Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Skyline 4G er elendigt - 4G test mod Telia

Skyline 4G er elendigt - 4G test mod Telia

TEST: I venstre ringhjørne Skyline S4 og i højre Telia 4G LTE. Hvem bliver vinderen af denne første store danske 4G-boksekamp?

Der er nu for alvor kommet gang i teleselskabernes 4G satsning, så vi har kigget lidt nærmere på de to teleselskaber, der er længst fremme med udrulningen af deres 4G netværk.

Hvordan klarer de to forskellige teleselskaber, der benytter hver deres 4G teknologi, sig i en tvekamp på hastighed, stabilitet og dækning?

Herunder giver vi dig svaret.

Skyline 4G WiMAX og Telia LTE modem (Foto Mobilsiden.dk)
Skyline 4G WiMAX og Telia LTE modem (Foto Mobilsiden.dk)

De to konkurrenter

Telia og Skyline har hver deres variant af 4G mobilt bredbånd.

Skyline er det selskab som bryster sig af at have den bredeste geografiske 4G dækning, mens Telias 4G-dækning endnu kun er tilgængelig i visse områder af Danmark.

Telia tilbyder til gengæld hastigheder op til omkring 80 Mbit/s, mens Skyline kun lover op til 30 Mbit/s download.

Lad os kigge lidt nærmere på de to teleselskabers produkter:

Telia
Telias 4G netværk benytter teknologien LTE (herefter benævnt 4G LTE), og selskabet har kun ét produkt til 399 kroner pr. måned.

Telia lover op til 80 Mbit/s download og op til 5 Mbit/s upload. Hvis Telias 4G LTE netværk ikke dækker, så skiftes der automatisk over på Telias 3G eller 2G netværk.

Forbrugsgrænsen er 30 GB pr. måned uanset om det er på 4G, 3G eller 2G. Download-hastigheden på Telias 3G netværket (herefter benævnt 3G WCDMA) er op til 16 Mbit/s og upload hastigheden op til 5 Mbit/s.

Telias LTE modem understøtter både Windows og Mac styresystemer.

 

Skyline
Skyline benytter teknologien WiMAX (herefter benævnt 4G WiMAX) til sine mobile bredbåndsprodukter. Teleselskabet har forskellige priser på sin såkaldte Skyline S4 bredbåndsløsninger, men vi tager udgangspunkt i den hurtigste løsning og dyreste.

Skyline lover op til 30 Mbit/s download og 1 Mbit/s upload. Prisen er 249 kroner pr. måned, og der er en bindingsperiode på seks måneder. Hvis Skylines eget 4G WiMAX netværk ikke dækker, så benytter selskabet Telenors 3G WCDMA og 2G GSM netværk.

Forbrugsgrænsen er 50 GB pr. måned på Skylines eget netværk, og det maksimale forbrug på Telenors netværk er 5 GB pr. måned. Hastigheden på Telenors 3G WCDMA netværk er maksimalt 3,6 Mbit/s download og 0,4 Mbit/s upload.

Skylines kombinerede WiMAX/WCDMA modem understøtter kun Windows styresystemer – Mac OS X brugere er ikke velkomne.

Sådan testede vi

Strengt taget så blev vores test foretaget fuldstændig uvidenskabelig og på vidt forskellige præmisser – så er det sagt.

På den anden side, så er det jo også på den måde tingene opleves ude i den virkelige verden, så derfor kan vi godt forsvare vores lille test – også selvom de to teleselskabers modems blev testet på forskellige udstyr.

Selve testen af Telias LTE modem blev foretaget på en Macbook Pro, mens Skylines WiMAX modem blev testet på en Acer PC med Windows 7. Det vil sige, at de to modems blev testet på forskellige operativsystemer og forskellige maskiner.

Vi valgte at benytte hjemmesiden speedtest.net til at teste upload og download hastighederne med. På speedtest.net benyttede vi Skylines egen server, og derfor skal det siges Skyline i teorien havde en lille fordel.

Speedtest.net angiver hvilke hastigheder, der kan sendes og hentes med samt forbindelsens pingtid. Ping måles i millisekunder og jo lavere en ping jo bedre.

Ping er, hvor lang tid det tager at sende et signal fra din computer ud til computeren i den anden end af Internettet, og så tilbage til din egen computer igen. Lidt firkantet kan man sige, at jo lavere svartid (ping), jo hurtigere er forbindelsen til at kommunikere med omverden.

For at teste forbindelseskvaliteten, så valgte vi at benytte hjemmesiden pingtest.net, som giver en indikation af den kvalitet, som forbindelsen giver i test øjeblikket. Pingtest.net tester flere forskellige parametre, og siden benytter en skala mellem A til F, hvor A er bedst og F er værst. Læs mere om karaktergivningen her.

For at udelukke eventuelle fejl, så testede vi også forbindelserne ved at hente en 100 MB stor videofil via en FTP-forbindelse. Videoklippet var placeret på en server hos One.com. Vi målte så, hvor lang tid det tog at hente den 100 MB store videofil ned.

FTP-testen kan ikke sige noget om forbindelsens maksimale hastighed, da det lige så godt kan være FTP-serveren, der er flaskehalsen. FTP-testen kan dog sige noget om stabiliteten af forbindelsen og om hastigheden i en virkelig applikation – altså noget om den hastighed, som man i virkeligheden kan opleve med 4G.

Vi foretog hver test tre gange på hver lokation for at sikre, at det endelige resultat blev så retvisende som muligt.

Her blev der testet

For at kunne danne sig et reelt indtryk af de to teleselskabers dækning og hastigheder, så valgte vi tre byer og en jernbanestrækning.

Vi testede i tre byer – Vildbjerg, Sunds og Herning. Byerne blev udvalgt på den baggrund, at alle tre byer har master fra begge teleselskaber, og de er derfor er dækket af såvel Telias 4G LTE netværk som Skylines 4G WiMAX netværk.

Herning er Danmarks 12. største by, og den har både motorvejs- og togforbindelser, hvilket normalt bliver opprioriteret hos netværksplanlæggerne.

Herning er sammenlignet med andre byer også en meget stor turistby. Store koncerter i Jyske Bank boksen lokker hver måned mange turister til byen, og de mange forskellige messer i Messe Center Herning er meget velbesøgt af både turister og forretningsfolk fra både ind- og udland.

Med andre ord, så er der gang i mobilnetværkene rundt omkring i Herning. Vi valgte to testlokationer i Herning. Den ene var på banegården i centrum af byen, mens den anden test blev foretager i den nordvestlige del (Tjørring).

Vildbjerg er en mindre by med omkring 4.000 indbyggere, og byen har togforbindelse til Herning og Holstebro. En typisk mellemstor by med industriområder, nogle af Danmarks bedste fodboldbaner og hjemsted for den årlig Vildberg Cup, der er en af Europas største fodboldcups med mere end 15.000 deltagere.

Sunds er en by på samme størrelse som Vildbjerg, men den har ikke togforbindelse. Til gengæld har Sunds meget bil- og lastbil-trafik, som dagligt kører gennem byen.

Bytesten blev gennemført i en parkeret bil. Det vil sige, at samtlige tests blev gennemført på forsædet af en bil, hvilket ikke giver helt ideelle radioforhold, men heller ikke de værste.

Testforholdene var derved ikke lige så gode, som hvis man testede udenfor, men samtidig heller ikke så dårlige, som hvis man testede indenfor i bygninger. Selve testlokationerne blev udvalgt på forhånd, baseret på teleselskabernes dækningskort, og kort over selve masternes placering.

Testen på Herning banegård blev som den eneste test foretaget indendørs, ved siden af en 7-Eleven kiosk beliggende midt i bygningskomplekset.

Vi har forsøgt at foretage testene indenfor begge teleselskaber dækningsområde, men samtidig undgået en placering klods op af sendemasterne i området. Vi testede udelukkende teleselskabernes 4G dækning i by-testen.

Udover de test, som vi har foretaget til denne sammenligning, så har vi også foretaget en række uofficielle tests på andre lokationer (både indendørs og udendørs), for at danne os et indtryk af begge netværk.

By-testens resultater

By/Selskab

Ping (ms)

Download (Mbit/s)

Upload (Mbit/s)

FTP (min/sek)

Pingtest.net (karakter)

Vildbjerg (Skyline)

46

4,22

0,88

5:02,00

B

Vildbjerg (Skyline)

54

4,73

0,95

4:40,8

B

Vildbjerg (Skyline)

48

2,37

0,95

5:01,7

B

Vildbjerg (Telia)

30

19,53

10,79

51,3

A

Vildbjerg (Telia)

31

21,33

11,90

50,9

A

Vildbjerg (Telia)

31

20,96

10,97

53,4

A

Sunds (Skyline)

67

7,34

0,96

4:48,8

B

Sunds (Skyline)

49

4,25

0,97

4:40,8

B

Sunds (Skyline)

73

2,03

0,96

4:17,3

B

Sunds (Telia)

31

27,35

11,43

51,5

A

Sunds (Telia)

29

25,57

11,10

51,4

A

Sunds (Telia)

30

25,14

10,46

48,0

A

Herning NV (Skyline)

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Herning NV (Skyline)

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Herning NV (Skyline)

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Herning  NV(Telia)

30

26,00

11,67

47,7

A

Herning NV (Telia)

29

25,65

11,68

48,9

A

Herning  NV (Telia)

30

26,30

11,88

46,6

A

Herning banegård (Skyline)

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Herning banegård

(Skyline)

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Herning banegård (Skyline)

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Ingen dækning

Herning banegård (Telia)

29

26,80

11,93

50,1

A

Herning banegård (Telia)

30

23,17

12.02

48,7

A

Herning banegård (Telia)

30

24.10

12,15

48,9

A

Testresultaterne taler deres tydelige sprog, og det er skidt læsning for Skyline. Men det er faktisk værre end tallene afslører.

Skyline modem-softwaren er mildest talt ustabilt.

Under by-testen har vi flere gange geninstalleret softwaren for i det hele taget at kunne komme på Skylines 4G WiMAX netværk. 4G WiMAX modemet holdt simpelthen op med at virke, mens det indbyggede 3G WCDMA modemet lystigt kørte videre.

Vi har også oplevet utallige udfald, hvor forbindelsen stod og skiftede mellem 4G WiMAX og 3G WCDMA uden rigtigt at få adgang til Internettet.

Softwaren indikerede, at der f.eks. var forbindelse til Skylines 4G WiMAX netværk, men der var bare ingen forbindelse, og det var slet ikke muligt at komme på internettet. Når der endelig var forbindelse med Skylines 4G WiMAX netværk, så kunne hastigheden svinge helt vildt fra 1 til 5 Mbit/s.

Skylines 4G WiMAX netværk dækker heller ikke ret godt. Sammenlignet med teleselskabets eget dækningskort, som godt kan kaldes yderst optimistisk, så er dækningen simpelthen ikke god nok.

I Herning NV testede vi 1,5 km fra Skylines sendemast, og vi fik overhovedet ikke noget signal og bedre blev det ikke i Herning midtby under vores indendørs test på Herning banegård. Bedre var dækningen i Vildbjerg heller ikke. I Vildbjerg kunne Skyline ikke engang række ned til togstationen i centrum af byen, selvom der ikke ligefrem er tale om verdens største by.

Så er det selvfølgelig godt, at Skyline tilbyder deres kunder at benytte Telenors 3G WCDMA netværk, når Skyline ikke selv dækker. Men hvis man skal benytte Telenors netværk halvdelen af tiden, så rækker de inkluderede 5 GB altså ikke særligt langt, og ekstra data udover de inkluderede 5 GB koster 10 øre pr. MB - altså mere end 100 kroner pr. GB.

Skylines hastigheder kom heller aldrig i nærheden af de famøse 30 Mbit/s. Den hurtigste hastighed vi så under hele testforløbet - inkl. de resultater vi ikke har medtaget i selve testen – var lige omkring 9,6 Mbit/s download, og den hastighedstest blev foretaget i en afstand på 15 meter fra en Skyline sendemast i Holstebro.

1400 meter fra samme mast målte vi forøvrigt ingen 4G WiMAX dækning overhovedet.

Vi har også testet indendørsdækningen med Skyline, og det var heller ikke nogen positiv oplevelse. I samme lejlighed, hvor vi tidligere har testet Skylines indendørsrouter med gode resultater, kunne vi overhovedet ikke få hul i gennem til Internettet på Skylines 4G WiMAX netværk.

Til sammenligning så havde vi ingen software problemer med Telias 4G LTE modem, og skiftene mellem 4G LTE og 3G WCDMA kørte flydende og hastighederne var i top.

Hastighederne på Telias netværk var i top både på 4G LTE netværket og faktisk også på Telias 3G WCDMA. På samtlige testlokationer testede vi nemlig også Telias 3G netværk, og på samtlige lokationer var Telias 3G WCDMA netværk markant hurtigere end Skylines 4G WiMAX netværk.

Vi vil dog bemærke, at vi ikke så et skift fra 3G WCDMA til 4G LTE på Telias netværk, mens vi benyttede forbindelsen. Vi kan derfor ikke bekræfte, at den del virker som forventet. Skiftet fra 4G LTE til 3G WCDMA kørte dog fint, hvilket vi så flere gange under vores tests.

Telias 4G LTE netværk nåede heller aldrig i nærheden af 80 Mbit/s download, men hastigheden lå på de fleste lokationer stabilt på omkring 20-25 Mbit/s download.

Vi har foretaget enkelte indendørs tests af Telia 4G LTE og her lå hastighederne stabilt på 12 Mbit/s download og 11 Mbit/s upload.

Skyline 4G WiMAX modem (Foto: Mobilsiden.dk).
Skyline 4G WiMAX modem (Foto: Mobilsiden.dk).

Ud og se med DSB

For at teste togstrækninger og se hvordan skiftet mellem 4G og 3G virker, så valgte vi at køre strækningen Herning-Holstebro i tog.

Strækningen er ikke dækket perfekt på 4G af hverken Telia eller Skyline.

Telia dækker dog på papiret togstrækningen bedst med flere 4G LTE områder, og det meste af strækningen også dækket af deres eget 3G WCDMA netværk.

Skyline dækker kun strækningen delvist, og selskabet må derfor benytte sig af Telenors 3G WCDMA dækning på den del af strækningen, hvor selskabet ikke selv har dækning. Telenor 3G WCDMA dækning på strækningen er dog på papiret bedre end Telias, da Telenor har flere sendemaster. Det faktum burde give Skyline en fordel.

På togstrækningen valgte vi at fokusere på stabilitet i stedet for hastighed. Når man kører med tog, så er det mindre vigtigt, om man kan hente med 3 Mbit/s eller 30 Mbit/S, så længe der er hul igennem, og forbindelsen ikke ryger sig en tur hvert andet minut.

For at teste om forbindelsen kørte stabilt, så valgte vi at streame TV fra DR.dk/nu. Danmarks Radio streamer live TV med en konstant hastighed på omkring 1 Mbit/s, så for at undgå udfald i udsendelsen, kræver det, at forbindelsen både er stabil og har en download hastighed på over 1 Mbit/s.

Modsat de øvrige tests, så kræver denne metode dog lidt mere mavefornemmelse end hårde facts, da der er en hel række faktorer der kan påvirke streamingen.

Vi har altså kigget på hvor ofte og hvor længe forbindelsen har kørt uden afbrydelser. Vi har også kigget på længden af afbrydelserne, og hvor hurtigt streamingen begyndte igen efter en afbrydelse. Det er på ingen måde en videnskabeligt udført test, men det giver en god indikation af hvilket teleselskabs netværk, der kører bedst og mest ”flydende”.

Togstrækningens resultater

Togstrækningen var lidt en blandet fornøjelse hos begge selskaber. Værst gik det dog for Skyline.

Skyline opnåede 4G forbindelse i cirka 8 sekunder, hvorefter modemmet skiftede til Telenors 3G netværk. Der var konstante udfald på hele strækningen, og forbindelsen skiftede konstant mellem Telenors og Skylines netværk – dog uden at forbindelsen på noget tidspunkt blev stabil. Sammenlagt blev det til omkring 17 sekunders streaming af DR update på Skyline/Telenors netværk.

Men ikke nok med at forbindelsen ikke rigtigt blev stabil – efter cirka 20 minutters hoppen frem og tilbage mellem netværkene, så gav modemmet (eller driverne) helt op, og forbindelsen til Internettet gik helt tabt, selv om Skylines software angav god 3G WCDMA forbindelse via Telenors netværk.

Der var bare ingen forbindelse, og selv forsøg på manuelt at koble på Skyline og Telenors netværk fejlede. Softwaren gik helt i baglås.

Med Telia gik det lidt bedre. Nogen stor 4G oplevelse blev det dog ikke til, for modemmet nåede kun lige at indikere LTE forbindelse, før forbindelsen skiftede til Telias 3G WCDMA netværk, hvor den blev hele turen skønt toget passerede mindst fire byer med 4G LTE dækning.

Altså ingen 4G LTE, men til gengæld så virkede streaming af DRs programmer rimeligt godt. DR Update kørte i flere omgange op til flere minutter uden afbrydelser, og afbrydelserne var generelt korte.

Konklusionen på togturen var, at Skyline var ubrugeligt, mens Telia kørte rimeligt.

Telia 4G LTE modem
Telia 4G LTE modem

Hvem har så det bedste ”4G” netværk?

Vi kan lige så godt tage et forbehold med det samme. Teleselskaberne dækket vidt forskelligt, og hvilket selskab der dækker dit område bedst, det siger denne test intet om.

Testen kan derimod pege på, at hvordan de to netværk kører i praksis.


Vurdering af Telia
Telias 4G LTE netværksdækning var ganske fornuftig, skønt den ikke er lige så udbredt som hverken 3G WCDMA eller Skylines 4G WiMAX netværk.

Til gengæld var forbindelsen klippestabil, hurtig og Telias 3G WCDMA netværk tog fint over, når 4G LTE netværket ikke kunne række.

Telias 4G LTE er godkendt, og det er Telias 3G WCDMA netværk faktisk også selvom det ikke officielt er en del af denne test.

Til 399 kroner pr. måned så er Telias 4G LTE ikke ligefrem gratis, og vi kunne da godt tænke os, at Telia måske skelnede til Skylines pris og inkluderede datamængde.

Softwaren og modemet kørte helt upåklagelig under hele testen.

 

Vurdering af Skyline
Skylines 4G WiMAX dækning, hastighed og stabilitet var elendig.

Produktet Skyline S4 lever på ingen måde op til det man med rette kan forvente, og eneste konklusion må være, at Skyline fejler med et kæmpe brag.

Udover selve testresultaterne som vi har fremlagt i denne test, så har vi også testet Skylines netværk i andre områder med samme nedslående resultat.

Vi har faktisk set download hastigheder på 9,6 Mbit/s, men den test blev foretaget 15 meter fra en af Skylines master i Holstebro. Vi nåede også hele 8 Mbit/s download i en afstand på 350 meter fra Skylines mast - vel at mærke en Skyline mast placeret i åbent land på Jens Hansens brakmark og med helt frit udsyn til sendemasten.

Skylines pris på 249 kroner pr. måned for 50 GB data og op til 30 Mbit/s hastighed er et rigtigt godt tilbud, og på det område skal Skyline have ros.

Men det ændrer ikke på, at vi hælder mest til at bruge ordene komplet ubrugeligt om Skylines 4G WiMAX produkt, men vi har jo set det køre, så ordvalget lander på "elendigt".

Og vinderen er... Telia!

Skyline må siges at være blevet slået helt ud af Telias lige højre.

Knock out - Telia er denne rundes vinder med en KÆMPE margen.

Læs også:
- Test af Skylines internet i hjemmet

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Morten 10-11-2011 23:29:26

Jeg er så glad for at læse denne tråd - jeg har haft Skyline i mere end 1 år og har flere gange haft fat i service, som forklarede at det helt sikkert kunne bliver bedre - det er det ikke blevet.
jeg havde 1MB/0,5MB den kunne aldrig rigtigt komme i nærheden (naturligvis uden overhead) da de på et tidspunkt lovede at der lige straks kom en ny mast i mit lokalområde (Frederiksberg - midt i storbyen) så opgradede jeg til 6MB/1MB - jeg har aldrig målt mere end 1,5MB/0,5MB - VIRKER IKKE
Uden at have den store tiltro til noget, købte jeg for 14 dage siden Telias 4G - det virker indtil videre fint på de geografiske steder, hvor jeg kommer også ude på Sjælland (har også været på tur til Bornholm). Jeg har testet det til mellem 10MB/2MB (på 3G+) op til 30MB/10MB 4G - med 20MB/8MB som det "normale" - jeg er meget tilfreds.
Jeg søger dog lige pt. efter en USB Router det give dog en del udfordringer
- Dejligt at komme af med sin vrede - tak og hav det godt

0 0
Bjarke Hansen 19-10-2011 14:02:04

Jeg tror ikke det er særligt vel set at sælge direkten.. testen i sig selv sælger vel produktet fint nok til at kunderne ringe til jer.. men 159+moms er samme pris

0 0
Claus 19-10-2011 12:49:56

Jeg syntes da det er værd at nævne Telia kører kampagne på deres 4G.
Halv pris.

Og til foreskel fra tidligere så fortsætter den halve pris hver måned, efter binding er slut.

Så halv pris permenent.
Det er da værd at overveje, jeg har ikke selv besluttet mig endnu, men kunne da være fristet til at prøve det af nu når der er kampagne.

0 0
Kalle 18-10-2011 21:27:39

Sig mig lige de USB dongler er et no go hvorfor er der ikk flere på banen med simkort holder det er da mere sikkert ind de der dongler det er da helt yt og grimme at have til at side der og forbundet med stor risiko for at defekte usb porten ...kom nu ind i kampen og få lavet nogle flere modeller med Simkort holder

0 0
SørenB 18-10-2011 16:55:48

Telias strategi synes at være at ramme 98% af befolkningen ved at koncentrere sig om tættest befolkede områder. Prøv at se hvor meget 3G-dækning de har arealmæssigt nord for Randers (http://telia.dk/mobil/daekning/).

Men jeg er enig i at fusionen næste år kommer til at sparke r.. Telenor (og i øvrigt også TDC) har nemlig super dækning i mit område, Østhimmerland (men Telia har ikke planlagt noget). Selv 3 har (efter eget udsagn) fået dækning i mit område nu (de havde ikke engang 2G for et par år siden)

0 0
evilguy 18-10-2011 19:59:53

@SørenB: Hvis du lige kigger på det kort, som du selv linker til, så kan du se, at Telias har planlagt en masse nye 3G master i dit område. Telias udrulning af 3G er jo stadigvæk igang, og den udrulning bliver først afsluttet i løbet af i år - læs mere på Telia.dk/net

0 0
Jonas 18-10-2011 18:54:49

Du har ret indtil videre, men vent til du ser det nye, opdaterede dækningskort :-)

0 0
Pedro 18-10-2011 14:26:48

Denne TEST har jeg ventet på LÆNGE!!! og ganske som ventet, med Sylines-det-lyder-lidt-for-god-til-at-være-sandt som taber.

1.000 TAK :-)

0 0
Jonas 18-10-2011 13:26:28

Telia er allerede ved at udrulle 3g i hele landet. Inden udgangen af 2011 dækker de 98% af befolkningen med 3g, og 75% med 4g.

Telia og Telenor får danmarks ubestridt bedste netværk, når fusionen er færdig.

0 0
SørenB 18-10-2011 12:43:50

Har I - i bedste journalistiske ånd - forsøgt at få en kommentar fra udbyderne, så de kan forklare sig?

Jeg kunne godt tænke mig at høre Skylines forklaring.

Telia kunne efter min mening også godt satse på at få bare nogenlunde dækning på deres 3G net inden de starter op med 4G (eller satser de på at Telenor lukker deres huller når de smelter nettene sammen næste år?). Var til koncert i Boxen i Herning for et par måneder siden, og da der var mere end 500 mennesker inde i hallen var det slut med datadækning (og de kan da ikke alle have været Teliakunder).

0 0
Klaus som nok er fanboy 19-10-2011 15:43:40

Enig - det er sgu ikke så seriøst at poste sådan en artikel uden i det mindste at forsøge at få en kommentar fra den ringeste testede...
Til gengæld synes kunne jeg aldrig i mit liv drømme om at bruge Telia erhvervsmæssigt i kraft af at jeg kommer meget rundt i landet - og deres dækning er simpelthen for ringe - selv på store landeveje.

0 0
Mette Østerbæk 18-10-2011 16:55:43

Sjovt :) Var i boxen og se Britney i sidste uge, jeg kunne ikke gå på med 3, min kæreste kunne ikke med Telenor, men min veninde kunne godt lige med Telia ;)

0 0
SørenB 18-10-2011 16:59:23

Måske fordi de unge ikke har Telia, mens vi ældre hønisser hænger fast. Var til George Michael koncert - der var gennemsnitsalderen nok lidt højere end ved Britney ;-)

0 0

Om brug af cookies