Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   2013 slår alle rekorder for mobilsalg.

2013 slår alle rekorder for mobilsalg.

Smartphonesalget er eksploderet i forhold til sidste år. 1 milliard mennesker bliver ejere af en ny smartphone i 2013.

IDC forventer at der vil blive solgt mange flere smartphones i 2017, men til en billigere pris.
IDC forventer at der vil blive solgt mange flere smartphones i 2017, men til en billigere pris.
Nogle af de lande som er med til at øge antallet af sende smartphones er Indien, Brasilien og Sydafrika. Udviklingslande der normalt bliver omtalt som "BRICS" og står for Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika. Disse lande har færre penge og lavere lønninger og det kan også ses på gennemsnitsprisen for enhederne der er blevet sendt da gennemsnitsprisen i 2012 var US$ 387 og i 2013 forventer IDC at prisen falder til US$ 337, hvilket er et fald på 12,8%.

Vi skal forvente af gennemsnitsprisen vil falde yderligere de næste fem år, samtidig med at der vil blive solgt flere og flere smartphones. IDC spår at prisen globalt set vil være US$ 265 per sendt smartphone i 2017, hvilket i høj grad er fordi der vil blive solgt flere smartphones i BRICS.

Bliver Danmark et smartphone udviklingsland?
Som eneste kontinent spår IDC, at Nordamerika vil købe dyrere smartphones da gennemsnitsprisen i 2013 vil være US$ 531 og prisen vil stige til US$ 567 i 2017.

I Europa vil prisen falde fra US$ 419, 2013 priser, til US$ 259 i 2017, hvilket er næsten lige så lavt som udviklingslandende i Sydamerika med US$ 246. IDC kommenterer dog ikke på hvorfor prisen i Europa vil falde så drastisk, men finanskrisen har været hård for Sydeuropæiske lande som Spanien, Italien og Grækenland samtidig med at lande som Polen og Ungarn der førhen primært har købt featurephones begynder at få smag for smartphones.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies