Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   3 snyder Danmark for millioner i skat

3 snyder Danmark for millioner i skat

Teleselskabet 3, der er et af landets største, har i flere år kanaliseret penge ud af landet for at slippe for skat

Politiken har fået fat i en række dokumenter, som viser at teleselskabet 3 har fået kanaliseret indtjening fra Danmark på 1,5 milliarder kroner til Luxembourg. På den måde har 3 sluppet for at betale skat her i landet.

Dokumenterne som Politiken har fået fat i viser, at Luxembourg har indgået skatteaftaler med en række selskaber, heriblandt 3. Selskabet i Luxembourg, som ejer 3 i Danmark, har haft en aftale om kun at betale 5,2 procent i skat af de 2,1 milliarder kroner, der kom i kassen i 2013.

Læs også: Irsk skattefordel slut for Apple og Google

Tidligere har der også været fokus på Irland som et skattely, hvor blandt andre Apple og Google har kanaliseret penge igennem for at spare penge på skat.

Fra EU's side er der også kommet større fokus på skattely, og konkurrencekommisær Margrethe Vestager har sat flere undersøgelser i gang, som skal afdække disse skatteaftaler, der kan være i strid med EU-lovgivningen.

Læs også: Apple risikerer milliardbøder af EU

Den danske udgave af 3 ejes ef firmaet Hi3G Denmark, som igen ejes af et selskab i Hong Kong ved navn Hutchinson Whampoa.

Aftalen med Luxembourg betyder også, at Hutchinson Whampoa, der ejer en række mobilforretninger i lande som Danmark, Italien, Sverige og Irland, kan bruge selskaber i Luxembourg som banker. Herfra kan de så trække pengene til Hong Kong og betale 0,0156 procent i skat af renteindtægterne.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies