Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   3: Telia har et kæmpe troværdighedsproblem

3: Telia har et kæmpe troværdighedsproblem

Mens Telia kalder LTE for 4G går teleselskabet 3 imod strømmen og insisterer på at kalde det LTE. Det klinger hult, når Telia taler om, hvad der er bedst for forbrugerne, mener 3.

Debatten om, hvad man med rette kan kalde det nye netværk - LTE eller 4G - er højaktuel, efter Telia for nylig lancerede den nye teknologi i Danmark.

Telia argumenterer for, at det eneste rigtige over for kunderne er at kalde det 4G, mens teleanalytiker John Strand mener, at det tvært imod er svindel og humbuk.

Teleselskabet 3 er for så vidt enige med teleanalytikeren, og har tænkt sig at kalde LTE for LTE.

Kommunikationschef Knud Løkke Rasmussen mener nemlig, at de eneste interesser Telia varetager ved at kalde LTE for 4G - er deres egne.

Gavner ikke forbrugerne

Det er nemlig skadeligt for hele branchen, at Telia insisterer på at kalde LTE for 4G, mener Knud Løkke Rasmussen.

-"Telebranchen har ry for at have en moral og troværdighed, der rangerer lavere end brugtvogsforhandleres. Det bekræfter vi bare, når vi laver tiltag, der er total uigennemskuelige," siger han til Mobilsiden.dk.

Han mener, at Telia har et kæmpe troværdighedsproblem, når de kalder LTE for 4G, og at det klinger hult, når Telia forsøger at forklare sig med, at det er bedst for kunderne at kalde det 4G.

I Norge har Ombudsmanden nedlagt et midlertidigt forbud mod at kalde LTE for 4G i markedsføringen, indtil FNs ITU har afgjort, om det kan forsvares.

-"Når vi nu er så heldige at have et sammenligneligt land, der er længere fremme med at rulle teknolgien ud, synes jeg vi skal lytte til deres Ombudsmand, og lade tvivlen komme forbrugerne til gode," fortsætter Knud Løkke Rasmussen.

3 lover fortsat bedst dækning

Til gengæld mener 3s kommunikationschef, at Telia prøver at fjerne fokus fra, at de "ikke har været med længst fremme i bussen, da der skulle rulles 3G-dækning ud."

-"Det er sjovt nok dem, der har ry for ikke at have det bedste netværk, der går forrest i kampen for at kalde det 4G. Telia vil gerne viske tavlen ren, glemme alt om 3G, og sige, at 'nu starter vi forfra'," mener han.

Til gengæld mener flere kritiske røster i branchen, at 3 går imod at kalde LTE for 4G, fordi de på den måde trækker tiden ud, og udskyder det tidspunkt, hvor teknologierne kommer til at gøre 3-navnet forældet.

Men Knud Løkke Rasmussen afviser, at det har noget på sig, og slår fast:

-"Vi kommer ikke til at ændre vores navn, fordi vi går videre fra 3G til 4G."

Han kommer samtidig med en udfordring:

-"Lav en dækningstest i det nye år, og 3 vil stadig vinde," slutter han.

Læs også:
3 kaster med sten om 4G - rammer sig selv
Sådan ser 4G-mast ud
4G hurtigere billigere

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Magnus 24-12-2010 10:42:35

Så kald det dog hvad det er. Som der bliver skrevet i artiklen har telebranchen ikke meget troværdighed i forvejen. Vi kan godt forstå hvad LTE er, dem der ikke forstår det bliver jo vejledet i butikken.

0 0
primestr_ 22-12-2010 00:41:44

Kan de ikke bare passe sig selv og holde styr på deres egne reklamer?

3 skal ikke snakke om at vildlede forbrugere, er det ikke 3 der har haft adskillige sager med skjulte priser osv..?

Jeg synes det er okay at kalde det 4G..

0 0
28-12-2010 01:45:30

Jeg tror bestemt du tænker på Telia i denne sammenhæng... Der var en slem sag med en Iphone 3GS reklame hvor de "glemte" vigtige abb. informationer så produktet virkede billigere..

Og hvor mange gange har Telia ikke været i kontant, basta osv.... Aaaltid Telia der har størst fokus, fordi de er så ivrige og "gerne vil" men ikke kan..

0 0
28-12-2010 01:46:09

Og så ender det med de skyder sig selv i foden..

0 0
primestr_ 28-12-2010 18:04:20

Nej er nu 3 jeg tænker på.. Der har været 2 sager så vidt jeg husker gennem 2010 med fejl i priser. Men altså alle i telebranchen laver fejl næsten. Synes der har været mange selskaber der har fået bøder for at sende forkerte reklamer ud.

0 0
Ove Andersen 21-12-2010 20:05:20

Jeg er stadigt spændt på at se, hvad rigtigt 4G så kommer til at hedde...

0 0
Daniel Jørgensen 22-12-2010 11:25:39

Lige mine ord.. Så kommer det jo nok bare til at hedde 5G eller sådan noget

0 0
Heine 21-12-2010 17:37:48

http://pocketnow.com/tech-news/itu-4g-can-also-refer-to-lte-wimax-and-advanced-3g

Så mon ikke 3 laver det om i 2011, når de er det eneste selskab som ikke benytter 4G-betegnelsen.

0 0

Om brug af cookies