Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   3,8 millioner danskere sender SMS

3,8 millioner danskere sender SMS

En ny undersøgelse af danskernes brug af kommunikationsydelser viser, at 3,8 millioner mennesker i den danske befolkning sender SMS.

I anden halvdel af 2005 sendte alle danske SMS brugere gennemsnitligt 1150 SMS beskeder. Til sammenligning blev der kun sendt 11 MMS per person.
I anden halvdel af 2005 sendte alle danske SMS brugere gennemsnitligt 1150 SMS beskeder. Til sammenligning blev der kun sendt 11 MMS per person.

Det er analysebureauet Wilke, som har lavet en rundspørge blandt danskerne for IT- og Telestyrelsen som viser, at danskerne i stor stil anvender mobiltelefoni. Det vurderes, at hele 82 procent af befolkningen har en mobil, og af dem er der 87 procent, der sender SMS.

I andet halvår af 2005 blev der sendt 4,4 milliarder SMS beskeder i Danmark. Det svarer til, at hver enkelt SMS bruger har sendt 1150 SMS beskeder på et halvt år. Så noget kunne tyde på, at SMS er en yndet kommunikationsform hos de mennesker, der bruger det.

Undersøgelsen viser også, at det især er unge mennesker, der har mobiltelefoner. I dag er det næsten alle danske unge mellem 15 og 29 år, der har en mobil. Jo ældre folk bliver, jo mere falder udbredelsen.

Samtale og SMS er de funktioner, som bliver brugt mest. Herefter kommer MMS, som bliver brugt af omkring 24 procent af de mobile danskere. Dog sendes der slet ikke tilnærmelsesvist lige så mange MMS beskeder som SMS per bruger. I andet halvår af 2005 blev der kun sendt 11 MMS per mobilbruger i forhold til de 1150 SMS beskeder.

Begrundelserne for, at folk ikke sender så mange MMS som SMS kan være mange. Først og fremmest handler det om prisen, som stadig er urimelig høj på MMS. Dernæst handler det måske om, at det kan være sværere at give en kort besked med et billede end med tekst.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies