3 er klar med SMS-løsning tirsdag

Det SMS-bøvl 4G-kunderne hos 3 har oplevet bliver løst natten til tirsdag. Men der bliver ingen kompensation til kunderne.

3 er klar med SMS-løsning tirsdag

4G-smartphones, uafhængigt af mærke, har over den seneste uge, haft vanskeligt ved at få SMS-beskeder igennem 3’s mobilnetværk. Nogle beskeder kommer forsinket frem, andre tabes helt i et sort hul.

 – 3 er ramt af SMS-kaos på 4G

Fejlen blev lokaliseret fredag, og teknikkere har hen over weekenden arbejdet på en løsning.

 – ”Vi har fået lavet et patch i weekenden. Det bliver implementeret natten til tirsdag, hvor vi også kører test. Dermed skulle det hele gerne køre normalt tirsdag morgen,” siger kommunikationschef hos 3, Stine Green Paulsen.

Problemet i netværket er blevet opdaget i forbindelse med, at 3 fik 15.000 nye 4G-brugere ind på nettet med et trylleslag. Det skete da Apple opdaterede iPhone 5 til iOS 6.1, der aktiverede 4G i den populære telefon.

Ingen kompensation

 – “Jeg kan ikke svare på hvorfor vi først opdager SMS-problemet nu, og ikke har set det med f.eks. Galaxy S III 4G eller Lumia 920. Det er selvfølgelig ærgerligt, men heldigvis er kun under to procent af vores kunder berørt af fejlen,” fortæller Stine Green Paulsen.

Giver I kompensation til de berørte kunder?

 – ”Det er som nævnt meget få kunder som er ramt af denne fejl, så vi giver ikke kompensation,” lyder det fra 3.

3 har tidligere, tilbage i september 2011, givet et lille plaster på såret, i forbindelse med nogle netværksproblemer. Det samme skete i oktober 2010. Ved et netværksnedbrud i december 2011 var 3 derimod ikke fremme med godtgørelser til kunderne.

Læs også:
 – 3: Vi har ikke skruet ned for 4G-hastigheden