Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   1 ud af 10 snakker i mobilen mens de cykler

1 ud af 10 snakker i mobilen mens de cykler

En ny undersøgelse viser, at en ud af ti cyklister taler i håndholdt mobiltelefon, mens de færdes i trafikken.

En ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Rådet for Sikker Trafik og TDC, viser hver tiende cyklist snakker i mobiltelefonen mens de cykler rundt i trafikken. Dette kan være livsfarligt, da fokus er på telefonsamtalen og ikke trafikken – samt man kun har en hånd på styret. Det skriver TV 2 Fyn.

-”Hvis du er dybt optaget af en telefonsamtale, er du mindre opmærksom på trafikken og længere om at reagere, når der opstår en kritisk situation,” siger Søren Troels Berg, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse.

Der er blevet foretaget en optælling af ulykker med cyklister fra 2007 til 2011, som viser hele 2.516 cyklister er kommet alvorligt til skade og 189 cyklister har mistet livet. Disse ulykker skyldes dog ikke alle mobilsnak.

Teleselskabet TDC opfordrer også deres kunder til, at være på vagt over for mobilsnak når de kører bil eller cykler.

 - ”Danskerne har taget teknologien til sig, og det er en fin udvikling. Men et telefonopkald, et kig på internettet eller en sms er aldrig værd at sætte livet på spil for i trafikken,” siger CSR-chef hos TDC Jette Schmidt Lund.

Foruden man sætter liv og lemmer på spil, så koster det også en bøde på 1.000 kroner, hvis politiet tager en cyklist i at tale i håndholdt mobiltelefon samtidig.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Peter 25-05-2013 14:52:17

Men gutter bare rolig, tager du dit headset i begge ører og skruer godt op for din telefon samtale, så du hverken kan høre biler eller udrykning. Mens du spiser din frokost, med spisepinde.
Er det selvfølgelig lovligt...!?

Også elsker jeg den der statistik! :D

-"Der er blevet foretaget en optælling af ulykker med cyklister fra 2007 til 2011, som viser hele 2.516 cyklister er kommet alvorligt til skade og 189 cyklister har mistet livet. Disse ulykker skyldes dog ikke alle mobilsnak."

Disse ulykker skyldes dog ikke alle mobilsnak.
-Eller skal vi sige at i ikke har et eneste tal på en der er død, af at snakke i mobil på cykel.

:D

Goddag
Hilsen
Peter

0 0
Thomas Kristensen 24-05-2013 16:33:50

Jeg vil gerne være ærlig og sige at jeg godt kan finde på at bruge min mobil hvis jeg cykler på en lukket cykelsti, altså en cykelsti som ikke ligger ved siden af en vej

Cykler jeg derimod på en vej eller en cykelsti ved siden af en trafikeret vej så bruger jeg ikke min mobil :)

Jeg har faktisk være meget tæt på at køre sammen med en anden person som brugte sin mobil, hun havde travlt med at kigge ned i sin skærm at hun ikke var opmærksom på at jeg kom kørene imod hende, da vi kom tættere på hende råbte jeg dog af hende og hun fik sådan en chok at hun snart v ar væltet :)

0 0
Xlander 24-05-2013 17:18:32

Nu bor jeg i KBH og der er det mere reglen ind undtagelsen at KVINDER skal bruge deres telefon mens de cykler,det kostet mig lige 2 brækket håndled sidste år da der var en pige der var i gang med at sms mens hun cyklede lige pludselig lavet et kæmpe sving ud i cykelstien i det samme jeg skulle til at overhæle,jeg siger bare TAK so.

0 0
Alfix 26-05-2013 23:31:02

Jeg tror den 1 ud af 10 er hele KBH i forhold til Danmark. For mage til spader i trafikken.... alle bruger deres mobiler naar de cykler... Og bilerne... ohhh dont get me started there.

0 0

Om brug af cookies