3 politianmeldt – igen

Teleselskabet 3 er blevet meldt til politiet, fordi mindsteprisen ikke var oplyst på et abonnement. Men det er ikke første gang.

3 politianmeldt – igen

Det sker med jævne mellemrum, at teleselskaberne ikke magter at overholde markedsføringsloven, og så falder hammeren.

Denne gang er det teleselskabet 3, der er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, for ikke at oplyse om mindstepris ved et abonnement.

I en periode på tre måneder annoncerede 3 på deres hjemmeside for abonnementet 3iDeal Max til 699 kroner og en oprettelsesafgift på 249 kroner – men 3 glemte at skrive, at abonnementet som minumum løber op i 4.443 kroner i bindingsperioden på 6 måneder. Og det skal i følge markedsføringslovenS §13 tydeligt fremgå.

Skærpende omstændighed

3 har tidligere lavet en lignende brøler, da selskabet i en Facebook-reklame glemte at oplyse mindsteprisen på en mobiltelefon med et abonnement. Det modtog 3 en bøde på 25.000 kroner for i maj 2010.

Men bøden for den nye forseelse risikerer at blive væsentlig større, da Forbrugerombudsmanden ser det som en skærpende omstændighed, at selskabet tidligere har fået en bøde for samme overtrædelse.

Samtidig sendte Forbrugerombudsmanden i august 2010 et brev til 3, hvori der blev gjort opmærksom på reglerne i markedsføringslovens §13.

Læs også:
– Endnu et teleselskab politianmeldt
– 3: Politianmeldelsen er en overreaktion
– 3 politianmeldt 
– Telia politianmeldt for mailfadæsen med iPhone 4