Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   3G bruges til radiosending på lokalstation

3G bruges til radiosending på lokalstation

Anvendelsen for 3G-teknologi får stadig større udbredelse, også til formål som teknologien ikke i første omgang var tænkt til. Senest er nogle lokalradioer begyndt at eksperimentere med 3G til radiosending.

Direkte radio fra andre steder end et etableret sendestudie er en bekostelig affære. Når DR (Danmarks Radio) rykker ud i landet for at sende direkte fra f.eks. en festival, rulles der sendevogne og dyr teknik i stilling. I sagens natur er det svært for så mange andre end ”statsradiofonien” at rulle ud med et sådan setup. Men på de mindre stationer er kreativiteten stor.

Radio Charlie i Jylland er begyndt at anvende 3G teknikken til at sende radio igennem. Det er billigt og i høj kvalitet, siger radioen til Mobilsiden.dk
Radio Charlie i Jylland er begyndt at anvende 3G teknikken til at sende radio igennem. Det er billigt og i høj kvalitet, siger radioen til Mobilsiden.dk

Lyd er ”bare” datatrafik

Hos Radio Charlie i Jylland har man via en kreativ metode formået at sende lyd via 3G-nettet. Teknikken går i sin enkelthed ud på at sætte en mikrofon til en bærbar computer. Denne optager lyden fra mikrofonen og sender den som datatrafik via internettet – i dette tilfælde internettet i form af en 3G forbindelse. Hjemme i det store studie, modtages lyden, og sendes videre ud på FM-sendenettet. Alt dette sker i realtid.

Til Mobilsiden.dk siger direktør Niels-Henrik Iversen, at lydkvaliteten er overraskende god og anvendelig til brug i radioen. Direktøren oplyser at Radio Charlie dermed har mulighed for at sende reportager og indslag direkte fra hele sendeområdet. Naturligvis kræver det 3G-dækning eller en internetforbindelse af anden slags.

Direkte fodbold

Viborg mod OB direkte fra Viborg og ud til lytterne på Fyn! Den fynske station, Radio 3, anvender også kreative muligheder til direkte sendinger. Via en bærbar computer og internetforbindelse er det muligt, ganske let og billigt, at sende direkte Superliga fodbold. Denne teknik har stationen anvendt det seneste halvandet år – med stor succes.

På Mobilsiden.dk er vi overbeviste om at 3G er en teknologi som skriger på kreativ udnyttelse. Især fordi, at dataforbindelser er blevet mobile og billige.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies