Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   245 landdistrikter får snart bedre mobildækning

245 landdistrikter får snart bedre mobildækning

2.185 danske husstande i områderne med dårligst mobildækning får snart en længe ventet opgradering med nye mobilmaster på 1.800 MHz-frekvensbåndet.

Foto: 3.dk

Du har med al sandsynlig selv mærket det på egen krop. Dækningen i sommerhuset er til stor irritation noget nær ikke eksisterende, men for mange er det hverdag - og det er heldigvis snart slut.

Landets absolut yderste områder med dårlig dækning får nemlig snart nye mobilmaster, der vil skrue gevaldigt op for ikke kun dækningen, men også hastigheden.

Regeringen og teleforligskredsen er nu blevet enige om at stille et krav til teleselskaberne om at dække 1 km² i 245 mindre områder landet omkring med frekvensbåndet på 1.800 MHz.

Læs også: Minister: Bedre mobil- og bredbåndsdækning til danskerne

Via forbindelsen fra de kommende mobilmaster kan der installeres mobilt bredbånd i sommerhuse og virksomheder, hvorfra det bliver muligt at opnå en download- og uploadhastighed på henholdsvis mindst 30 og 3 Mbit/s, mens der også vil være sikret dækning til at kunne tale.

Før de nye mobilmaster kan blive opstillet, skal en auktion på 1.800 MHz-frekvensbåndet først gennemføres i løbet af efteråret 2016, som de danske teleselskaber kan byde på. Herefter skal kravet være opfyldt i december 2019, så du må fortsat væbne dig med lidt tålmodighed, hvis du lige nu lider under den dårligste mobildækning i Danmark.

Se om din adresse får bedre dækning

I forbindelse med den kommende auktion over 1.800 MHz-frekvensbåndet er der i en høring blevet oplyst hvilke præcise områder og adresser i Danmark, der bliver beriget af en bedre dækning i de kommende år.

I dette kort på Google Maps kan du få et hurtigt overblik over, hvor de forskellige husstande er placeret. Vil du hellere i form en en fuld liste se, om din egen adresse er omfattet af ændringen, kan du se en sådan i denne PDF-fil.

Læs også: TDC forbedrer mobildækning til søs


Selv hvis din husstand ikke fremgår på listen, kan du være heldig, at din dækning alligevel forbedres som følge af de nye mobilmaster, der opstilles. Det forventes nemlig, at dækningen i de omkringliggende områder også får et løft.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies