Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   2006 - et 3G-år?

2006 - et 3G-år?

Vil 2006 blive 3G-år? Svaret er ja, hvis man spørger den finske mobilgigant Nokia, der har erklæret, at de i stor stil vil satse på 3G-mobiler i det kommende år. Men et er mobilerne noget andet er, om 3G-nettet og danskerne er klar.

Hvis det skulle stå til finske Nokia, vil 2006 blive det år, hvor 3G for alvor bryder igennem. Efterspørgslen vil stige, og Nokia er parat til at opfylde forbrugernes ønsker. Det skriver det norske mobilsite Mobilen.no.

Mobilproducenten forventer en fordobling af salget af deres 3G-mobiler i det kommende år – ligesom de tror på, at markedet for mere avancerede mobiler generelt vil stige i 2006.

”Vi forventer, at 3G-mobilsalget vil blive fordoblet i 2006”, udtaler Rick Simonson, som er økonomichef hos Nokia til mediegruppen CNBC.

Bliver det 3G eller EDGE?

Om 2006 bliver året, hvor 3G bliver det store hit, er meget svært at sige. Men meget taler for, at netop denne teknologi vil få succes i det kommende år.

TDC åbnede i efteråret for deres 3G-net, og i kølvandet på dette er der flere serviceprovidere, der er hoppet med på vognen og tilbyder deres kunder 3G. Samtidig har Sonofon købt den sidste 3G-licens, så også kunder på deres net snarligt vil kunne benytte sig af 3G.

Med til at underbygge påstanden om, at 2006 bliver 3G-år, er også de kommende mobiltelefoner fra forskellige producenter, hvor mange af modellerne vil understøtte 3G-teknologien.

Dog er dækningen et problem man, i al fald i Danmark, ikke skal negligere. Indtil videre er udrulningen ikke imponerende, og man oplever især på togrejser problemer med et ustabilt net.

Et alternativ til 3G er den såkaldte EDGE-teknologi, som er en overbygning på GPRS. Ved denne kommunikationsmulighed kan man opleve hastigheder op til 120 kbit/sek. Til sammenligning tilbyder 3G-nettet hastigheder op mod 384 kbit/sek. Men grundet den dårlige dækning er den reelle hastighed noget lavere.

Fordelen ved EDGE er, at det kører over det nuværende mobilnet (GSM), hvilket betyder, at det allerede er landsdækkende. Telia er det teleselskab i Danmark, der har satset hårdest på EDGE.

Hvorvidt det bliver 3G eller EDGE, der får sit helt store gennembrud i det kommende år, vil kun tiden vise.

Vi her på Mobilsiden.dk ser frem til at følge udviklingen i 2006.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies