Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   3,5 mm port til jackstik forsvinder i OnePlus 6T

3,5 mm port til jackstik forsvinder i OnePlus 6T

For et halvt år siden drillede OnePlus Apple for at fjerne jack-porten i iPhones. Nu bekræfter OnePlus, at OnePlus 6T heller ikke kommer med porten.

Foto: Phonearena.com

Det kan hurtigt give bagslag, når smartphoneproducenter driller konkurrenterne på den ene eller anden måde. Det oplever OnePlus nu, efter producenten har bekræftet over for TechRadar, at den kommende OnePlus 6T kommer uden en 3,5 mm port til tilslutning af jackstik.

I maj måned, da OnePlus løftede sløret for OnePlus 6, drillede OnePlus nemlig Apple ved at joke med, at OnePlus 6 ikke havde nogen port til jackstik, for ”hvem bruger overhovedet jackstik?”, lød det kækt i joken, som OnePlus afsluttede med, at ”selvfølgelig har OnePlus 6 en port til jackstik”.

Det viste sig dog ikke at være en selvfølgelighed i meget længere tid end et halvt år, for i OnePlus 6T vil selvsamme port altså ikke være at finde.

Læs også: OnePlus 6T får fingeraftrykslæser indbygget i skærmen

Man kan undre sig over, hvorfor det nu også bliver tilfældet. Det er der ifølge medstifteren Carl Pei flere årsager til. En af dem er, at mange af OnePlus-ejerne tilsyneladende allerede ejer trådløse øretelefoner.

”Vi har tidligere på året fundet ud af, at 59 % af vores community allerede ejer trådløse hovedtelefoner - og det var før vi lancerede vores Bullets Wireless-hovedtelefoner”, siger han.

Han tilføjer, at hvis OnePlus havde fjernet jack-porten for flere år siden, ville langt færre have trådløse hovedtelefoner, og så ville beslutningen genere langt flere brugere.

”Det var en kontroversiel beslutning (at fjerne jackstikket, red.). Vi gør det ikke bare for at gøre det, og fordi alle andre gør det. Vi mener, at det er det rette tidspunkt, da det vil gavne størstedelen af vores brugere samtidig med, at ulemperne mindskes,” tilføjer han.

OnePlus 6T får et større batteri end OnePlus 6

Selv om afskaffelsen af jack-porten vil gøre ondt hos mange, fører det også noget godt med sig. Batteriet bliver nemlig større som resultat af, at der nu er en komponent mindre i telefonen.

”Ved at fjerne jack-porten frigør vi mere plads, hvilket gør det muligt for os at putte mere teknologi ind i produktet. En af de ting, som vores brugere har ønsket fra os, er forbedret batteritid,” siger han.

4.000 mAh må siges at være ønsketænkningen, men et sted mellem 3.500 mAh og 4.000 mAh er nok mere realistisk. Noget taler dog for, at vi godt kan få et 4.000 mAh batteri at se. Carl Pei fortæller nemlig, at udvidelsen af batteri bliver ”betydelig nok til, at folk vil opdage det”.

Nye Bullets Wireless-øretelefoner med USB-C

For også at minimere generne med fjernelsen af porten lancerede OnePlus i går en ny udgave af de kablede in ear-øretelefoner OnePlus Bullets V2, som nu har et USB-C-stik i stedet for et 3,5 mm stik. Dertil er der indbygget en DAC (digital to analog-converter) fra firmaet Ciruss Logic, som skulle give god lydkvalitet.

Prisen for de nye Bullets V2 med USB-C er den samme som dem med 3,5 mm jack: 169 kroner.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies