3 fordobler hastigheden på mobilt bredbånd

I dag skruer teleselskabet 3 hastigheden i sit netværk op fra 16 til 32 Mbit/s i København og Århus.

3 fordobler hastigheden på mobilt bredbånd

Det er de færreste af os, der kan fornøje os med en 32 Mbit internetforbindelse derhjemme.

Men nu kan kunder hos teleselskabet få det – endda mens de er på farten. Fra og med i dag forøger 3 hastigheden i sit netværk fra 16 til 32 Mbit/s.

I første omgang bliver det kunderne i København og i Århus, som får glæde af opgraderingen, men inden årets udgang vil de fleste danskere have adgang til mobilt bredbånd med en hastighed på 32 Mbit/s, fortæller 3.

-“Med opgraderingen cementerer vi det faktum, at 3 har Danmarks absolut bedste datanetværk. 52 procent af al trafik på det mobile bredbånd går gennem vores netværk og en 3-kunde er mindst seks gange mere online på sin smartphone end kunderne hos noget andet teleselskab. 3 er det selskab, du vælger, hvis du mener det med at være mobil og online alvorligt,” praler Mikkel Torsting, VP Consumer Sales & Marketing hos 3, i en pressemeddelelse.

Det er downloadhastigheden i 3’s netværk, der forøges til 32 Mbit/s, som er den højeste hastighed brugerne kan forvente, men den oplevede hastighed afhænger af en lang række faktorer, herunder hvilket modem man har samt, hvor mange antal brugere, der er online samtidig.

Desuden kan signalstyrken blive påvirket af bygninger, terræn, vind og vand. For privatkunder bliver uploadhastigheden 2 Mbit/ og for erhvervskunder 5 Mbit/s.

Forøgelsen er under forudsætning af, at kunden har et USB-modem, en smartphone eller computer, som understøtter den stærkt forøgede hastighed.