Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   3: Vi snyder ikke med 4G-hastighederne

3: Vi snyder ikke med 4G-hastighederne

Flere brugere oplever lavere hastigheder på 4G-mobilerne end de forventede. ”3 har skruet hastigheden ned, ” lyder kritikken.

Der er ikke skruet ned for 4G, siger 3. (Foto: Mobilsiden.dk).
Der er ikke skruet ned for 4G, siger 3. (Foto: Mobilsiden.dk).
Foto: Mobilsiden.dk

Den ene dag 60 mbit/s i download-hastighed på en iPhone 5, næste dag kun 10 mbit/s. Sådanne oplevelser er at finde blandt tech-entusiaster på blandt andet Mobildebat.dk.

Men selvom det kraftigt insinueres, at teleselskabet 3 har skruet ned for hastighederne på alle deres 4G LTE-master, efter iPhone 5 blev opdateret til iOS 6.1, og dermed fik adgang til 4G-nettet, er det ikke i overensstemmelse med virkeligheden.

 - ”Vi har ikke sat hastigheden ned. Det giver ikke mening, at vi skulle gøre det. Vi gør alt, hvad vi kan for, at vores kunder får så god en oplevelse med vores netværk, som det er muligt. Glade kunder bliver hos 3, og det er det, vores forretning er baseret på,” siger kommunikationschef hos 3, Stine Green Paulsen.

Mange nye 4G-brugere

Hun fortæller videre at både testværkstøj og valgt server, kan have stor betydning for resultatet af hastighedsmålingen.

 - ”Vi har lukket i omegnen af 15.000 nye brugere ind på vores 4G/LTE netværk over den seneste uge, og det betyder, at de forholdsvis få, der hidtil har benyttet 4G med deres Samsung-smartphones og betaversioner af iOS, nu skal dele kapaciteten med alle de andre kunder på 4G,” forklarer Stine Green Paulsen.

Konkurrenten Telia, der i sidste uge lukkede titusindvis af iPhone 5 kunder med 4G ind på deres 4G-netværk, har heller ikke oplevet problemer, svarende til dem 3s kunder beretter om.

 - ”Jeg kan sige, at vi ikke oplever sænkede hastigheder på iPhone 5 efter iOS-opdateringen sidste uge, der åbnede for 4G på disse terminaler. Vores overvågning viser, at vi har masser af kapacitet,” siger Telias kommunikationschef Mette Honoré.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Michal 04-02-2013 22:06:57

De påstod også de havde DK bedste netværk.
Har aldrig haft noget så ringe som de 2mdr jeg havde oister, dårlig dækning og det meste af tiden roamer man på TDC`s nerværk.

0 0
saliuu 04-02-2013 12:04:39

er glad at alle de iphone 5 bruger er kommet over på 4g, så os på 3g kan begynde at få hurtigere og mere stabil hastighed, da det nu belastningen er blevet flyttet over til 4g :)

0 0

Om brug af cookies