Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   18 teleudbydere har underskrevet EU-aftale

18 teleudbydere har underskrevet EU-aftale

Aftalen er indgået, således at børn og unges sikkerhed med mobiltelefoni kan forbedres. Telia og Telenor har som de hidtil første i Skandinavien underskrevet EU-aftalen.

I EU har man udarbejdet en aftale, som har til hensigt af indvirke på børn og unge i forhold til mobiler, så sikkerheden højnes og deres opførsel forbedres. Denne aftale er i dag blevet underskrevet af 18 teleudbydere, heriblandt Telia og Telenor.

Formålet med udformningen af en sådan aftale har været, at man ønskede at få klarlagt og gjort opmærksom på de problemer, der er forbundet med en mobiltelefon. Derigennem vil man opnå, at der udvikler sig et tryggere miljø, når børn og unge bruger deres mobiler.

Administrerende direktør i Telia Danmark, Jesper Brøckner forklarer, at hensigten med Telia underskrift er: ”Ved at være med i denne aftale er vi med til at skabe løsninger, der kan skabe et mere trygt miljø for børn, der bruger mobiltelefoner”.

Indholdet i aftalen består eksempelvis af adgangskontrolsystemer til forældre. Derudover inkluderer aftalen oplysning, uddannelse og udvikling af systemer, der automatisk kan fjerne ulovligt indhold fra mobiltelefonen.

Det forventes, at retningslinjerne, som er udformet i denne aftale, føres ud i livet i løbet af det næste år. Dette er endvidere en forpligtelse for de pågældende underskrivere. Det er deres job at føre retningslinjerne igennem i de pågældende land.

Hvad angår Telia, har de allerede taget det første skridt, i og med de har udarbejdet informationsbrochurer, som forefindes i Telias butikker. I disse brochurer informeres der om, på hvilken måde forældre kan kontrollere deres barns mobiltelefon.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies