10 grunde til at droppe iPhone

iPhone var moderne engang. Her er ti punkter, hvor iPhone halter.

10 grunde til at droppe iPhone

Da iPhonen kom på markedet for to et halvt år siden, var Apple med til at give den etablerede mobilbranche et ordenligt velfortjent los bag i.

Nu er konkurrenterne ved at være klar til at svare igen.

PC World har netop sammensat 10 grunde til at droppe iPhone, og vælge noget andet.

Her bringer vi i kort form de ti bud. De komplette begrundelser kan du se hos PC World.

1. Multitasking

Apple iPhone kan kun køre ét program af gangen. Hovedparten af konkurrenterne på smartphone-området gør det let for brugeren at skifte mellem de åbne programmer.

2. Skærmopløsningen
Opløsningen på iPhones skærm er kun 320×480 pixels, som gør det sværere at overskue store hjemmesider. Flere af konkurrenterne kan præstere hele 480×854 pixels.

3. Widgets
Startskærmen på iPhone var smart for to år siden. I dag forventer brugerne, at skærmen kan tilpasses personligt med småprogrammer og genveje – kendt som widgets.

4. Browseren til nettet
Apple har med iPhone vist, hvordan internet skal virke på en mobiltelefon. Men flere konkurrenter klarer sig mindst lige så godt. HTC Hero er f.eks. et prisbilligt alternativ.

5. Afhængig af Apple
Har du en iPhone, er du dybt afhængig af Apple. Uden iTunes kan mobilen ikke aktiveres. Vil du synkronisere trådløst, kræver det et MobileMe-abonnement.

6. Ingen personlighed
Alle iPhones ligner hinanden. Muligheden for at lave et personligt cover eller få en speciel farve eksistere ikke.

7. Open Source
Apple skal have ros for, at deres produkter virker “out of the box” -men det betyder også, du er gift med firmaet. Flere konkurrenter har en åben platform, så det er lettere at installere programmer efter din personlige smag.

8. Oversigt over kommunikationen
Mange smartphones samler kommunikationen med dine kontakter, under den enkeltes kontaktkort i telefonbogen. Det betyder, du kun skal slå op ét sted når f.eks. opkaldslister, SMS’er eller Facebook-updates skal findes.

9. Foto og video
Kameraet i iPhone fungerer – men andre telefoner har bedre kvalitet. Nogle telefoner har endda mulighed for, direkte fra fotoalbummet, at uploade billeder til Facebook. Denne feature har iPhone heller ikke.

10. Ingen udvidelse
iPhonen er som den er. Du kan ikke tilføje mere hukommelse eller udskifte batteriet.

Historien efterfølgende

Redaktionen følger op med den seneste udvikling i sagen. mobilsiden har bragt sagen videre. 8/10/2009 postede redaktionen en ny vinkel med en nyhedsartikel med fokus på Er Windows Mobile 6.5 en nyhed? Nu er det sidste chance – Den næste artikel om emnet finder du her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..