Mobilsiden.dk  /   Anmeldelser  /   Vi har minitestet HTC One X+

Vi har minitestet HTC One X+

HTC One X+ er i hænderne på Mobilsiden.dk. Her kan du læse vores første indtryk.

HTC One X+ (Foto: Mobilsiden.dk)
HTC One X+ (Foto: Mobilsiden.dk)

Midt i iPhone-hysteriet har HTC annonceret en ny topmodel, der lander i starten af november. HTC One X+ er navnet. En opgraderet udgave af HTC One X, der kom på gaden i foråret.

Produkterne er på mange måder ens. I hvert fald er de ydre rammer stort set identiske, og det kræver et trænet øje, at spotte detalje-ændringerne i designet.

Bagsiden er gummi-agtig fremfor glat plastik på One X. Desuden er der kommet røde touchknapper på fronten (hvide på One X) og rammen omkring kameraet er nu rød. Derudover har mobilen taget omkring fire gram på, uden størrelsen har ændret sig.

Jeg synes det er ærgerligt der ikke er flere fysiske forskelle produkterne, da det således er vanskeligt, at reklamere med ens nye mobil blandt vennerne – specielt når den ses på afstand.

HTC One X+ (Foto: Mobilsiden.dk)
HTC One X+ (Foto: Mobilsiden.dk)

Kører godt med Jelly Bean

One X+ bliver HTCs første smartphone med Android 4.1 Jelly Bean. Og selvom den seneste opdatering til One X, der bragte produktet op til Android 4.0.4, bestemt kører godt – ja, så er Jelly Bean lige den tand mere smooth og lækker.

Dertil kommer også nyskabelsen Google Now, hvis formål er at informere om ting, når du har brug for det.

Har du booket en kalenderaftale, så modtager du en notifikation via Google Now, lidt før du bør køre hjemmefra. Google beregner altså den faktiske køretid til destinationen, ud fra aktuelle trafikforhold. Også vejrudsigter, informationer om offentlig transport, der vises når du er i nærheden af stationer, samt sportsresultater, kan vises i Google Now.

HTC One X+ (Foto: Mobilsiden.dk)
HTC One X+ (Foto: Mobilsiden.dk)

Hurtigere processor og mere batteri

Der er kraftig power i processoren fra Nvidia, der er på 1,7 GHz. Men i dagligdagsbrug, er det reelt ikke noget man bemærker.

Batteriet på 2.100 mAh er derimod noget, der giver brugeren en klar værdi, da forgængeren kun lå på 1.800 mAh. Dertil kommer en batterisparefunktion i softwaren, hvor det er muligt, at afbryde dataforbindelsen når skærmen er slukket, reducere CPU-effekten og dæmpe skærmlyset.

Om det så reelt giver mere batteritid kan vi ikke sige på nuværende tidspunkt, da denne tidlige testversion kører på en software, der ikke er endelig.

HTC One X (tv) og HTC One X+ (th) (Foto: Mobilsiden.dk)
HTC One X (tv) og HTC One X+ (th) (Foto: Mobilsiden.dk)

Bedre tastatur

På HTC One X har jeg været nødt til at udskifte det indbyggede tastatur med et andet, fordi det er dårligt konstrueret. HTC har med Sense 4+, som den nye version af brugerfladen hedder, rettet op på uhensigtsmæssighederne, og blandt andet fjernet de irriterende pile, der ingen mening gav. Så jeg benytter det officielle tastatur på HTC One X+.

Desuden er højden på tasterne blevet en anelse mindre, hvilket samlet set giver mere plads til tekst, og bedre skrivehastighed.

Det nye galleri, der kan tage fotos med ind fra Picasa, Flickr, Facebook og Dropbox er også velkomment. Et godt overblik, er resultatet. Desuden kan GPS-positionen fra fotos vises på et kort, så ens fotoarkiv bliver visuelt.

HTC One X (tv) og HTC One X+ (th) (Foto: Mobilsiden.dk)
HTC One X (tv) og HTC One X+ (th) (Foto: Mobilsiden.dk)

Kæmpe hukommelse

Du kan ikke sætte microSD-kort i denne smartphone, men den er født med 64 GB indbygget hukommelse, hvilket må siges at være en del.

Det betyder, at HTC One X+ og iPhone er de eneste smarpthones på det danske marked, der er født med så meget hukommelse.

Men den ekstra plads kommer ikke gratis. One X+ får en vejledende startpris uden abonnement, lige under 5.000 kroner.

HTC One X+ (Foto: Mobilsiden.dk)
HTC One X+ (Foto: Mobilsiden.dk)

Konklusion: Highend power

Der er ingen tvivl om, at HTC One X+ viser, at HTC ikke vil finde sig i Samsungs dominans med Galaxy S III. X+ er klart overlegen på specifikationer, desuden er ydelsen helt i top.

One X+ er en smartphone for den som vil have den ypperste teknik – om der er så efterfølgende er noget at bruge den ekstra power til, er en anden sag.

I dagligdags brug har jeg, efter en lille uge med One X+, svært ved at se behovet for opgraderingen. Dog er Android 4.1 Jelly Bean og Sense 4+ en kærkommen forbedring. Men denne kommer jo også senere ud til One X og One S.

Jeg gav tidligere fem ud af seks til HTC One X – og efter et par softwareupdates rykkede vi op til seks ud af seks stjerner.

 - HTC One X - kæmpetest af Android-topmodellen (mobiltest)

HTC One X+ er et vildt godt produkt. Men da der ikke er ret store nyheder i designet, og da softwaren senere kommer til One X også, kan det ikke blive til en ny topkarakter. Til det er nyhederne for små og prisen for høj.

Du skal købe One X+ hvis du skal have latest and greatest! Ellers skal du nøjes med One X, der netop nu findes til omkring 3.600 kroner, uden abonnement, ifølge Mobilpriser.dk.

Læs også:

Læs også:
Første kig på HTC One X+
DUEL: HTC One X+ vs. Samsung Galaxy S III
Her er forskellen på HTC One X og HTC One X+
HTC klar med ny topmodel – HTC One X+
Se den nye topmodel HTC One X+
HTC One X+ - alle specifikationerne
HTC One X og S får Jelly Bean i november
HTC har åbnet koncept-webshop
- HTC One X – kæmpetest af Android-topmodellen (mobiltest)

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jubas 07-10-2012 17:36:30

Når man nu står og skal til at købe ny mobil, og man vakler imellem Iphone5 og denne HTC One X.
Skal man så være nervøs for at denne One X ikke understøtter 4G ?
Og vil det være fornuft at vente med at skifte mobil, til X+ kommer på markedet ?
Eller er forskellen så lille på de to, at det kan være et fedt ?

0 0
jramskov 02-10-2012 15:12:42

So Ein Ding testede for nyligt HTC One X: http://www.dr.dk/TV/se/so-ein-ding/so-ein-ding-13#!/

Sonne gav den generelt gode karakterer, men påpegede nogle problemer, f.eks. at det er plastik der er foran objektivet på kameraet!

Haptisk feedback fungerede heller ikke perfekt.

Er der nogle ændringer på de områder?

0 0
Thomas 02-10-2012 12:22:52

"Det betyder, at HTC One X+ og iPhone er de eneste smarpthones på det danske marked, der er født med så meget hukommelse"

man kan altså stadig købe en Nokia N9 med 64 gb

0 0
Anders 02-10-2012 15:55:27

Bemærk "smartphones" ;-)

0 0
spawn 02-10-2012 19:46:58

Øh, Nokia N9 er altså også en smartphone ;)

0 0
Thomas 03-10-2012 08:24:30

Det tror jeg godt han ved :-) :-)

0 0
Risgaard 02-10-2012 11:27:17

I mine øjne er det en klar fejl et lancere opdaterede versioner af topmodeller så hurtigt... Både HTC og Sony er forfaldne til at lancere +udgaver alt for hurtigt efter den originale topmodel. De 2 rigtig store spillere Samsung og Apple har efter min mening fat i den lange ende. EN topmodel der forbliver topmodel i omkring et helt år. Det kan folk bedre forholde sig til, så har man "den bedste" i længere tid og det giver mere mening at skifte enten når den næste kommer eller den næste derefter kommer. Så man har sin mobil i 1-2 år. Når der kommer nye udgaver hele tiden bliver folk der ikke går op i det forvirrede og folk der gør vil ikke have en topmodel der er forældet efter 3-4-5 måneder.

0 0

Om brug af cookies