Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   3 dropper store datapakker - prisstigning for storkunder

3 dropper store datapakker - prisstigning for storkunder

Teleselskabet 3 dropper mobile bredbånds-pakker med 20 og 40 GB. For storkunderne bliver der tale om en prisstigning.

Forbruget af mobilt bredbånd stiger nærmeste eksplosivt i disse år, og flere og flere danskere tager det mobile bredbånd til sig.

Vi danskere har længe været vænnet til, at teleselskaberne med jævne mellemrum har sat datamængden på mobilt bredbånd op, og teleselskaberne har også tilskønnet til at bruge mobilt bredbånd som alternativ til ADSL.

Men nu ser det ud til at festen er slut - i hvert fald for nye kunder hos 3.

3 sætter med introduktionen af nye mobilt bredbåndsabonnementer en tyk streg under, at mobilt bredbånd ikke er ubegrænset, og at forbrugerne skal betale for forbruget.

I en pressemeddelse udsendt 31. maj 2012 skriver teleselskabet:

"3Mobilt Bredbånd fra 69 kr. om måneden

3 lancerer også to nye mobilt bredbåndspakker: 3Mobilt Bredbånd med 1 GB data inkluderet til 69 kr./måneden og 3 Mobilt Bredbånd med 10 GB data inkluderet til 129 kr./måneden. Begge pakker har download-hastigheder på op til 32 Mbit/s og upload-hastigheder på op til 5Mbit/s og er således et godt alternativ til adsl."

Muligt at tilkøbe mere data

Pressemeddelsen kan dog ikke skjule, at der for en del kunder vil være tale om et markant ringere produkt end hvad 3 tidligere tilbød.

Hvor 3 tidligere tilbød mobilt bredbånd med både 20 og 40 GB data (40 GB inkl. datadeling), så består 3s to nye abonnemer kun af 5 og 10 GB data.

Prisen på de nye abonnementer er selvfølgelig også lavere.

Tidligere kunne man købe et mobilt bredbånds abonnement med 40 GB data og datadeling til kr. 299 kroner pr. måned. Det samme produkt vil med de nye priser således koste 129 kroner plus 3 gange 129 kroner. Man kommer altså til at betale 516 kroner for den samme mængde data (40 GB) - vel at mærke uden muligheden for datadeling.

Men hvordan kan det hænge sammen, når det nu fremgår i pressemeddelselsen, at de nye produkter er et godt alternativ til ADSL, som i de fleste tilfælde tilbyder ubegrænset dataforbrug?

Mobilsiden.dk har derfor haft fat i Stine Green Paulsen, kommunikationschef hos 3 Danmark, som kunne forklare sammenhængen i 3s nye priser.

- Normalt går datamængden op - hvorfor har I valgt at sætte mængden ned?

- "Vi har set på det forbrug og de abonnementer, vores kunder har i dag, og har valgt at fokusere på dem, der er størst efterspørgsel på – og så give dem en super skarp pris. Det betyder ikke, at der ikke senere kan komme abonnementer med mere indhold – vi overvåger markedet og reaktionerne løbende. Men som forbrugsmønstret er nu er det disse abonnementer, kunderne primært efterspørger."

- I pressemeddelelsen fremhæver I, at jeres nye produkter er et godt alternativ til ADSL. Hvordan kan mobilt bredbånd være et alternativ til ADSL, når I sætter datamængden ned?

- "Vi mener, at mobilt bredbånd er et godt alternativ til adsl med de hastigheder, man kan opnå. Det har vi iøvrigt ment og givet udtryk for længe. Og selvom vores abonnementer har mindre indhold, dækker de rigeligt de fleste kunders forbrug. Samtidig får kunderne fordelene ved mobiliteten."

- Er der ikke tale om en reel prisstigning? Et 40 GB mobilt bredbånd abonnement med datadeling kostede før 299 kroner, og samme produkt koster i dag 516 kroner uden datadeling.

- "Der er tale om en massiv prisnedsættelse på 1 GB og 10 GB, men jo, hvis man bruger 40 GB er der tale om en prisstigning."

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

DX 31-05-2012 19:05:01

Jeg er heldigvis smuttet, det næste bliver vel at de påstår at de stadig har det bedste net

0 0

Om brug af cookies