3 er klar med HD-voice

HD-voice breder sig og nu er 3 også med på vognen.

3 er klar med HD-voice

HD-voice er en lydteknologi, som giver krystalklar tale under samtaler. Ved hjælp af avanceret støjreduktion filtreres lyden, så baggrundsstøj næsten helt fjernes.

Samtidig så udvides det frekvensspektrum som kan overføres, hvilket betyder, at lyden ikke lyder så mudret. Forskellen kan sammenlignes med at høre en optagelse på et godt gammeldags kasettebånd og sammenligne det med samme optagelse afspillet fra en CD.

Men HD-voice kræver at både ens mobiltelefon og mobilnetværk understøtter funktionen.

Læs alt om HD-voice her

Indtil videre så har TDC været det eneste selskab med HD-voice i Danmark, men nu er 3 også hoppet med på vognen.

– “Vi har ikke lanceret det officielt endnu, det gør vi meget snart. Men vi har åbnet for det i netværket og går og tester. Både 3 og Oister-kunder kan benytte HD-voice, såfremt at de har en mobiltelefon, der understøtter funktionaliteten,” fortæller 3s Kommunikationschef, Stine Green Paulsen, til Mobilsiden.dk

HD-voice er dog indtil videre begrænset til samtaler på teleselskabernes egne netværk. Man kan således ikke ringe fra TDC til 3 med HD-voice eller omvendt.

Samtaler på samme mobilnetværk mellem f.eks. en 3 og en Oister kunde vil dog være i HD-voice, såfremt begge kunder har en HD-voice kompatibel telefon.

Se hvilke telefoner, der har Hd-voice her.

Læs også:
– 
Hvad er HD Voice og hvordan virker det?