Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   10 små tips til iOS 4

10 små tips til iOS 4

Mobilsiden.dk giver dig 10 små tips, som kan hjælpe dig i gang med iOS 4 på iPhone 3GS.

Multitasking, kamera-zoom, iBooks, mulighed for at arrangere apps i mapper og fælles indbakke for alle e-mailkonti. Det er nogle af de mest omtalte opgraderinger i den nyeste udgave af Apples mobilstyresystem, iOS 4.

Mobilsiden.dk har derfor samlet 10 små tips, som sætter fokus på nogle af de andre nye muligheder i opdateringen.

Har du et godt tip til iOS 4? Skriv gerne i kommentarfeltet neden under artiklen

Hurtig Wikipedia- og web-søgning

Den såkaldte ’spotlight’-søgefunktion er blevet udvidet. Nu er det ikke blot muligt at gennemsøge sin telefon – nu kan man vælge ’søg på webbet’ eller ’søg i Wikipedia’.

Synkroniser noter – trådløst

Applikationen ’Noter’ giver nu brugeren mulighed for at synkronisere noterne med en e-mailkonto. Det betyder, at man eksempelvis kan logge på sin Gmail via computeren og finde sine noter – de ligger under en ny etikette, der passende hedder ’Noter’.

Synkroniseringen mellem iPhone og e-mailkonto sker trådløst, uanset om man er på Wi-Fi eller det mobile datanetværk. Man kan vælge, hvilken e-mail der skal være standard for noter via indstillinger ->
E-post, kontakter, kalendere (nederst på siden). Hvis man trykker på selve mail-kontoen (øverst på siden), kan man vælge om noter skal synkroniseres eller ej for denne konto.

Avanceret adgangskode

Tidligere var det kun muligt at sætte en firecifret kode på telefonen. Med iOS 4 er det imidlertid blevet muligt at lave en længere kode bestående af både tal og bogstaver. Det sker via indstillinger -> generelt -> lås med kode.

Antallet af tegn i sms

Man kan sætte en iPhone med iOS 4 til at vise antallet af tegn i den sms, man er ved at forfatte. Det sker via indstillinger -> beskeder -> antal tegn.

Søg i beskeder

En anden ny feature i besked-delen er et søgefelt. Det sker ved at ’trække ned’ i beskederne i oversigten.

Slå mobildata fra

Alle iPhone-brugere, der udelukkende ønsker, at mobilen skal gå på nettet via Wi-Fi, har fået deres ønske opfyldt. Med iOS 4 er det således blevet muligt at spærre for mobildata i Danmark. Det sker via indstillinger -> generelt -> netværk -> mobildata.

Samme sted finder man i øvrigt knappen til data-roaming. Når det er slået fra, kan iPhonen ikke bruge mobildata i udlandet.

Brug et bluetooth-keyboard

Med iOS4 er det muligt at parre iPhonen med et bluetooth-keyboard. Tænd for keyboardet, slå bluetooth til på telefonen, og vælg keyboardet fra listen over bluetooth-enheder.

Lås skærmen vertikalt

Hvis man er træt af, at skærmen ’vælter’, kan man låse den i det såkaldte ’portrait mode’ – det vil sige vertikal visning. Det sker ved at dobbelttrykke på home-knappen, ’swipe’ ud til venstre og klikke på det grå ikon.

Lokalitetstjenester

Mulighederne for at bestemme, hvornår bestemte apps skal have lov til at bruge din geografiske placering, er blevet udvidet med iOS 4. Via indstillinger -> generelt – lokalitetstjenester kan man til hver en tid slå ’sporingen’ til eller fra for de enkelte applikationer.

Fokus ved videooptagelse

Du kan selv bestemme, hvor fokus skal være, når du optager video. Det foregår på samme måde som med telefonens ’still kamera’. Tryk på skærmen, hvor du ønsker, at kameraet skal stille skarpt.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Aalestrup 25-06-2010 23:51:58

Jeg var lidt for hurtig til at opgive, men nu har jeg fundet ud af hvordan det virker :)

0 0
Joey 23-06-2010 20:58:57

Har nu endelig fået nosset mig sammen til at købe en iphone og smed ios4 på og jeg må sige jeg er meget imponeret :) det virker rigtig lækkert!

0 0
25-06-2010 16:44:40

Joey!?
Hvorfor ikke vente med at købe iPhone, til iPhone 4 kommer til Danmark om ikke længe?
Det er efter min mening at skyde sig selv i foden ;)

0 0
Joey 25-06-2010 20:26:40

Udelukkende fordi jeg ikke bryder mig om designet :) har altid elsket 3gs'en men aldrig købt den da jeg ikke kan undvære multitasking, så for mig er 3GS og ios4 det jeg har ventet på i et stykke tid nu! ;)

0 0
Joey 25-06-2010 20:30:27

Ps. og de øvrige ændringer (skærmen kamera osv) er SLET ikke det jeg skal bruge en mobil til hehe :)

0 0
29-06-2010 10:47:21

Okay, hehe, det er jo så også fair nok ;D
Lige da iPhohne 4 kom ud syntes jeg heller ikk den var pæn, men jo mere jeg kiggede på den, jo flottere blev den! :D

0 0
Jesper Søgaard 23-06-2010 20:29:00

Det virker på min 3GS. Inde i "Fotos" kan jeg vælge Album eller Steder i bunden. Går jeg ind på Steder får jeg et kort med nåle hvor jeg kan se hvilke billeder der er taget hvor. Og det virker også på de billeder jeg har taget inden opdateringen kom.

Et lille screendump fra min telefon:
http://peecee.dk/upload/view/253893

0 0
Aalestrup 23-06-2010 15:22:16

Jeg har på min 3G forsøgt mig med Geo-Tagging og det virker da også, men først når billedet kommer over på PCén hvor billedebrowseren kan se at billedet er geotagget. Men kan iphonen ikke selv bruge denne infomation til noget? Jeg forestillede mig at man i iphonen når man får vist billedet, kunne trykke på billedet og derefter i Google maps se hvor billedet er taget? Kan man dette?
Jeg er ellers tilfreds med opdateringen også selv om jeg kun har fået en lille del til min 3G. Har skrevet mig op til en ny "4ér :)"

0 0

Om brug af cookies