10 applikationer, der redder liv

Du kan skrive mails, tjekke Facebook eller holde styr på dine aktier direkte fra din smartphone - og nu kan du også redde liv.

10 applikationer, der redder liv

I nødstilfælde er det vigtigt at kunne tilkalde hjælp så hurtigt som muligt.

Det kan du heldigvis gøre med din mobiltelefon.

Men med en smartphone, og de rigtige applikationer, kan du redde dit egen eller andres liv på snesevis af forskellige måder.

Her er nogle eksempler på applikationer, der redder liv, til iPhone:

MyNature Animal Tracks (42 kr.)

Vov dig ikke ud i naturen uden denne applikation. Digitale fotos, illustrationer og en række kort med mere end 40 dyr hjælper dig med at identificere, om pote-aftrykkene på jorden tilhører en farlig bjørn eller ej.

AccuTerra (gratis)
Hvis du skal på vandretur giver denne applikation dig et detaljeret kort, der forhindrer dig i at fare vild. Den guider dig også til nærmeste campingplads og forebygger en potentiel kold og farlig nat under et træ.

iNavX Marine Navigation (ca. 295 kr.)
Undgå at blive fanget på det åbne hav. Apples Marine Navigation angiver din nøjagtige position, og hjælper dig med at finde tilbage til land. Den kan også fortælle, hvis en potentiel farlig storm har retning mod dit skib. (Kun til amerikanske farvande indtil videre)

Surf Rapport (gratis)
Tjek vejr- og bølge betingelserne på tusindvis af strande i hele verden, før du begiver dig ud på dit surfboard. Denne applikation giver dig bl.a. informationer om højden af bølger, svulmeretning og tidevand.

Couch to 5K (20 kr.)
Der er mange sundhed- og fitness applikationer, der hjælper dig med at smide de farlige ekstra kilo. Couch to 5K skulle gerne få din bagdel op af sofaen og ud at løbe.

Loose It (gratis)
Loose It er en enkel måde at holde styr på de kalorier du indtager og dem du forbrænder.
Efter hvert måltid kan du indtaste, hvad du spiser, og applikationen regner derefter ud, hvor mange kalorier du har indtaget. Du kan sætte daglige og ugentlige mål.

Quitter (gratis)
Prøver du at holde op med at ryge? Denne applikation hjælper dig ved konstant at minde dig om fordelene ved at holde op.

iMurmur (gratis – er ikke kommet i den danske iTunes Store endnu)
Applikationen kan opdage uregelmæssigheder i hjerterytme og advare dig via en masse bip.

iBD Blood Pressure (6 kr.)
iBD Blood Pressure er en applikation, der holder styr på dit blodtryk. Du kan oprette journal og logbog. Du kan IKKE måle dit eget blodtryk ved at trykke på skærmen.

BabyPhone (18 kr.)
Okay fair nok – denne applikation redder ikke DIT liv. Men den kan måske hjælpe, hvis dit barn græder eller er uroligt. BabyPhone applikationen laver din iPhone om til en babymonitor. Når din telefon hører din baby græde, ringer den til det nummer du har indtastet. Smart.

Kender du nogle applikationer (gerne til andet end iPhone), der kan redde liv? Kom med en kommentar nedenfor.

Temaets videre forløb

Sagen er ikke slut. Vi har fulgt op på tematikken. mobilsiden fulgte op på historien. 31/8/2010 publicerede redaktionen historien Se tv på din smartphone – Artiklen kan læses her. Redaktionen har fokus på tematikken. De seneste nyheder finder du her.