Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Så godt lyder HD Voice hos TDC

Så godt lyder HD Voice hos TDC

Test: Vi har afprøvet HD Voice hos TDC. Konklusionen er klar: Samtalekvaliteten løftes markant.

Lydkvalitet opleves meget individuelt, men det har dog i flere år været en almindelig opfattelse, at lydkvaliteten på en fastnettelefon, ER betydelig bedre, end på en mobilforbindelse.

Mobilen bruges ofte i støjende opgivelser, og særligt hvor der er dårlig dækning, kan lydoplevelsen være en både støjende og hakkende oplevelse – og her vinder fastnettelefonen. Det skal så her bemærkes, at der hjemme i dagligstuen, sjældent er støj fra busser, tog, menneskemængder m.v.

Men mobilteknikken udvikler sig dog i rygende hast, og det nyeste inden for samtalekvalitet hedder HD Voice. I korte træk er det en anden måde at kode talen på, og resultatet er en hørbar forbedring af lydkvaliteten.

I Danmark er TDC først med HD Voice.

Kræver den rigtige mobil

Før HD Voice virker, skal man have to mobiler, som begge har teknikken indbygget. Det får flere og flere mobiler dog.

-          Hvilke telefoner har HD Voice? (september 2011)

Begge parter i samtalen skal desuden være kunder hos TDC – på længere sigt vil HD Voice komme til at virke på tværs af netværk og selskaber, men dette kræver, at andre end TDC kommer med på den nye teknik.

-          Her er selskabernes planer for HD Voice

Når forudsætningerne er på plads, er HD Voice et tydeligt skridt frem.

Hvis ikke begge parter i samtalen kan udnytte HD Voice, så føres samtalen blot i den almindelige ”gammeldags” kvaltet.

Bedre lyd – hørbart for alle

Vores test af HD Voice på TDC’s netværk viser med alt tydelighed, at man på ingen måde skal være lydekspert eller ingeniør med en lang uddannelse i lydbølger, for at afgøre, om HD Voice er godt eller skidt. ALLE kan høre forskel.

Vi har oplevet lyden som MEGET mere detaljeret – det er med andre ord, betydeligt lettere at forstå hvad modparten siger. Det der hedder taleforståeligheden har fået et KÆMPE løft.

Desuden er det en god nyhed, at mobilen selv finder ud af at aktivere HD Voice – brugeren skal altså ikke selv gøre noget aktivt, hvilket gør teknikken anvendelig for alle.

Langt mindre støj

Da vi testede HD Voice brugte vi Sony Ericsson Xperia Neo og Nokia 701. Vi placerede blandt andet det ene part i samtalen ved et stort lyskryds, med mange støjende biler susende forbi.

I den sammenhæng oplevede vi hvordan HD Voice sørgede for at fjerne alt baggrundsstøj, uden det gik udover talekvaliteten. I forhold til den normale lydkvalitet, er det altså meget lettere at føre samtalen.

HD Voice betyder dermed, at det bliver lettere at føre vigtige samtaler i støjende omgivelser.

Eksempel på HD Voice

Konklusion: Kom nu med!

Jeg er ikke i tvivl om kvaliteten og fordelen ved HD Voice som klart scorer topkarakter.

Men det er irriterede at TDC, indtil videre, er det eneste selskab som udbyder HD Voice i Danmark. Jeg kan kun håbe på, at Telenor, Telia og 3 også får søsat teknikken i deres netværk.

HD Voice er efter SMS’en, hurtige mobile dataforbindelser og applikationer den største revolution på mobiltelefonen – og vel at mærke, en nyhed som alle, uanset baggrund og viden, kan have gavn af.

Info: I januar 2012 udbyder TDC kun HD Voice til erhvervskunder. Senere følger der også adgang til privatkunderne.

Eksempel på HD Voice

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

christian 20-01-2012 17:56:35

ud mi-bart er den eneste forskæl jeg kan køre er af baggrunds støjen bliver fjernet men det gør min sgs2 da helt af sig selv uden (hd voice)

0 0
Helskov 25-01-2012 21:17:39

Tror du skal høre det selv. Min kæreste og jeg har begge mulighed for HD voice. Og det er VIRKELIG en forbedring der vil noget. Ikke bare fjernelse af støj.
Når jeg snakker med hende på netværk med HD voice lyder det som om bitraten lige bliver skruet et ordentligt nøk i vejret. Hvis jeg ellers kunne optage samtalen på min SGS2 så ville jeg have gjort det så man kunne høre forskellen.

0 0
Ulrik 18-01-2012 02:04:50

Jeg synes det er værd at fortælle, at Telmore også har HD Voice på deres netværk. Det skyldes at Telmore bruger samme netværk som TDC, derfor har Telmore også HD Voice. Dette har Telmore meddelt til på deres Facebook side. De fortæller også, at de inden længe vil sørger for at offentliggøre det for alle deres kunder

0 0
Rasmus Røge 11-01-2012 15:56:28

Kan vi ikke bare bruge noget VOIP software a la skype og så få HD tale? Stemmer over skype lyder i hvert fald 10x bedre end over telefonen.

0 0
hotpop 12-01-2012 20:35:21

HD tale er da vist ikke via en klient på sin mobil... ;)

0 0
ladjo 11-01-2012 15:44:36

=;o)

0 0
Jesper Søgaard 11-01-2012 15:20:52

Det er lidt paradoksalt at en telefons primære funktion ikke er blevet udviklet sønderligt siden den først kom på markedet.

Glem data-pakker, gratis mms og gratis opkald til selskabernes kunder. En øgning af samtalekvaliteten trænger vi for alvor til!

I øvrigt bryder jeg mig ikke om begret HD Voice. Den gang det kom frem skulle alt være HD og nu skal alt være 3D. Selv mit mundskyllevand der hjemme har 3D-funktion. Find nu et passende navn!

0 0
hotpop 12-01-2012 20:33:52

Kunne ikke være mere ligeglad.
Bruger sms til korte beskeder.
Vil jeg snakke meget besøger jeg folk.

Det gider jeg ikke gøre i en telefon.

Desuden kan det umuligt være aktuelt for en der snakker 2 timer pr. md. f.eks....

0 0
Thomas 12-01-2012 08:28:43

HD Voice er vel trods alt bedre end 3D Voice.

0 0
Om brug af cookies