Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Stofa TV-app til iPhone og iPad er MUST have! (produkttest)

Stofa TV-app til iPhone og iPad er MUST have! (produkttest)

TEST: TV-applikationen “Stofa web-TV” er en ‘musthave’ app på særligt iPad, der forøger værdien af iPad ganske kraftigt.

Stofa web-TV på iPad (Foto: Mobilsiden.dk)
Stofa web-TV på iPad (Foto: Mobilsiden.dk)

Stofas web-TV applikation til iPad og iPhone er egentlig ret selvforklarende; se live-TV og film, direkte på den mobile enhed. Og det virker!

I venstre side har man TV-oversigten med kanaler og de aktuelle programmer. Til højre mere info om programmet samt selve TV-billedet.

Et klik i hjørnet af billedet aktiverer fuld skærms-visning.

Jeg synes, at noget at det bedste ved applikationen er, at den er lynhurtig til at skifte kanal, samt at den er ekstremt flydende at betjene. Samtidigt med det, er billedekvaliteten virkelig flot.

Stofa web-TV på iPad (Foto: Mobilsiden.dk)
Stofa web-TV på iPad (Foto: Mobilsiden.dk)

Bonus-funktioner - men også problemer

Som en ekstra finesse bør det bemærkes, at udsendelser kan pauses (timeshift) og funktionen “Start forfra”, der starter det aktuelle program fra begyndelsen, også er en del af Stofa web-TV.

Uheldigvis fungerer “start forfra” ikke optimalt, hvis man pauser udsendelsen og skærmen går i sort, så starter programmet ikke længere hvor man slap, og der må startes forfra igen.

Problemet ses også med live-TV, hvor den ikke husker kanalen man så, hvis der f.eks. undervejs skiftes til mail, internet eller andre funktioner - og der derefter skiftes tilbage til applikationen.

Genialt på iPad

Jeg har brugt Stofa web-TV over en periode og er voldsomt begejstret for applikationen. Det er en rigtig “killer app”, der fuldkommen forsvarer og begrunder købet af en iPad.

Min iPad er med, når der laves mad, smørres madpakker, ved morgenbordet - ja, nærmest er den også med i bad. Stofa har virkelig skabt et mobilt TV.

Den gode er, at man husker at bruge det, fordi det er hurtigt, let og ubesværet.

Over den seneste måned har jeg snart set lige så meget TV på iPad, som jeg har gjort på den 40” Samsung 3D-ting, der hænger på væggen.

I øvrigt fungerer streamingen fantastisk. Jeg har haft den kørende i flere hele dage uden ét eneste hak eller stop. Dertil kommer, at iPad holder strøm virkelig længe, og går altså ikke tør midt i det hele. 

Stofa web-TV på iPad (Foto: Mobilsiden.dk)
Stofa web-TV på iPad (Foto: Mobilsiden.dk)

En lukket fest - ØV!

Desværre er Stofa web-TV en lukket fest, hvor kun kunder med Stofa bredbånd og TV-pakke fra Stofa, har adgang til at lege med. Og kun når man er tilkoblet bredbåndsforbindelsen i hjemmet - og det fungerer altså ikke via 3G.

Rent teknisk er det muligt at streame TV via 3G, og det er i princippet også muligt, at give alle danskere adgang til denne applikation. Men så vidt jeg forstår, handler det om problemer med rettigheder, samt udfordringer i forhold til Koda og CopyDan.

Det er virkeligt ærgerligt, at kreative apps begrænses af sådanne problemer. Helt ærligt venner. Dette er 2011 - vågn nu op til “internet-alderen”! I det mindste kunne man da give adgang for alle, til de kanaler der er licensfiniancerede (DR’s kanaler, red.)

Hvis det var muligt, ville jeg meget gerne give et lille beløb for adgang til denne applikationen - særligt fordi, at den netop tilfører ens iPad SÅ meget ekstra værdi.

Stofa web-TV på iPad (Foto: Mobilsiden.dk)
Stofa web-TV på iPad (Foto: Mobilsiden.dk)

Også til Android

Stofa web-TV findes også til Android-platformen, men denne app er LANGT fra nær så god, som den der findes til iPad og iPhone.

Det tager ualmindeligt lang tid at starte en kanal eller skifte kanal - hvilket er ufatteligt irriterede. Specielt når det på Apples produkter kun tager få sekunder.

Android-versionen er tæt på at være så ringe, at den er ligegyldig.

Retfærdigvis skal det nævnes, at det ifølge Stofas udviklere er selve Android-systemet, der er problemet, og ikke deres evne til at programmere en god applikation.

Konklusion: Stofa rykker

Stofa har et virkeligt godt produkt med denne applikation - særligt til Apples enheder. Det er en MUSTHAVE app!

Men problemerne med pause og “Start forfra” bringer karakterer ned på fem ud af seks stjerner. Men det gælder KUN for iPhone og iPad udgaven.

Når vi ser isolerert på Android, så får denne kun én ud af seks stjerner. Det er mest en venligheds-stjerne, fordi de er mødt op.

Så grundlæggende et fedt produkt, der burde udbydes i abonnement til ALLE - også dem, som ikke er Stofa-kunder.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

plaf 07-08-2011 10:46:28

Mjaaaa, nu vil jeg jo nødig regne på din parade, men som navnet "web tv" måske antyder, kan du se tv på "web" ... i din "web-browser". No Apple products needed! :o)

0 0
Carsten Pedersen 07-08-2011 11:37:32

Men der tog du så fejl... På stofa's webside står der også at det er en smartphone app.
Men du kan kun få app til iPhone/iPod touch samt Android. Det fungerer så bare ikke på android iflg. diverse fora. Desuden har jeg ingen af delene. Vi har i vores familie masser af smartphones. Men apple kommer ikke inden for mine døre.
Bare tag eksemplet med flash... Hvorfor skal Apple bestemme om folk skal bruge flash? - De sider, at deres hardware bliver langsom af det, er det så ikke bare at lave noget hardware, der virker i stedet for? Hvis jeg nu kunne leve med at det var langsomt, men bare virkede. Skulle jeg så ikke selv have valget?

0 0
Carsten Pedersen 07-08-2011 18:18:20

Det får jeg jo ikke meget webtv på min telefon af...

0 0
plaf 07-08-2011 19:43:29

hm... okay, jeg troede du mente at du bare ville se det, uden smartphone. Jamen hvad har du da? Hvis du har masser af smartphones i din familie men hverken Android eller iPhone? Jeg har android appet, det fungerer fint.

0 0
Carsten Pedersen 07-08-2011 20:12:05

Nej, vi har fortrinsvis Symbian-telefoner. Og det der pisser mig lidt af, er at de laver applets til nogle, men ikke til andre.

0 0
plaf 07-08-2011 21:10:11

okay ja. Tja, jeg tror ikke meget på at nogen laver den slags til Symbian, er det ikke pretty much et dødt OS? Jeg tror mere på Windows 7 hvis de skulle lave andet end Android og iPhone app

0 0
Peter 08-08-2011 07:20:50

I bedste velgående?? Du er klar over at selv Nokia ikke længere tror på Symbian, ikke sandt?

0 0
Peter 07-08-2011 16:11:36

Apple vil da heller ikke bestemme om "folk" skal bruge Flash. Men de bestemmer at de iOS dimser de sælger ikke må bruge Flash. Så må "folk" jo bare købe noget andet eller jailbreak'e, hvis de har brug for Flash. Længere er den ikke...

0 0
Rene 21-05-2011 10:00:07

nope.

0 0
Peter 21-05-2011 11:19:34

Jo, OS X har, men iOS har ikke...

0 0
Rene 25-05-2011 20:30:27

Nåå okay, bruger en Ipad da Apple er bedst der, men selvføldig en PC da den er bedre end en Mac (-:

0 0
plaf 04-05-2011 19:17:26

FYI: Hvis du henter appet kan du godt streame en enkelt tvkanal uanset om det er 3G eller wifi .. det er så godt nok bare Stofas egen infokanal med filmreklamer og sådan noget, men du kan da se det virke og bedømme kvali på billedet

0 0
plaf 04-05-2011 20:09:28

(altså uanset om du er kunde eller ej. Det virker i hvert fald her.)

0 0
PJ 02-05-2011 19:08:03

"Retfærdigvis skal det nævnes,"?

Hvori ligger det retfærdige? Har vi noget bevis for det passer og ikke bare er en dårlig undskyldning for at dække over manglende evner? Amerikanerne kan få det til at virke.

Men bortset fra det så et jo rigtig at copyright loven er moralsk anløbet og bør afskaffes da den idag kun tjener til at skaffe store firmaer penge og ellers er en hindring for kreativitet og skaberkraft. Men de rige firmaer har jo held til at få politikerne til at indføre de love man ønsker. Så vi må nok vente på der kommer et politisk generations skifte inden vi kan få de ophavsretslove som folket vil have.

(Se i øvrigt: "Our laws shouldn’t preserve business models" http://www.subbrilliant.com/blog/?p=268 )

0 0
Peter 02-05-2011 15:21:45

Desværre er tv-signalet 30-40 sekunder forsinket. Jeg ville ellers gerne bruge det som alternativ til PiP når der er reklamer...

(Ja, VPN virker fint - både på iPhone og Android...)

0 0
Svend Ole Nielsen 02-05-2011 12:56:29

på at vores TV, Radio osv. kører efter gamle regler. Få nu fart på de der bureaukratiske og latterlige begrænsninger. På tide der sker noget på den front, ligesom der er kamp på mobilpriserne.

0 0
Halby 02-05-2011 12:50:54

Slingplayer virker næsten lige så godt på Ipad, men jeg kan godt strime det over alt med mobilen som modem

0 0

Om brug af cookies