09.09.09-lancering fra Apple skuffede

Steve Jobs var tilbage på scenen, men alt i alt blev den stort anlagte 09.09.09-lacering fra Apple en skuffende begivenhed.

09.09.09-lancering fra Apple skuffede

The Brewery, London: En afpillet Steve Jobs viste sig offentligt “i tjeneste” for første gang i et halvt år til et laaangt bifald fra de fremmødte i San Franciso.

Han lagde ud med en tak til den unge fyr i  20’erne, der donerede sin lever til Steve Jobs, samt en opfordring til at melde sig som donor til alle i salen.

T3 var på plads i The Brewery i London, og fulgte Steve Jobs præsentation via satellit-link.

Ny iTunes og Home Sharing

Produktmæssigt var aftenens største nyhed en komplet ny udgave af iTunes-programmet, hvor der ifølge Apple er solgt mere end 8,5 milliarder numre.

iTunes 9.0 byder på forbedret synkronisering, hvor man frit kan definere, hvilken musik man vil lægge over på sin iPod. Man kan også – som rygtesmedene allerede havde gættet  – organisere
programmer og ikoner på iPhone og iPod Touch direkte fra iTunes.

Desuden introduceres tjenesten Home Sharing, der gør det muligt at streame, kopiere og synkronisere musik og film frit mellem op til fem computere over internettet. Det kræver dog, at de er logget på samme iTunes-konto, så det er ikke muligt at dele med vennerne.

Apple lancerede også deres nye medieformat, som er døbt iTunes LP, hvor man kan få tekster, billeder og videoer med, når man køber et album.

Den Facebook-understøttelse som mange havde ventet, består udelukkende af, at man kan linke til sange i iTunes på
Facebook via iTunes.

iTunes 9.0 burde være tilgængelig, når du læser dette.

Kamera i iPod Nano

Mange havde også ventet kamera i iPod Nano og iPod Touch. Men det var kun Nano’en, der fik kamera.

Nano kan optage video i 640 x 480 pixels (VGA), der er indbygget mikrofon og højttaler, den har fået voice-over-funktionen fra iPod Shuffle, så den kan tale til dig, og så er der indbygget FM-radio samt et pedometer, der kan synkronisere med Nike+.

Kosmetisk er der meget lille forskel fra den forrige udgave; en lidt større 2,2 tommer farveskærm og fem nye farver i metallak. Nano fås i 8 og 16GB udgaver til henholdsvis 1.099 kroner og 1.299 kr.

Små iPod-opdateringer

Derudover fik iPod Touch, iPod Classic og iPod Shuffle små opdateringer. iPod Touch har fået større hukommelse – den er nu oppe på 64 GB  – og en hurtigere processor.

Apple siger selv, at den er op til 50 procent hurtigere. Desuden annoncerede Apple version 3.1 af operativsystemet, som også fungerer på iPhone.

Det er også små opdateringer; App Store har fået en genoius-funktion, der foreslår nye programmer ud fra dem, du har liggende på afspilleren allerede, og så kan du nu købe ringetoner i iTunes.

Classic har fået større harddisk  –  fra 120 GB til 160 GB. iPod Shuffle fås i fem nye farver, samt en Special Edition i børstet stål og så fås den nu i en ny 2GB-udgave til 399. 4GB-modellen koster stadig 549 kr.

Alt i alt en lidt skuffende lancering fra Apple, hvilket også kunne mærkes i salen, hvor der kun var spredte klapsalver, og ikke de jubelråb man er blevet vant til fra Apple-lanceringer.

Efterfølgende nyt i sagen

Der er udvikling i sagen. Siden vi bragte artiklen er der sket mere. mobilsiden kunne ikke slippe historien. Allerede d. 25/6/2009 bragte vi nyt i sagen med fortællingen Stigende paranoia hos Apple – Tjek artiklen her. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..