Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   1999: Den første praktiske smartphone [BAGGRUND]

1999: Den første praktiske smartphone [BAGGRUND]

Det var første gang, en telefon blev solgt på at være en smartphone, da Ericsson lancerede R380 Smartphone i 1999

Det er tid til tredje installation af vores lille gennemgang af nogle af de mest skelsættende smartphones igennem tiderne, og denne gang er det faktisk en smartphone, der er tale om. Ikke nok med ordet var blevet opfundet, så hed telefonen simpelthen Ericsson E380 Smartphone.

Læs også: Den første smarte telefon hed Simon [BAGGRUND]

Dermed var E380 Smartphone den første, der blev markedsført som en smartphone, og det var ikke det eneste, den var først med. Ericsson havde nemlig lagt Symbian i telefonen til at holde styr på det hele, og selvom det var en tidlig version, så var det første gang, Symbian lå og hev i trådene i en smartphone.

Symbian kan kaldes det første moderne smartphonestyresystem, og selvom versionen, der findes i Ericsson E380, ikke kunne installere programmer udefra, så er det de første spæde skridt mod et moderne softwaregrundlag for smartphones.

Læs også: Nokia var på forkant med tiden [BAGGRUND]

Noget andet, der gjorde E380 unik var størrelsen. Selvom den efter vores standarder i dag stadig er noget klodset, så var det dengang en stor ting, at denne krydsning mellem telefon og PDA havde en størrelse, der var ligesom de andre mobiltelefoner. Desuden var vægten også noget mere håndterbar med sine 164 gram.

Ligesom med IBM Simon, så var der en stylus med til at styre løjerne, når den beskyttende klap var slået ud, men ligesom Nokia 9000 Communicator, så fungerede telefonen på en måde når den var klappet ud, og en anden når den var klappet sammen. En lille detalje er, at knapperne på E380 faktisk ikke sendte noget elektrisk signal, de var derimod designet til at trykke ganske let på touch-skærmen og på den måde taste numre ind, når man skulle ringe op.

Læs også: Sony Xperia M2 Aqua lanceret: stilfuld og vandtæt

Der var også de fleste af de ting, vi tager for givet i dag i E380, som for eksempel kalender, browser og email, og så var der en 3,5” skærm, når man foldede flappen ned. Det var 120x360 pixels, der udgjorde den skærm.

Prisen lå på omkring 700 amerikanske dollars, hvilket svarer til godt 8000 danske kroner i dag, så det var stadig noget af en investering at anskaffe sig lidt ekstra funktionalitet til at være produktiv på farten.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies