10 forskelle på iPhone 4 og iPhone 4S

Apple har lanceret en opgraderet version af iPhone 4 ved navn iPhone 4S. Her kan du se 10 forskelle på de to modeller.

10 forskelle på iPhone 4 og iPhone 4S

Et nyt medlem af iPhone-familien er født. Den såkaldte iPhone 4S skal erstatte iPhone 4 som Apples flagskib på markedet for smartphones.

Mobilsiden.dk giver derfor et overblik over de 10 væsentligste forskelle på den nye og den gamle iPhone.

1. Bedre processor
Apple har givet den nye iPhone 4S ekstra fart i forhold til forgængeren.

Den såkaldte A5-processor (dual-core) skulle således gøre CPU’en op mod dobbelt så hurtig – det vil sige, at du vil opleve, at telefonen afvikler alting hurtigere.

I tillæg kan den klare syv gange så hurtig grafik, så flottere og mere avancerede spil kan finde vej til skærmen.

2. Ny antenne-teknologi
Apple-ingeniørerne har udviklet det såkaldte ”wireless system”, som gør telefonen i stand til at skifte imellem enhedens to antenner for forbedret samtale-kvalitet.

3. Hurtigere internet på farten
Den teoretiske downloadhastighed for data over 3G-netværket har nu et loft på 14,4 Mbps.

iPhone 4 havde en grænse på 7,2 Mbps. Internettet kan derfor – teoretisk set – køre dobbelt så hurtigt i forhold til forgængeren, når vi taler om 3G-netværket. Det kræver dog, at dit abonnement understøtter denne hastighed på data!

4 Mere batteri til tale – mindre til Wi-Fi
På trods af en kraftigere og mere strømslugende processor lover Apple en batteritid på niveau med iPhone 4.

Med den nye iPhone skulle batteriet endda kunne holde til 8 timers samtale over 3G-netværket imod 7 timer hos forgængeren. Taletiden på edge-netværket (op til 14 timer), afspilning af video (op til 10 timer), afspilning af musik (op til 40 timer) og internetbrug over 3G (op til 6 timer) er nøjagtig det samme på iPhone 4S og iPhone 4.

Til gengæld giver storebror kun op til 9 timers internetbrug via Wi-Fi i forhold til 10 timer med lillebror.

5. Mere lagerplads
iPhone 4S kan købes i tre forskellige varianter, når det drejer sig om lagerplads til musik, apps, film, osv – 16 GB, 32 GB og 64 GB.

iPhone 4 kunne kun erhverves med enten 16 GB eller 32 GB.

6. Skarpere fotos
Med iPhone 4S har Apple opgraderet kameraet fra 5 megapixels til 8 megapixels.

Samtidig giver en ny linse/sensor-teknologi flottere farver, skarpere motiver og bedre hvidbalance – kort sagt flottere billeder.

I øvrigt er ansigtsgenkendelse blevet inkluderet, og Apple lover, at iPhone 4S tager billedet dobbelt så hurtigt som fx HTC Sensation og Samsung Galaxy S II.

7. Forbedret HD-video
iPhone 4S skyder HD-video i 1080p i forhold til forgængerens 720p.

8. Den personlige assistent
Stemmestyringen har fået et gevaldigt løft med iPhone 4S. Hvor brugeren tidligere var begrænset til kommandoer som ”Hvad er klokken?” og ”Spil sange med Michael Jackson”, er der nu rig mulighed for at betjene centrale funktioner ved hjælp af stemmen.

Med den såkaldte Siri-teknologi kan iPhone 4S-ejere således bede telefonen om at læse en sms op under bilkørslen, løbeturen, eller mens den ligger i lommen.

Man kan ligeledes bede den om at svare på beskeden. Der kan dikteres i mail og noter, man kan lave kalenderaftaler, spørge om vej, høre vejrudsigten, osv.

Foreløbig er Siri blot i beta og virker på engelsk, tysk og fransk. Flere sprog og funktioner er imidlertid på vej.

9. AirPlay Mirroring
Med den kommende styresystem-opdatering til iOS 5 kan iPhone 4S ‘spejle’ det, der foregår på skærmen, så det toner frem på tv’et.

Dette kan ske trådløst, hvis man har investeret i Apple TV eller via kabel og en specialdesignet adapter. På den måde kan man se alt – spil, fotos, video, præsentationer – på den store skærm i stuen.

10. En lille bitte smule tungere
Tre gram skiller iPhone 4S fra sin forgænger. 140 gram over for 137 gram.

Læs også:
– Her er iPhone 4S
– iPhone nu med større hukommelse
– Ny iPhone den 28. oktober

Flere nyheder om temaet

Siden vi bragte denne artikel er der kommet mere til sagen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 4/10/2011 pustede redaktionen nyt liv til historien med sagen om Sony Ericsson Xperia Arc S – der loves for meget (mobiltest)Klik her for fortsættelsen.. Seneste nyheder om internet kan du læse her..