Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   3 fastholder: Vi fjerner ikke kundernes binding

3 fastholder: Vi fjerner ikke kundernes binding

I modsætning til Forbrugerrådet mener 3 ikke, at de nye priser på udlandstelefoni giver kunderne ret til at forlade selskabet.

Teleselskabet 3 er uenig med Forbrugerrådet og fastholder, at selskabets mobilkunder ikke kan slippe ud af deres binding før tid.

Ifølge kommunikationschef Stine Green Paulsen er det således ikke en forringelse for kunderne, at den såkaldte 3LikeHome-service bliver nedlagt fra den 1. juli.

- "Med de nye priser bliver det billigere at ringe og modtage opkald i EU, og det er derfor ikke en forringelse af vilkårene. Derfor kan de ikke opsige, mens de er i binding," siger Stine Green Paulsen til Mobilsiden.dk.

Forbrugerrådet: Det er en forringelse

Med 3LikeHome-servicen kan kunderne ringe hjem fra udlandet til danske priser, så længe opkaldet foregår i teleselskabets eget netværk i andre lande.

Tidligere vurderede Forbrugerrådets telepolitiske medarbejder Martin Salamon over for Mobilsiden.dk, at nedlæggelsen af 3LikeHome er en forringelse af kundernes vilkår. Han mener derfor, at kunderne bør kunne opsige deres mobilabonnement.

 - "Det er så væsentlig en ændring for kunderne, at det må medføre, at de har ret til at opsige deres abonnement. De skal selvfølgelig klage til 3 og så eventuelt tage den videre til Forbrugerombudsmanden, hvis selskabet nøler," siger Martin Salamon til Mobilsiden.dk.

Nye vilkår giver ensartede priser i EU

Hos 3 hæfter man sig imidlertid ved, at der er tale om en helt ny prisstruktur, der giver billigere, mere forenklede og overskuelige EU-priser for kunderne.

På selskabets hjemmeside kan man blandt andet se, at det bliver billigere at sende sms-beskeder og modtage opkald i andre EU-lande - undtagen i de tilfælde hvor opkaldet ville have foregået i 3's eget netværk.

 - I EU-lande som England, Irland, Italien og Østrig kunne kunderne med 3LikeHome ringe hjem til danske priser. Det kan vel betragtes som en forringelse?

- "Nej, det var ikke generelt i de lande - kun i 3's netværk. Nu bliver prisen i hele landet billigere. Så det er stadig en besparelse," siger Stine Green Paulsen.

Afskaffelsen af 3LikeHome betyder ligeledes, at samtaler fra 3's netværk i Australien og Hong Kong ikke længere foregår til danske priser.

Læs også
Forbrugerrådet: Alle 3-kunder bør kunne opsige mobilabonnementet
3 fjerner TV 2-kanaler fra mobil-tv

<strong>FAKTA: </strong>Følgende lande er inkluderet i 3LikeHome-servicen: England, Irland, Østrig, Italien, Australien, Hong Kong og Sverige.<br /><br />Nedlæggelsen af 3LikeHome ændrer dog ikke på, at danske 3-kunder fortsat kan ringe til danske priser på 3?s netværk i Sverige.
FAKTA: Følgende lande er inkluderet i 3LikeHome-servicen: England, Irland, Østrig, Italien, Australien, Hong Kong og Sverige.

Nedlæggelsen af 3LikeHome ændrer dog ikke på, at danske 3-kunder fortsat kan ringe til danske priser på 3?s netværk i Sverige.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies