Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   2001: Ericsson med verdens første GSM-kamera

2001: Ericsson med verdens første GSM-kamera

CommuniCam - nyt Ericsson legetøj til GSM-nettet."...paparazzi'erne jublede,
diktaturerne skælvede..."

Med lanceringen af verdens første mobile kamera til GSM-nettet fik svenske Ericsson stor opmærksomhed dagen før CeBIT 2001's officielle åbning.

CommuniCam MCA-10 hedder det nye produkt, der med et let klik tager digitale billeder og derefter sender dem direkte fra mobiltelefonen til fx email via GSM-nettet.

Ericsson indrømmede på sit pressemøde, onsdag, at der er tale om et regulært stykke legetøj - og selskabet henvender bevidst GSM-kameraet til de 16 til 25-årige mobilkunder. Det betyder en pris, der passer til SU-budgettet.

CommuniCam - nyt Ericsson legetøj til GSM-nettet.CommuniCam kommer i handlen i andet kvartal 2001, og giver blandt andet mulighed for at føre sit eget WebAlbum ved at sende billederne fra sin telefon til en hjemmeside på Internettet.

Kameraet vejer kun 25, og billed-kvaliteten er til at overskue - opløsningen er 352x288 pixels med en farvedybde på 24 bits. Det er ikke nok til professionel brug, men helt perfekt til eksempelvis private hjemmeside. I gennemsnit tager det ét minut at overføre billedet fra telefonen.

Kameraet kan klipses på alle Ericsson-telefoner med modem, og vil være kompatibelt med en række kommende Ericsson-telefoner.

Slut med at få konfiskeret sine negativer, når regimer føler sig afsløret eller de kendte føler privatlivet krænket...

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies