henrik 26-11-2010 18:09:11

@iWill: Faktisk er jeg enig. N95 var en fin telefon, N96 var noget lort, N97 var også noget lort (selvom den blev til at holde nogenlunde ud over tid med updates). N86 var ganske ok, men ikke prangende. 5800'eren er nok det eneste virkelig gode device Nokia lavede mellem 2007 og nu, men det skal ses ifht. prisen, da det ikke var en topmodel.

Heldigvis har de fået rettet det meste op med N8 - er virkelig glad for min. Det er nogle enkelte små "quirks", men ikke noget der er værre end hvad jeg har haft med f.eks. Desire'en.

0 0
Teknikeren 26-11-2010 18:52:20

Jeg har lige fået en ny N8 tilbage (idag) efter at den første havde batteriproblemer, og jeg skal med garanti nok blive glad for den.

Har ellers en Legend, som der ingen problemer har været med, så N8'en får noget at leve op til. De par dage den første N8 levede, blev jeg en anelse skuffet over hele G-mail funktionen, og OVI synes jeg også er generel irriterende.

Men nu skal jeg også lade være med at være så negativ. Man bliver hurtig vane-menneske, og det der virkede som noget af det mest naturlige i den ene mobil, er ikke altid det bedste hvis man spørger en anden person...

Det skal nok blive godt :-)

0 0
Henrik 07-11-2010 15:09:52

Jeg har leget en del med kameraet på min N8, og jeg kan garantere at der IKKE er noget som helst at være skuffet over. Den tager suveræne billeder - også langt bedre end de bedste Sony Ericsson Cybershot telefoner.

At sammenligne N8erens klasse kamera med iPhone4 eller HTC Desire's osv. kameraer (har prøvet alle) er ret svært at tage seriøst. Det svarer til at sammenligne en BMW med en blikspand - det giver ingen mening.

0 0
John 04-11-2010 12:26:04

Jeg står og skal købe en ny smartphone.
Jeg havde ellers planlagt at købe HTC desire HD, men efter at have læst testen til fulde, er jeg blevet lettere 'skuffet'.
Nu søger jeg andre muligheder, og stiller valget mellem Samsung Galaxy S, Nokia N8 eller HTC desire HD?

0 0
Henrik 04-11-2010 13:30:21

Jeg er selvfølgelig ikke neutral i denne her henseende da jeg ikke kan få armende ned over N8, så jeg vil selvfølgelig helt sikkert anbefale N8.

Galaxy'en har sine egne problemer, f.eks. har den også problemer med batteritiden selvom det er mindre end DHD. Samsung kan heller ikke finde ud af at lave updates uden at man skal factory-resette sin telefon hver gang - FAIL.

N8 har som bekendt een akilles-hæl, som bliver fikset snart - dens indbyggede browser (imens man venter kan man bare bruge Opera Mobile hvis der skulle være noget), resten af telefonen er ganske helt suverænt. Hardwaren er ikke til diskussion, det er klasser...KLASSER..over hvad både HTC og Samsung kan præstere.

0 0
Michael Tommy Andersen 04-11-2010 15:28:18

Henrik ved du noget om dette?
Hej med dig:
Jeg vil bare høre om du har fået kigget lidt på navigationen, fordi den er meget vigtig for mig, så derfor vil jeg gerne høre om landene/kortene er installeret på forhånd, eller mand selv skal ordne/hente det?
Jeg skal nemmelig bruge stemmestyret navigation til Thailand, da det er der jeg befinder mig mest!
Mvh Michael

0 0
Gammel Korning 09-11-2010 15:43:37

Til Michael A

Jeg har bla, en Galaxy S som lige er blevet updateret over Kies og den skulle ikke factory-resettes, det tog få minutter også kørte det hele igen, uden tab ag kontakter, mails, sms eller andet og navigationen virker nu 100% på både googles og Navigon

0 0
Henrik 04-11-2010 16:35:29

Hmmm, altså alle kort er ikke pre-installeret fra starten, men det er relativt nemt at installere nye kort, hvis det er det du mener.

Stemmestyret navigation til Thailand - den er jeg lige nødt til at vende tilbage på.

0 0
Thomas 04-11-2010 19:32:51

Thailand er tilgængelig kortet fylder 74,9 MB

0 0
Michael Tommy Andersen 04-11-2010 21:07:39

Henrik - Mange tak for dit svar, og så venter jeg på at du måske kan fortælle mig resten, når du ved mere?

Mvh Michael

0 0
Thomas 04-11-2010 22:11:44

hvad vil du ellers vide Michael.?

0 0
John 05-11-2010 00:31:48

Jeg begynder at nærme mig en beslutning om at jeg vil købe Nokia N8, så jeg vil også gerne høre lidt om den ;)

0 0
peter 05-11-2010 08:42:01

Det fungerer helt som i dag hvor man med OVI suite har mulighed for at vælge hvilke lande (kort) og hvilke stemmer (stemme navigation) man vil downloade til sin computer og derefter uploade til sin mobil. Man kan sagtens senere tilføje stemmer og lande/regioner. I øvrigt kan stemmer downloades direkte fra mobilen. Jeg tjekkede lige man kan endda få en Thai stemme :-)

Jeg håber i øvrigt at det kommer så man også kan downloade kortene direkte på mobilen. Det giver meget mere mening end at man skal via OVI suite på computeren og mon ikke også det kommer inden længe.

0 0
Michael Tommy Andersen 05-11-2010 00:02:31

Hej Thomas.

Jeg vil meget gerne vide noget om hvordan du downloader, og når jeg skal have Thailand med stemmestyring, er det 2 forskellige downloads eller kun en? Og kan jeg selv vælge stemme=dansk/engelsk eller thai for det ville da bare være kanon?
Jeg venter spændt på at høre fra, og måske du kan fortælle mig lidt om hvad du syntes om Nokia N8?

Mvh michael

0 0
Henrik 03-11-2010 19:33:52

Hej John.

Nu er der endelig pinch-to-zoom i Ovi Maps også:

http://dailymobile.se/2010/11/03/update-ovi-maps-for-mobile-v3-06/

0 0
palle 29-10-2010 02:15:52

har læst, at man kan optage sine opkald på n8? er der nogen, der kan bekræfte det?

0 0
peter 29-10-2010 07:37:21

Det kan man helt sikkert:
http://store.ovi.com/content/18623?clickSource=search

Jeg har i øvrigt tit undret mig over at iPhone er så popuær blandt journalister. Med en iPhone kan man ikke optage sine opkald og det må da være et ret vigtigt redskab for journalister. Den seneste tid har der været flere sager hvor optagede telefonsamtaler skabt en masse debat :-) Men det kan man helt sikkert med en N8.

0 0
gersbo 29-10-2010 10:37:04

Man skal altså ikke bruge et 3. parts program for at optage telefonsamtaler på N8.

Funktionen er indbygget og bruges ved at aktivere "Optager" under et opkald.

Se den danske manual, s. 44: http://nds1.nokia.com/phones/files/guides/Nokia_N8-00_UG_da.pdf

0 0
Henrik 29-10-2010 10:12:04

Tre ord: Reality Distortion Field.

0 0
Henrik 27-10-2010 22:55:09

Hej John.

Det her vil måske interessere dig, Social og share til S^3 er blevet updateret til v.1.2:

http://www.allaboutsymbian.com/news/item/12227_Nokia_Social_updated_adds_one_.php

0 0
Mobilsiden.dk 28-10-2010 15:15:51

Så kom der lige en historie online: http://www.mobilsiden.dk/nyheder/nokia-forbedrer-facebook-deling-pa-n8,lid.13088/

0 0
Henrik 29-10-2010 12:31:44

Cool :-)

Et tip mere, der er lige kommet en "Phone Apps"-update også, se her:

http://www.allaboutsymbian.com/news/item/12235_Phone_Apps_update_for_the_Noki.php

0 0
Mobilsiden.dk 28-10-2010 15:01:03

Hej Henrik. Tak for tippet.

0 0
MortenJ 23-10-2010 19:51:50

Her er en der optager noget fra Jean Michel Jarre koncert ,det lyder rigtig godt.
http://www.youtube.com/watch?v=F2hgUum8dtI
og
http://www.youtube.com/watch?v=cS7ZmmSiH3k&feature=related

0 0
Henrik 25-10-2010 00:21:41

Ja, det er sgu super lækkert. Nokia har altid proppet gåde mikrofoner i deres devices. Mine gamle Nokia'er (N97 og N81) var faktisk også ret habile til at optage koncerter, selv når det det blev rigtig højt og de andre telefoner steg med en den velkendte "kkrrrr krrrrrr krrrr".

0 0
Mikos 23-10-2010 12:41:08

Hvad er en god anmeldelse egentlig? Jeg har lige tænkt, at det her er en god anmeldelse, jeg har lige skrevet i titel, 'En god anmeldelse...'. Men hvad betyder det egentlig.

Jeg har den sidste uges tid, læst en del anmeldelser og jeg har fundet frem til ved at søge på google, primært på søgetekst som 'desire hd n8'. Det har resulteret i, at jeg har læst en masse menninger i sammenligningsopstilling mellem de to og de to plus iPhone. Det giver bare ingen god mening, at søge god information på den måde. Man bliver kastet ind i en 'kamp', der udspringer af forventninger om, hvad en smartphone er og ikke er, og aggressive følelser der er totalt blinde for objektivitet.

Den her anmeldelse opstiller fra start af nogle klare rammer for hvad teksten vil og afmonterer samtidig mulige forventninger og sammenligninger fra diverse andre mobiler. Anmeldelsen holder sig fornuftig til denne plan og teksten bliver en sober og brugbar informativ anmeldelse, som også forholder sig både til de gode og mindre gode aspekter af N8. Ærligt og redeligt.

Tak for det! :)

0 0
Mobilsiden.dk 23-10-2010 16:57:27

Hej Mikos. Tusind tak for de pæne ord :)

0 0
Mikos 24-10-2010 00:58:29

Det er så lidt John.

Jeg fik modet til at sige tak for 1½ års dans til Android for denne gang, og kaster mig snarligt ud i et nyt eventyr med symbian^3 og N8. :)

0 0
Hassaan Waseem 23-10-2010 11:05:58

"Ingen deling af billeder/video fra galleri"

-Jeg har flere steder set at det skulle være en af de nemmeste ting på den mobil..

0 0
Mobilsiden.dk 23-10-2010 12:26:06

Hej Hassaan,

Det kan i den version jeg testede ikke lade sig gøre at dele billeder direkte fra galleriet, sådan som det f.eks. sker på Android mobiler.

Hvis du vil have et billede på Facebook kræver det, at du åbner Facebook-applikationen og tilføjer billedet den vej - altså præcis som på iPhone.

Men når man først har vænne sig til, hvor let det er på Android, så virker det "gammeldags" at skulle åbne en app først.

Nedenstående video som MortenJ linker til, viser upload via Facebook-app.

0 0
Henrik 23-10-2010 12:31:15

Jojo, det kan. Som Steve Jobs ville sige "There's an app for that", og den hedder Pixelpipe og kan hentes gratis i Ovi Store.

Pixelpipe plug'er sig ind i systemet, og derefter kan man sende fra gallery til flere tjenester end man kunne med den gamle ShareOnline som lå på de gamle Nokia devices.

0 0
MortenJ 23-10-2010 11:54:11

samme her ,ellers er der noget galt med denne video fra Nokia selv http://www.youtube.com/watch?v=Gz9Bb-g4ZtM

0 0
Chris Bastrup 22-10-2010 19:14:22

Er der overhovedet chance for at se den blå udgave på det danske marked?

0 0
Camilla 22-10-2010 17:16:30

Der er da et par her der skriver at de fik den for et par dage siden - hvor har de fået den fra?

0 0
Hassaan Waseem 22-10-2010 18:01:47

Du kan jo bestille en hos GoBlue.dk

Når du har bestilt den skal du KUN vente 1-2 dage

0 0
Camilla 22-10-2010 13:41:21

Hvorfor har jeg ikke fået min endnu? Venter, venter og VENTER!!!

0 0
MortenJ 22-10-2010 16:58:06

Tror først vi får den i November ,venter selv på den har bestilt den hos Telenor:)

0 0
Thomas 22-10-2010 13:14:42

Der findes utrolig mange programmer til Symbian som ikke findes i OVI endnu, det er vel prisen for at have et åbent forhold til apps. Gad vide hvor mange apps det hentes til Symbian uden om OVI? Kunne det tænkes at Symbian når det kommer til stykker faktisk er på niveau med Android og iOS?

0 0
Henrik 22-10-2010 14:10:51

Det kunne det sagtens.

0 0
Bo C. 22-10-2010 12:35:05

Nogen der ved om man kan bruge Grooveshark på N8?

0 0
Henrik 22-10-2010 13:08:02

Hmmm, det virker på N97 som kører Symbian^1, og Symbian^3 skulle kunne køre alle Symbian^1 apps, så umiddelbart burde det virke.

0 0
peter 22-10-2010 13:06:28

Der findes en Grooveshark klient til symbian ja.

0 0
kinoha 22-10-2010 11:08:09

Jeg overvejer at skifte min 14 dage gamle x10 mini pro, syntes der er for mange ting der halter og kan f.eks. ikke vende mig til sms-systemet. Nå, men spørgsmålet er: der har bla. her på debatsiden været mange kommentarer om dårlig skærmopløsning - hvordan virker den i praksis - gerne sammenholdt med andre mobiler ?

0 0
Henrik 22-10-2010 12:30:07

Skærmopløsningen er højere end på X10 Mini pro, men lidt mindre end Samsung Galaxy S.
Ser ud som flg.:

X10 Mini pro: 320x240

Nokia N8: 640x360

Galaxy S: 800x480

0 0
MortenJ 22-10-2010 14:10:18

Det er ikke ret meget fra Galaxy S kun 160x120 er det til at se.

0 0
Henrik 22-10-2010 16:02:31

Nej, det synes jeg faktisk ikke man rigtig kan se.

Det man lægger mest mærke mellem N8 og Galaxy S er, at aspect-ratio (højde i forhold til bredde) er lidt anderledes på de to.

N8'erens aspect-ratio er 16:9, ligesom en biografskærm, hvorimod Galaxy S er lidt højere i fht. bredde og dermed ligner lidt mere formen på en tv-skærm.

Jeg kan personligt bedst lide 16:9, især til at se film på.

0 0
Shawn S. Ø 03-01-2011 18:33:23

Selv om det er et par dage siden så er jeg lige nød til at rette dig. Biografer viser ikke i 16:9, 1.85:1 er et standard skærmformat for biograf film (undertiden 1.66:1)

0 0
Henrik 03-01-2011 22:56:06

Sorry, du har ret. 16:9 er HD aspect ratio.

0 0
Mobilsiden.dk 22-10-2010 12:16:38

Det er klart at skærmopløsningen ikke er på højde med f.eks. Super AMOLED skærmen i Samsung Galaxy S. Men i dagligdagen synes jeg den har fungeret fint og tilfredsstillende ;)

0 0
Hassaan Waseem 22-10-2010 10:57:38

Havde egentlig sat mig en HTC Desire i hovedet. men siden Nokia er kommet med den her Har jeg ikke kunne Bestemme mig...

Hvilken af de to er bedst?

0 0
palle 22-10-2010 01:08:48

du skriver lidt om, at man kan sætte sin usb nøgle til med et medfølgende adapter, det er en funktion nokia kalder usb to go og man kan også koble eksterne harddisk, andre telefoner(ikke kun nokia telefoner) til den, så man kan overfør sine data fra sin gammel telefon. desuden understøtter det andet hardware tilslutninger, som det nye headset hvor man kan se digital tv direkte og et med dab radio og hvad de nu kan finde på, forhåbligt et, hvor man kan begge dele. synes bare det manglede i testen og detkommer også på de ander 3´s modeller. ellers en rigtig god anmeldelse, glæder mig til jeg får min.

0 0
Jøren 21-10-2010 22:25:03

Btw.
Hvem er uenige om at N95 ikke var en supermobil?
Da N95 udkom, var der ikke andre mobiler der var i nærheden af at konkurere med den. Alligevel synes jeg at den hos mobilsiden under forskellige kommentarlister har fået meget kritik. Jeg har selv haft N95, N97, og er nu i tvivl om jeg skal have N8, E7 eller en Desire HD?
N97 får også meget kritik, som jeg godt forstår, den har EN uhelbredelig fejl, og det er at den er så sløv som den er. Var den ikke det, kunne den jo stadig konkurere med de nye mobiler idag. Man nu har ^3 heldigvis ikke den ene fejl som N97 var født med, så Nokia er forhåbentligt tilbage, Og er endelig en konkurrent mod de "ikke europæiske mobilproducenter"
En anden ting er den dumme iPhone, som jo ovenfor er et tydeligt bevis for at den har samme mangler som mange andre, men manglerne er uheldigvis ikke noget man får øje på. Jeg snakker om funktionen om at dele billeder på fx facebook.

0 0
Peder Alipio Thurøe 24-10-2010 18:14:28

Du skal da ha en Nokia N9!

0 0
Henrik 03-01-2011 22:54:58

Hehe...nu har jeg en N8, og den er jeg ret tilfreds med. Vi må se hvad de der kommende Meego devices kommer til at kunne. Indtil videre holder jeg mig til N8eren, det gør alt hvad jeg skal bruge den til.

0 0
Henrik 22-10-2010 00:24:53

N95 var en super mobil, helt sikkert. Den var smæk fyldt med fejl i starten, som så blev rettet undervejs, som det har været sædvane med Nokia indtil idag. N97eren led under det samme, den var også fyldt med fejl i starten, men er blevet fikset undervejs.

Som du selv påpeger lider N97eren dog stadig under at den er langsom og den har for lidt RAM - den mangler simpelthen den hardware-power som N8eren nu har fået.

N8eren er efter min mening den mest komplette smartphone Nokia har lavet i årevis (og heldigvis for det!), og har ret få fejl ved lanceringen i modsætning til hvad N95, N96 og N97 havde, og så er Symbian^3 bare generelt så meget bedre end Symbian^1. Bare det faktum at grafik-systemet og netværks-delen i Symbian^3 er total lavet forfra fra bunden har hjulpet ENORMT.

0 0
chris 21-10-2010 19:05:57

God informativ anmeldelse. Og det med Browaeren er jo fulstændigt rigtigt. Der kan Nokia gøre det meget bedre.

0 0
Henrik 22-10-2010 00:18:26

Ja, og bare rolig. Der er ny Qt browser på vej ;-)

0 0
Erik 21-10-2010 17:47:54

Har selv både haft N95, 5800 & nu N8, som jeg fik i mandags.
Og må virkelig sige at der er sket noget siden 5800, både på kvaliteten & softwaren.

Meget god test, som umidlbart stemmer over ens med mine opservationer ind til videre :)

0 0
Michael Tommy Andersen 03-11-2010 01:19:57

Hej med dig:
Jeg vil bare høre om du har fået kigget lidt på navigationen, fordi den er meget vigtig for mig, så derfor vil jeg gerne høre om landene/kortene er installeret på forhånd, eller mand selv skal ordne/hente det?
Jeg skal nemmelig bruge stemmestyret navigation til Thailand, da det er der jeg befinder mig mest!
Mvh Michael

0 0
peter 21-10-2010 16:23:34

Det er rart at der er nogen som ikke bare tager et kig på UI og, som så mange andre, siger at der er det samme. Men derimod undersøger om det rent faktisk er forbedret og fungerer. Dog er det også godt at se du skriver at det ikke er en Android/Iphone klon de har begået Nokia. Jeg vil give dig helt ret i at hvis folk forventede det ville de nok blive skuffet.

Super anmeldelse John!

0 0
Henrik 21-10-2010 16:41:03

"Dog er det også godt at se du skriver at det ikke er en Android/Iphone klon de har begået Nokia. Jeg vil give dig helt ret i at hvis folk forventede det ville de nok blive skuffet."

Præcis - det er jo netop bla. derfor jeg selv har anskaffet mig een ;-)

0 0
Kim 21-10-2010 15:18:29

Som det nok skinner igennem, af mine tidligere indlæg, er jeg RET lun på Nokia og Symbian^3.

Nu er jeg blot i tvivl.. Nokia N8 eller E7..

Nogen der ved hvor godt kameraet (sensoren) er i E7 i forhold til N8?!

Gad godt have en mobil med så godt kamera som N8, men vil omvendt også gerne have fuldt tastatur og 4" skærm..

Tak Nokia, for at give mig det urimelige valg!

:-)

0 0
Thomas 21-10-2010 15:13:41

For øvrigt godt at se at mobilsiden har fået øjnene op for de små detaljer som for øvrigt også var tilgængelige på Nokia 5800, går ud fra at Symbian bare køre væsentligt bedre i den nye version.

0 0
Thomas 21-10-2010 15:03:40

Har jeg ret når jeg antager at den det er internet delen som trækker telefonen ned? Og er det ikke rigtigt at der kommer en 100% ny browser i år?

0 0
Kim 21-10-2010 15:14:14

Det som trækker ned er:
- Dårlig internet oplevelse
- Små bugs og fejl i softwaren
- Ingen deling af billeder/video fra galleri

Og der kommer både en ny Nokia browser, men der er jo også andre browser alternativer i OVI.. Så inden for meget overskuelig fremtid er det vidst et ligegyldig minus!

Og evt små bug og fejl er der jo i ALT software. Også android. Og hvis de blot rettes hurtigt er det jo også "forventeligt".

Angående det med at dele ting direkte fra galleriet. Der kan man vel bare downloade en facebook app og så overfører via den! Det er jo ikke sådan, at man ikke kan overføre billede/video til fjæsbog! (Fungerer det iøvrigt ikke på samme måde på iphone4, hvor det ikke trækker ned i nogen anmeldelser?!)

Men regner med det går som med Samsung Galaxy S.. Når den nye browser er der, og de omtalte bugs er fjernet. Så retter de anmeldelsen og giver suveræne 6 ud af 6 mulige stjerner!

0 0
Henrik 21-10-2010 15:52:47

Mht. deling af billeder og video - download Pixelpipe fra Ovi Store (er GRATIS), det virker super godt!

Det understøtter stort set alle protokoller, Flickr, Dropbox, YouTube, FB, Twitter osv. osv.

0 0
Thomas 21-10-2010 15:43:38

1. Jeg synes dog den danske stemme er "robot-agtig",

Så er det jo godt at du kan hente den app som hedder "Egen stemme" hvor du kan lave din enge stemme vejledning elle hente en af de stemme som andre nokia brugere har lavet.

2.I øvrigt så irriterer det mig, at det ikke er muligt direkte fra galleriet at dele et billede på Facebook eller en video på YouTube. Dette er sjovt nok muligt på nokia 5800, i galleridt vælger du konvoluten- overfør-og så facebook.

0 0
Kristian 21-10-2010 15:02:48

Det der synes jeg var en rigtig god anmeldelse.
Objektive holdninger og synspunkter, sammenligninger med relevante konkurrenter og samtidig kun analyse de vigtigste ting, os læsere vil have viden om.

Og fantastisk! at Nokia kommer med på banen igen, håber de får stor succes med N8 og ikke mindst E7!
Glæder mig til at få en E7!

0 0
Om brug af cookies