Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   3 afviser snak om skattesnyd her i landet

3 afviser snak om skattesnyd her i landet

Teleselskabet 3 har i en pressemeddelelse afvist Politikens historie om massivt snakkesnyd gennem Luxembourg

I går kunne Politiken fortælle, at teleselskabet 3 ikke har betalt skat i Danmark på trods af at have tjent halvanden milliard kroner over de sidste 5 år. Selskabet overholder dog den danske skattelovgivning, da 3 samlet set ikke har haft et overskud i landet.

Læs også: 3 snyder Danmark for millioner i skat

3 skriver, at man siden etableringen i 2003 har investeret store summer på infrastruktur, som blandt andet har bestået af et mobilnetværk over hele landet, og derfor har indtægterne endnu ikke oversteget udgifterne - dermed skal der ikke betales skat i Danmark.

Sagen har fået stor bevågenhed i medierne og på Christiansborg, hvor flere politikere har udtalt sig om sagen, og som vil have lovgivningen lavet om.

Kan ikke afvise ulovlig aftale

Morten Christiansen, der er direktør i 3 her i Danmark, afviser over for DR, at man har undgået at betale skat, da 3 endnu ikke har haft et skattemæssigt overskud. Til gengæld vil han ikke udtale sig om de påståede aftaler i Luxembourg.

Direktøren vil dog ikke udtale sig om den aftale, som skulle betyde, at 3's ejer kan trække indtjeningen ud af Danmark og EU og kun betale en brøkdel af den indtjening i skat.

Læs også: Apple risikerer milliardbøder af EU

”Jeg kan kun udtale mig om det danske selskab, og der overholder vi alt til punkt og prikke,” siger Morten Christiansen.

Tidligere har andre store selskaber været i høring i EU for at have forhandlet ulovlige skatteaftaler på plads i unionen. Luxembourg har sammen med Irland og Nederlandene længe været i EU's søgelys som steder, hvor store, multinationale selskaber har kunnet forhandle sig til ulovlige skattefordele.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

carsten guldhammer 26-01-2015 14:34:01

det kan da godt være at de rent juridisk ikke bryder loven

men jeg vil mene at de moralsk set bryder loven

1 0
Shawn 22-01-2015 07:02:25

Sørgeligt at 3 vælger at unddrage den danske stat for en masse skattekroner. De er desværre ikke de første til at flytte penge ud af Danmark og lad os håbe at loven bliver ændret så det bliver sværere.

2 1
John 21-01-2015 16:10:45

"massivt snakkesnyd" :)

2 1

Om brug af cookies